Ce reclamă unii cetățeni și ce au răspuns primarul și episcopia

Publicăm aici ultimele trei sesizări ale unor cetățeni, din zone diferite ale orașului, trimise în ultima săptămână pe buzaucityreport.ro. Reclamații similare au fost postate și pe facebook.

Unii dintre buzoieni se arată deranjați de faptul că slujbele sunt difuzate la boxele exterioare și i-au reclamat această situație primarului.

1 „Locuiesc pe str. Parâng, gard în gard cu biserica. Ne-au disperat cu slujbele puse în boxe. Se zguduie geamurile de la casă de zgomot, începând cu ora 7. Muncim de dimineața până seara, iar în weekend e singurul moment în care ne putem odihni și relaxa. Nu este corect și nici normal. Nu pot să mai suport așa ceva. Vă rog să nu îmi spuneți să mă duc să rezolv la ei că nu se rezolva. Vă implor să luați măsuri”.

2 „Vă scriu în legătură cu o problemă mai sensibilă. Este vorba de difuzoarele bisericii de pe str. Spiru Haret. Locuiesc la aproximativ 100 m de biserică. Am geamurile dormitoarelor orientate către biserică și efectiv se aude slujba în casă ca și cum am fi în curtea bisericii. Nu e vorba doar de duminici. Au fost săptămâni în care au fost 3-4 slujbe a câte 2-3 ore. Am discutat cu cei de la biserică și i-am rugat sa dea volumul mai încet și să orienteze megafoanele către curtea bisericii care se aud chiar și de la Piața Crâng în unele zile. Mi-au promis că or să remedieze problema. Au trecut mai bine de 3 săptămâni de când am discutat cu dânșii și se pare că nu s-a schimbat nimic. Am discutat și cu vecinii și se pare că și dânșii sunt deranjați de volum, dar din respect pentru instituție nu vor să sesizeze pe nimeni. Este totuși o zonă rezidențială”.

3 „La bisericuța din lemn de la zidul episcopiei, sâmbăta și duminica dimineața e adevarat concert în aer liber. Având în vedere că sunt mai multe cazuri de cetațeni deranjați de zgomotul de la biserici, luând în considerare și perioada actuală, îl rugăm pe domnul primar să discute cu reprezentanții bisericii pe această temă. Poliția locală să participe și ea la discuții”.


Primarul Toma le-a răspuns reclamanților:

„Of ! Voi vorbi cu prea cucernicii părinți să micșoreze un pic sonorul.
Vă mulțumesc!”.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Buzăului a anunțat că va oferi un răspuns la problemele sesizate, dar că – în general – acestea își vor găsi rezolvare după ce, din această săptămână, guvernul a permis din nou oficierea slujbelor inclusiv în incinta bisericilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

10 comentarii la „Ce reclamă unii cetățeni și ce au răspuns primarul și episcopia

 • Să te duci cu toporul în mână la slujbă și să te pui pe treabă să le julești boxele. Să vezi atunci dacă mai are vreun popă curaj să strige la microfon… În rest, ei sunt împotriva spectacolelor, Untold, Electric castle, că sunt sataniste…

 • Sa nu cumva sa deranjam biserica, aduce voturi…
  De ce este necesar circul cu boxe? Si pana in pandemie scoteau boxele!

 • Adevaul este ca moda difuzarii slujbelor la statii de amplificare cu difuzoare exterioare nu este ceva normal si de bun simtz. Sunt cetateni care lucreaza in ture, iar dupa o noapte de munca nu poti sa-ti faci somnul din cauza circului facut la biserica. Si la biserica de langa strada mea slujbele acestea țin lejer cate 2-3 ore, timp in care difuzoarele zbiara in continuu. Ma inchin si cu mainile si cu picioarele ca sunt pensionar si nu mai lucrez in ture……[Leo]

 • Este o formă de agresiune socială. Își afirmă puterea și ocupă fonic spațiul public, un fel de cucerire prin intimidare. Aaaa, nu veniți la biserică, lasă că venim noi la voi și nu aveți ce face…!

 • Nu vor da mai incet de …ai dreacu

 • Dar de unde moda cu slujbele la boxe exterioare ?! Mi se pare un mare bullshit.
  Poate majoritatea nu este atat de interesata de “cuvantul Domnului” si vrea odihna si liniste.
  Sau le e frica popilor ca raman fara cotizantii la banii de benzina pentru limuzinele si gipanele din parcul auto al Episcopiei ??!!

 • Pe Patriei la Sf Gheorghe incepe la 7 mai tare ca la discoteci, ne da trezirea duminica la prima ora.
  Oare fara show nu se poate ? Credinta este direct proportionala cu decibelii ???

 • In Turcia se aud mai tare, si de aia nu mai pot turcii sa va ia banii la alinclusiv. Nu va deranjeaza samantarii care va lasa lazi de bere la intrarea in blocuri si isi baga organele pana noaptea tarziu. Nici aia care joaca fotbal pe maidanul de la scoala 15. Va deranjeaza Biserica, saracilor. Ati uitat ca pana sa va ia ceausescu de la tara sa va aduca la Buzau, duminica la biserica era singura data din saptamana cand va scoteati balegarul dintre degete si luati haine curate.

 • Si erau boxe la biserica aia, pe vremuri ?!
  In Turcia nu ai boxele la maxim langa all-inclusive, stai calm.
  Semnat,
  Saracul.

 • @Catalin, juste observatii.
  La turci la difuzor este doar chemarea la slujba, nu 2 -3 ore de litanie. Iar moscheile sunt in cartiere, piete publice, nu in resort-uri.
  Un alt sarac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.