Ce părere aveți despre Drăgaica lui Toma ? Iată ce apreciază și ce critică Bîrlă, organizatorul din perioada Boșcodeală

Fănică Bîrlă a fost cel care s-a ocupat îndeaproape de organizarea Târgului Drăgaica în ultimii nouă ani. Evident, fără cel din acest an, la care nu a mai avut nicio contribuție. Din curiozitate, dar și pentru că îi plac astfel de manifestări, Bîrlă a fost unul dintre cei mai atenți vizitatori ai Drăgăicii din acest an.

„Încerc să fiu cât mai obiectiv, nu știu dacă îmi va și reuși. Sunt și aspecte pozitive, dar mai multe negative. În primul rând, ce era înainte în față, a fost mutat în spate și invers. Iar ceea ce era în stanga, s-a mutat în dreapta. Un lucru bun e că scena și terasele au fost mutate în spate. E mai mult loc pentru terase, sunt mai aerisite, oamenii se pot simți mai bine. Ce am constatat e că după lăsarea întunericului, Drăgaica din acest an e ceva mai luminoasă, mai colorată, aseară după ora nouă a fost o feerie de lumini. Acest lucru se datorează familiei Prunariu, 95% dintre comediile din Drăgaică le aparțin. Sunt buzoieni, cei mai cunoscuți din România în această tagmă”.

Apoi, Bîrlă a trecut la reliefarea aspectelor criticabile

”Eu nu consider că e o idee bună organizarea de concerte în fiecare seară. E o investiție mare, se cheltuie mulți bani cu artiștii, fără niciun rezultat. Aseară a cântat, de exemplu Ghițulescu, un artist extraordinar, dar mai nimeni nu l-a ascultat, oamenii erau la terase la mici și bere, discutau. Apoi, pe timpul concertelor se întrerupe muzica comediilor, și nu întotdeauna ce se cântă pe scenă cadrează cu muzica instalațiilor de agrement. Am înțeles că într-o seară va veni și Phoenix, să fim sinceri, dă ca nuca în perete. Phoenix la un bâlci, căci asta e în esență Drăgaica, un bâlci.

„Unde sunt meșteșugarii tradiționali ?”

Apoi, am constatat ca partea dreaptă, așa cum intri, e moartă. S-a tras plasa aceea verde peste teresa lui Bilghiru dar nu s-a pus nimic în loc. Am văzut acolo niște căsuțe pentru comercianți, dar ele sunt goale. De asemenea, am înțeles că se va pune accent pe meșteșugarii tradiționali, dar eu nu i-am văzut. Unde sunt ? Organizatorii ar fi trebuit să vorbească la Consiliul Județean, cu Adrian Petre, are expertiză aici, ar fi ieșit ceva frumos. Cei de la CJ au organizat în urmă cu vreo doi ani în parcul Crâng un astfel de târg care a ieșit foarte frumos”.  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ce părere aveți despre Drăgaica lui Toma ? Iată ce apreciază și ce critică Bîrlă, organizatorul din perioada Boșcodeală

  • Vulpea unde nu ajunge ii miroase ! Sa fim seriosi cu gusturile lui Barla! Pana acum a fost tigaie nu bâlci !

  • E aceeasi Marie cu alta palarie.Aceleasi lucruri in fiecare an….si anul acesta la fel…nu s’a schimbat absolut nimic inafara de spatiile de amplasare ale teraselor.In rest e totul la fel!!!!!Uratt,foarte urat!!!

  • Un pârnăiaș cu ochelari de mafiot inspecta ieri piața auto de pe platoul Dacia, asistat de coteiul penibil Mârlă. Costeluș-pușcărie se oprea numai la exemplare de 35-55 de mii de euroi, evident, ca omul care a muncit mult în primărie, ajutat de țuțării care se mai descurcau și ei, vorba aia, cu firimituri de la masa bogatului. Inclusiv tăvălindu-se cu câte o danie de pe lângă localurile tolerate fără autorizație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.