„Ce ne facem ? Avem proiecte, dar fără terenuri unde să le implementăm!”

Problemă a orașului Buzău anunțată de primarul C-tin Toma.

„Ce ne facem ? Primăria Buzău are proiecte în pregătire, dar nu mai are teren. Efectiv s-au dat toate. Noroc cu armata care ne-a dat acel teren ca să facem cimitir. Noroc, de asemenea, cu Jandarmeria care ne va ceda și ea un teren în Bariera Brăilei. Vom avea probleme cu atragerea de fonduri europene întrucât nu vom avea teren unde să le facem!”

Toma: „De asta avem nevoie de unirea cu Țintești”

Primarul susține că unirea orașului Buzău cu comuna Țintești va rezolva această problemă.

„Oameni buni, ăsta nu e un moft al primarului. Comuna Țintești începe din spatele Zonei Industriale a Buzăului. Unirea cu Țintești ne va rezolva din probleme, va permite orașului Buzău să se dezvolte în continuare. De asta e nevoie să veniți pe 26 septembrie să votați la referendum. Nimeni nu pierde nimic, toată lumea are doar de câștigat”, a adăugat Toma.

Locul, din spatele Zonei Industriale, unde se termină Buzăul și începe Ținteștiul

Totuși, există buzoieni care au temerea că în loc să asfalteze prin oraș străzi și trotuare, Primăria Buzău o va face în anii următori prin satele din Țintești. De partea cealaltă, Toma susține că marea majoritate a investițiile din Țintești se vor face cu fonduri europene.

Toma: „În timp, în Țintești vor apărea fabrici, depozite, cartiere de locuințe etc. Toate astea vor plăti impozite la viitorul oraș mare. Luați-o și ca pe o afacere. Buzăul face acum o investiție cu Țintești din care va câștiga mult în viitor”

Citește și:

loading...

12 comentarii la „„Ce ne facem ? Avem proiecte, dar fără terenuri unde să le implementăm!”

 • Sunt secrete „proiectele”? Cum poti convinge pe cineva daca tu zici ca iti trebuie teren pentru „proiecte”? Ce intelege lumea din „proiecte”? Zi concret cine vrea sa faca si ce, cu ce finantare, cu ce scop etc, sa vedem daca ne intereseaza, dupa aia vino cu miloaga pentru vot. Mai bine sa le puna utilitati amaratilor care au teren in campul din spatele Penny, la 1km de centrul orasului, ca stau ca intr-un sat din Burundi, in conditii mizere. Nu ar fi asta un proiect de care sa se ocupe? Sunt atatea zeci de strazi de tras acolo si atatea utilitati de bagat, incat ii va consuma 3 mandate in ritmul asta de lucru, deci ce nevoie e de Tintesti?

 • Uite doua posibilitati:
  1. Fabrica de Geamuri – 44 ha(!) de teren cu utilitati complete, lasate acum parloaga. Trebuie doar sa vrea cineva sa se apuce de treaba.
  2. Fabrica de Contactoare – cladire cu 7 etaje, total peste 4 ha de spatiu cu utilitati complete. Trebuie doar sa vina investitorul.
  A!… Pe astea doua terenuri nu este proprietar dl Toma? Dar pe cele de la Tintesti?…

 • Vrăjeala de doi lei.
  Așa cum municipiul Buzău nu mai are teren, nici comuna Țintești nu are cine știe ce teren. Primăria Țintești deține vreo 450 de hectare de islaz, restul fiind deținut de privați. Așa că, asta nu ține! Altă promovare!

 • Cai verzi pe pereti….avem proiecte dar nu avem teren…. Buzaul mare…

 • Proiecte cu:
  Reabilitarea tuturor blocurilor?
  Mansardarea blocurilor pretabile (locuinte/locuinte serviciu/sociale)?
  Spatii de joaca si sport?
  Parcuri (cel din tineretului e in moarte clinica deja?)?
  Strazi si trotuare?
  Vreo piata noua si NEcentrala?
  Statii modulare de parcare pentru locatari si de restul spatiu verde?
  Etc?
  ––––
  Pai astea-s bune de implementat AICI, in Buzaul MIC, nu trebuie teren arabil pentru asta.
  Toma incepe sa fie, comportamental si ca discurs politic, usor disperat, sau mi se pare mie? Ceva obligatii, ceva promisiuni sau doar o incapatanare neaosa, autentic rurala intr-ansul?!?

 • Ce proiecte are Toma C ? in 5 ani nu a avut nici un proiect important

 • Eliminarea maxi taxi si aducerea a 100 de autobuze nu e proiect important ?
  Transport către comunele din jur ?
  Centrale termice la toate scolile, liceele și gradinitele din oraș ?
  Calea Eroilor, stadionul de atletism ?
  Asfaltarea tuturor străzilor de pământ din oraș ? Lucru pe care Bucurestiul și Clujul, de pildă, nu-l au!
  Transilvaniei, Industriilor ?

 • Domnule Tereacă, cât teren deține în proprietate Primăria Țintești la limita geografică cu municipiul Buzău? Unde mai exact, geografic vorbind, sunt situate terenurile Primăriei Țintești? Cine este proprietarul celei mai mari suprafețe de teren aflată pe raza comune Țintești, aflată la limita cu municipiul Buzău?
  În funcție de răspunsuri, eu personal si poate și alții, putem fi convisi să participam sau nu la referendum!

 • Cu orice localitate din jurul municipiului Buzău s-ar face unirea, cineva va avea de câștigat. Ca îl cheamă Toma, Popescu, Ionescu, etc terenurile au un proprietar. Deci cineva va pune mana pe cașcaval repede in prima instanță. Ideea e ca in economia de piață exista doua strategii prin care se pot face bani: repede si puțin sau încet si mult. Cred ca proiectul, deși pe unii îi va îmbogăți repede(Toma, Popescu, Ionescu, etc), pe alții(poate copii noștri sau copiii copiilor noștri) îi va îmbogăți in timp.

 • Tereacă, vezi că încă mai avem străzi neasfaltate în municipiul Buzău, iar mare parte din cele asfaltate sunt praf, inclusiv trotuarele.

 • @Florian
  Terenurile de la limita cu orasul Buzau sunt toate private. Primaria Tintesti nu detine in portofoliu mare lucru din terenuri, iar ce detine sunt terenurile proaste, multe din ele conform legii nici nu pot fi valorificate in diverse proiecte de tip imobiliar/industrial. Terenurile bune sunt privatizate de muta vreme, la primarie au ramas in principal doar terenurile de categorie „gunoi”.
  Si ca sa va dau in premiera o informatie, sunt cel putin 4 proiecte imobiliare in asteptare pe acele terenuri ce acum sunt in UAT Tintesti.
  Cel putin 2 proiecte cu care sunt familiarizat asteapta trecerea terenurilor in UAT Buzau pentru ca intreg business planul se bazeaza pe finantari grase care se acorda doar in cazul in care terenurile vor fi trecute pe raza UAT Buzau, nefiind eligibile pentru finantari grase daca terenurile vor ramane pe raza UAT Tintesti.
  Proiect spatiu de agrement
  Proiect locuinte
  Proiect spatii destinate business
  Proiect mixt

  Sunt multe interese financiare in spatele preluarii terenurilor pe UAT Buzau, interese pe care nimeni nu vrea sa le recunoasca oficial, ba chiar macar nu au bunul simt sa taca din gura, ci mai mint cu nerusinare ca nu exista interese.

 • Deci, domnule Auraș Tereacă, să mai așteptăm răspunsurile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.