„Ce noroc pe noi! Ne dă gratis terenul și ne va ajuta și cu bani!”

E încă o veste bună pentru buzoieni legată de proiectul viitorului spital municipal.

C-tin Toma, primar: „Am vorbit astăzi cu proprietarul Agrinvest. Nu doar că ne va dona terenul de 2,3 hectare pentru a face spital. Va ajuta orașul Buzău în acest demers inclusiv cu bani! Mai mult, pe lângă cele 2,3 hectare – pentru care în următoarele zece zile vom face actele de donație – omul e dispus să ne mai dea încă 4 hectare pentru a face acolo și un cămin pentru bătrâni, locuințe pentru medici, parcare etc.”

Evident, buzoienii își pun întrebarea cine e proprietarul Agrinvest și de ce face aceste acte de binefacere. Unii, mai suspicioși, se gândesc chiar la interese ascunse.

C-tin Toma, primar Buzău: „Vă rog să mă credeți că omul nu-și dorește publicitate. Ce pot să vă spun e că s-a stabilit în România cu 30 de ani în urmă, a făcut facultatea și doctoratul în România, are soție româncă, doi copii români, s-a stabilit la noi la Buzău, iar afacerea pe care a clădit-o, Agrinvest, e probabil cel mai mare jucător în agricultură din această parte a țării. Mi-a spus că România l-a făcut fericit și că, în schimb, vrea să-și lege numele de acest complex de sănătate de la Buzău”.

În această zonă în diagonală față de Hanul lui Țintă e terenul donat. Complexul va avea ieșire la E85 și, avantaj, va fi situat la doar 1 km de nodul de la Spătaru al viitoarei autostrăzi București – Ploiești – Buzău – Focșani etc.

Toma a spus că intenția/fapta e una lăudabilă, fără interese ascunse și că termenul de 7 ani stipulat în donație are (doar) rolul de a impulsiona administrația buzoiană de a realiza spitalul mai repede.

Zangopol 2

Implicarea proprietarului Agrinvest în realizarea complexului de sănătate de la Buzău i-a adus aminte primarului de Petre Zangopol, om de afaceri interbelic de la Buzău. Avea afaceri în agricultură (inclusiv o moară la Buzău – actuala Boromir) și a construit din bani proprii școala din cartierul Mihai Viteazul (care există și azi).

Școala din cart. Mihai Viteazul poartă numele Petre și Hrisula (soția) Zangopol

Pași mari, astăzi, pentru viitorul spital

Pe lângă faptul că s-a găsit teren, astăzi, Primăria Buzău a trimis oficial către Ministerul Transporturilor solicitarea de a primi Spitalul CFR, clădire + personal.

Toma susține că a fost sfătuit de mai mulți specialiști în domeniu (inclusiv de ministrul Rafila) că – având spitalul CFR – îi va fi mult mai ușor să găsească fonduri pentru construcția și dotarea unui nou spital.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „„Ce noroc pe noi! Ne dă gratis terenul și ne va ajuta și cu bani!”

  • Sa nu uiți domnul primar ca în viata nimic nu este gratis. Mai târziu sau mai devreme, cineva va plăti și acel cineva = buzoieni.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.