Ce neajuns au biletele gratuite pentru pensionari

Pensionarii din Buzău pot opta pentru trei tipuri de abonamente/bilete subvenționate de Primăria Buzău.

A. abonament gratuit pentru un traseu

B. abonament subvenționat (doar 30 de lei) pe toate traseele

C. 20 de bilete gratuite (pot fi folosite pe toate liniile)

Ei bine, pentru tipul C (20 de bilete gratuite), pe adresa buzoienii.ro au sosit în ultima vreme mai multe sesizări către Trans-Bus și municipalitate:

„Rugămintea noastră e ca aceste bilete să nu mai fie limitate la o lună. Uitați, pe acestea pe care le-am luat acum, scrie luna februarie. Și nu le mai pot folosi și în martie. Și nu e corect. Dacă plec din localitate sau se întâmplă să fiu bolnav și să nu mai pot ieși din casă pierd aceste bilete. Poate domnul primar mai cumpănește puțin asupra acestui subiect și decide ca aceste bilete să poată fi folosite pentru mai mult timp. Mai ales că ele sunt plătite de Primărie către Trans-Bus și n-ar trebui să conteze în ce lună sunt folosite” – pensionar Buzău

Există și o opinie conform căreia în decizia limitării valabilității biletelor la o singură lună o influență ar fi avut și Curtea de Conturi.

Instituția care controlează modul în care se cheltuie banul public e cea care a impus Primăriei Buzău să nu mai plătească după ureche subvenția pentru transportul pensionarilor către Trans-Bus.

Mai exact, Curtea de Conturi a solicitat ca fiecare bilet/abonament să fie nominal, iar inspectorii să poată verifica exact câte unități s-au eliberat într-o lună și cât au costat acestea.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: „Până în decembrie va fi gata”. Iată unde se face. Surpriză. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

15 comentarii la „Ce neajuns au biletele gratuite pentru pensionari

  • Aceste bilete sunt o favoare facuta de municipalitate catre pensionari. In aceasta situatie, de bun simt, nu cred ca ar trebui sa mai ridice pretentii. Si asa favoarea este destul de costisitoare pentru municipiu. Mai bine ar face aceasta favoare salariaților care au venitul minim pe economie si pensionarii sa faca miscare ca face bine la sanatate.

    Răspunde
  • O sa intre intr-un cerc vicios daca cedeaza la asta.
    Intai cer sa nu mai fie pe luna, apoi cer sa li se dea toate odata la inceput de an, apoi o sa ceara sa dea de 2 ori pe an ca le termina pe cele date la inceputul anului pana la jumatatea anului… si tot asa. Cu cersetorii nu e bine sa faci compromisuri si sa cedezi, ca le dai un deget si ei deja se gandesc sa iti manance mana toata.
    Sa zica multumesc pentru pomana, oricum pensionarii obisnuiti nici pe alea date nu le consuma intr-o luna si le mai raman… dar sunt unii a caror pasiune e sa se plimbe zilnic, ca se plictisesc pe acasa asa ca se duc, ba la Kaufland Sud, ba la Carrefour, ba la Lidl… doar ca sa treaca timpul, nu ca ar cauta ceva anume.

    Răspunde
  • Pentru toti care nu vreti sa înțelegeți,cele 20 de bilete sunt acordate pe baza unui BORDEROU,unde sunt trecute datele pemsionarului,CNP,TALON DE PENSIE, SERIE SI NUMAR C.I.. Pe baza acestor borderouri se dau banii de la Primărie către Transpus. După ce mai le’ai luat poți să le si mănânci,SUNT PLATITE. Dar dacă nu le-ai folosit in luna respectivă,de ce sa nu le poti folosi pana la31Dec.? Dacă in Noiembrie ai suficiente bilete rămase astfel încât nu mai ai nevoie si in Decembrie,faci economie Primăriei? C.Conturi NU INTERZICE ACEASTA PRACTICA , Întrebati si veti afla. Pizma dăunează ficatului .

    Răspunde
  • Mie mi se pare aberant ca se dau. Sunt pensionari cu pensie de 2500 lei care se plimba gratis fara rost toata luna si salariati cu 1500 lei care fac naveta si platesc bilet si nu le ajung banii sa-si creasca copiii. Biletele ar trebui date tuturor sub un anumit venit, nu daca esti pensionar, e aberant.

    Răspunde
  • suntem romani..suntem tampiti si nu ne convine nimic!

    Răspunde
  • Un pensionar,, Onest,, ar trebui să propună și varianta, că dacă i-a rămas bilete din luna precedentă să ceară pentru luna în curs numai diferența, ce poate face un pensionar cu 20 de bilete într-o lună + cu cele rămase din luna precedentă ? Merge cumva la,, servici,, cu nepotul (ata) la școală, grădiniță sau toată ziua la piață?

    Răspunde
  • 20 de bilete pe luna… ce cacat este asta? din banii cui se dau aceste bilete? nu cumva de la salariati? nu cumva trans-buz cu biletele acestea pentru pensionari isi face publicitate,in semnsul ca autobuzele nu merg goale la unele ore? pe la 11 daca te urci intr-un autobuz, constati cu stupoarea ca 9 din 10 persoane sunt pensionari… De ce atatea facilitati pentru niste oameni care ar trebui sa stea linistiti acasa, ar trebui sa se duca in statiuni, ar trebui sa se plimbe in parc, sau pur si simplu pe strada?
    EX de pensionar din sursa sigura: Are 67 de ani,o pensie de 2200 lei, lucreaza in continuare si are salariu pe 4700lei NET, face naveta cu autobuzul, isi ia abonament gratis pe o linie(nu are nevoie sa schimbe traseul). Credeti ca nu isi permite sa achizitioneze un abonament pt a face naveta? Sa fim seriosi! Traim intr-o tara in care pensionarii sunt pe primul loc, iar tineretul la „coada vacii”, fac scoli si pleaca in afara pentru ca nu au unde sa se angajeze aici la noi… pt ca un tanar de 25 de ani nu accepta sa vina sa presteze un serviciu pentru 2500lei(1600lei in mana) dar un pensionar care are si pensie de 1500lei, este multumit cu un venit de 3000lei lunar(pensie +minim pe economie)… si atunci tineretul pleaca,”VOTANTII” PSD RAMAN!!! Romania si raman, Trezestete!

    Răspunde
  • mama lor de pensionari au pretentii. Cel mai bine ar fi ca pensionarul sa nu mai primeasca gratuit sau sa scada limita la 1000lei. Sa primeasca si salariatul gratuit

    Răspunde
  • Daca nici la varsta la care bunul-simt si intelepciunea ar trebui sa fie definitorii pentru oameni cu parul alb,lipsesc,atunci ce ar mai fi de spus?Cred fara rezerve ca si asa sunt destule si indestulatoare avantajele create pensionarilor prin transportul gratuit ce le este oferit. Voi,cum si cu ce sprijiniti Primaria si comunitatea stimati pensionari,pentru facilitatile si sprijinul pe care vi le acorda? ……..Aaa,da……mergeti la vot si votati ciuma rosie!

    Răspunde
  • Pentru ”cetatean” ,care nu este inca pensionar,dar MAMA LUI DE CETATEAN este ? Cetatene ,te rog sa NU-TI PLATESTI CAS-ul,nu vreau sa ma-injuri pe strada,ca- din banii tai primesc pensie,iar cand vei fi la anii de pensie sa n-ai motive sa fi injurat de altii ,ca iti platesc pensia.Personal am platit timp de 45 de ani CAS din care s-au platit pensii celor mai in varsta decat mine,NU I-AM INJURAT,asa ca ”BA PE-A MAMAEI DUMNEAVOASTRE” vorba lui Caragiale,il stii ?

    Răspunde
  • Cetatean, daca se scade limita la 1000 de lei ar insemna ca se dau doar la cei ce nu au muncit toata viata si au stat pe ajutoare sociale, ca un om care a muncit are garantat pensia de peste 1000 lei.
    Eu as face invers, sa nu se acorde la cei cu pensie sub 1000 de lei, sa zica mersi ca le da pensie sociala dupa ce au stat toata viata degeaba si sau plimbat si gratis ca erau asistati sociali.
    Sa se dea doar la pensionarii LIMITA DE VARSTA sau ANTICIPATA (la care se cer 8 ani in plus de vechime in munca pe langa vechimea completa) cu vechime completa e cel mai corect, ca au muncit toata viata si au contribuit, deci merita.
    Cei cu sociale sa nu primeasca.

    Răspunde
  • Ideea de lungire ă termenului unui bilet e buna ca e plătit deja , cu pensionarii nu am nimic de împărțit . Dar nu sunt de acord cu abonamente subvenționate si bilete gratuite pe autobuzele pentru zona industrială, acei pensionari ce folosesc zonele lucrează în continuare , au si salariu si pensie . Deci mi se pare corect sa plateasca integral biletul , ca un copil de 20 ani cu minim pe economie il plătește, tu pensionar cu 1600 lei si salariu mult mai mare decit al acelui tînăr ai gratuit pe zone . Gindeste-te ca acel copil de 20 ani cu minim pe economie e tata la un copil de 1 an si sotia casnică.

    Răspunde
  • Astazi am fost din intamplare in autobuzul 5 si s.a urcat controlul a spuns buna ziua de 4 5 ori a facut control si de la statia urmatoare s.a urcat o femeie a alergat pur si simplu sa prinda scaun dar biletul nu l.a compostat si cand a venit controlul i.a spus ca prima grija sa fie de a composta biletul dar doamna i.a raspuns la ani mei numai asta am sa fac prima data , dar controlul a mai repetat inca o data .
    Cine are dreptate ?

    Răspunde
  • Cand sunt putine locuri libere in autobuz de obicei asa se procedeaza, intai ocupi scaunul si apoi compostezi, daca stai sa compostezi imediat ce intri vei ramane in picioare.

    In plus nu inseamna ca toata lumea care nu e vazuta compostand bilet circula fara bilet, isi pot lua bilet valid prin SMS chiar cu zeci de minute inainte sa se urce in autobuz. Totul frumos si civilizat, mai civilizat decat metoda asta de compostare ca pe vremuri.
    Felicitari companiei ca in sfarsit a intrat in rand cu lumea civilizata si a introdus si aceasta metoda de plata civilizata care exista in alte orase chiar de 10 ani.
    Am vazut ca au inceput sa si promoveze aceasta metoda de plata civilizata, sa afle de ea toata lumea, in special tinerii, ca ei sunt mai dependenti de telefoane si fac totul pe telefoane.

    Răspunde
  • Domnul primar a dat la pensionarii nemultumiti vesnic…La copii de ce nu a dat si Sambata si Duminica?Unii merg in zilele astea cu parintii in oras sau la meditatii si trebuie sa plateasca.Copiii trebuiau sa aiba pe toate traseele cum a fost pana acum.Ei nu se duc numai la scoala!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.