Ce mișto! N-ai învățat și ai picat Bac-ul sau „Capacitatea”? Nu se va mai afla

Începând cu „capacitatea” din acest an, elevii care au neglijat învățătura vor scăpa de rușinea ca prietenii ori cunoscuții să afle (de pe internet sau de la avizier) notele obținute la examene.

Rezultatele vor fi comunicate (pe internet și la avizier) anonimizat. Adică numele elevilor (din dreptul notelor) nu vor mai putea fi văzute de oricine, ci doar de elevi. Aceștia vor primi un cod cu care vor putea vedea pe site-ul unde vor fi afișate (doar) notele proprii.

Anonimizarea a fost cerută de Autoritatea Națională de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal. Vezi mai jos documentul emis ieri de Ministerul Educației.

Decizia ministerului stârnește deja polemici. Pe de o parte, conservatorii, susțin că hotărârea e greșită și că le dă un imbold în plus elevilor de a nu mai învăța.

Pe de altă parte, progresiștii, afirmă că anonimizarea e un lucru corect și că în acest fel elevii cu note mici vor fi protejați de oprobiul public.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Ce mișto! N-ai învățat și ai picat Bac-ul sau „Capacitatea”? Nu se va mai afla

  • Dintr-un anumit punct de vedere, măsura este cât se poate de corectă. Dintr-un anumit punct de vedere…

  • Noi, românii, suntem foarte bârfitori ca nație, așa că această veste va pica ca un trăsnet asupra multora!

  • E cea mai mare hoție care se face cu aceste coduri, va fi muuuult mai ușor să se fraudeze note, nu mai știe nimeni ale cui note sunt, nu-ți mai atrage nimic atenția. Dimineață au dat hotărârea, ca niște borfași, si PNL-ul aceeași cloacă ca și PSD-ul.

  • GDPR….my ass…
    Sa vezi acum vrajeli la note si transferuri masluite cu sfanta shpaga catre liceele de top !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.