Ce pedeapsă riscă la finalul procesului

El e Nicu Gavrilă, ceferistul din Vadu Pașii, care s-a urcat la volan „mort de beat” și a accidentat mortal un tânăr de 15 ani în apropierea podului de la Vadu Pașii.

După unele surse, Nicu Gavrilă își sărbătorea ieșirea la pensie și avea o alcoolemie de 2,57
Mașina lui Nicu Gavrilă, la câteva zeci de metri, de locul impactului

Din decembrie. Nicu Gavrilă e în arest preventiv, iar cu două zile în urmă un judecător de drepturi și libertăți a decis că inculpatul poate merge acasă în arest preventiv (pe durata procesului în care e acuzat de „omor din culpă”).

Astăzi, după ce opinia publică s-a indignat – că „bețivanul criminal va merge acasă” – un alt judecător a întors decizia la apel, iar Nicu Gavrilă va rămâne în arest.

Probabil până la finalul procesului, unde riscă o condamnare cu executare între 1 și 5 ani:

Cod penal: (1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani

Dacă în cazurile de accident mortal și ucidere din culpă judecătorii dau de obicei sentințe cu suspendare, Nicu Gavrilă va lua cu executare. Motivul: era băut!

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Ce pedeapsă riscă la finalul procesului

 • Ce componență are acest infam complet penal nr. 5 cameră preliminară din cadrul ”judecătoriei” Buzău înțeleg că se numește, doamnelor și domnilor, că în 3 săptămâni a trecut de la menținerea arestului preventiv la înlocuirea cu arestul la domiciliu, din pix, deși victima nu a înviat iar bețivul tot bețiv fugitiv a rămas la dosar??? Ce junglă de oraș am permis să avem!

  Răspunde
 • Ăștia-s toți:
  https://portal.just.ro/200/SitePages/organizare.aspx?id_inst=200#structura%20organizatorica
  Până mâine poate ne aduce cineva mai deștept și datele de contact, or fi oameni care dorim să le mulțumim pentru serviciile aduse comunității și pentru care vor primi pensii care pot afecta emoțional pe orice om normal, numai să se găsească înțelegere la publicare din partea redacției.
  Vă dați seama, rudele victimei, să contribuie la salariile acestor indivizi… sadism social în formă pură, ce să mai.

  Răspunde
 • Un precedent periculos. Nu că „justițea” noastră ar fi vreo vergină!
  De data aceasta să zicem că intimidarea cu gălăgie a onoratei instanțe a fost de partea corectă, dar ce ne facem dacă data viitoare se întâmplă pe dos! Te trezești cu cartierul de faraoni în fața Judecătoriei, cu cățel și purcel, cerând schimbarea deciziei onoratei instanțe! Atunci va interveni Jandarmeria în forță? Faraonii o să urle că e dublu standard.

  Răspunde
  • Faronii umblă zilnic pe treptele Tribunalului, i-am văzut. Precedentele de azi sunt răspuns la precedentele create de alții, înainte. Se numesc încrengături, combinații, șmecherii, pile, cunoștințe și interese. Eu nu mă mir de reacție, e doar un răspuns logic. Nu au spart, nu au rănit, s-au exprimat nu în tăcerea virtuală. Era mai bună o ”petiție” online? Mie-mi place modelul franțuzesc, parizian mai exact, cu milionul pe străzi.

   Răspunde
 • 2.57 nu e cam suprauman? Nici vânatul împănat nu duce atât. Poate la sută, nu la mie. Ăsta și amintirile le avea crăci înseamnă. Dacă e viu, zic că merită să-l punem lângă icoana care plângea zilele trecute cu condens dumnezeiesc mirositor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.