Ce riscă elevii bețivani de la Berca ! Unul dintre ei era să moară lângă poarta școlii

Directoarea liceului din Berca s-a arătat astăzi foarte supărată pe cei cinci elevi care au consumat alcool sub podul de peste râul Buzău, iar apoi au venit la ora a doua pentru a intra la cursuri.

Dar cum se aflau în stare de ebrietate, iar unii au vomitat în clasă, au fost trimiși acasă.  Unul dintre ei a leșinat chiar în fața porții de ieșire din liceu. Noroc cu intervenția profesorului de sport, care se afla pe teren și l-a văzut, căci elevul de-a zecea își înghițise limba și se sufoca.

„Se poate merge până la exmatriculare. Scăderea notei la purtare este sancțiunea cea mai blândă. Săptămâna viitoare se vor întruni Comisia de Disciplină și Consiliul de Administrație pentru a se decide sancțiunile care se vor lua asupra lor”, a precizat Alina Nan, directorul Liceului Tehnologic „Sf. Mc. Sava” din Berca.

Cazul a fost discutat azi și la Inspectoratul Școlar.

„Elevul care a ajuns la spital e bine acum. N-a venit la școală, o va face de luni. Dar nu numai el, toți cinci trebuie sancționați. Trebuie dată o pedeapsă pentru că altfel o vor face și a doua oară. În lipsa ei vor fi încurajați și alții să procedeze similar. Totuși, consider că exmatricularea e prea aspră. Trebuie chemați părinții la școală și discutat foarte serios cu ei. De asemenea, pe lângă scăderea notei la purtare, și copiii trebuie consiliați. Cazul va fi analizat în Comisia de Disciplină, iar sancțiunile le va lua Consiliul de Administrație”, a precizat, azi, Florina Stoian.

Reporterul l-a contactat, azi, și pe Valeriu Marcu, învățător în comună și fost primar:

„Dragă, nici copiii, nici părinții, nici cadrele didactice nu mai sunt ca odinioară. Lumea, societatea s-a schimbat, din păcate în rău. Pe-ăștia de liceu, nu vezi, îi interesează acum doar barurile și discotecile. Doar asta au în cap. Și, să nu uit. Pariurile. Știți câte agenții de pariuri sunt în Berca ? Trei! Așadar, astfel de incidente, că unii elevi consumă alcool, chiar înainte de a veni la școală, nu ar trebui să vă mai mire prea tare. Din păcate, în goana asta după bani, părinții nu mai au timp să stea după copii și să le facă educație. Iar copiii, iau ce-i mai rău din ce văd în jur”.

Citește și articolul: Ce a făcut un buzoian după ce a stat degeaba la UPU o oră și jumătate! „Incredibil dar adevărat! Am fost primit și tratat în 5 minute! Buzoienii trebuie să știe asta”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ce riscă elevii bețivani de la Berca ! Unul dintre ei era să moară lângă poarta școlii

  • Pingback:

  • Foarte buna pozitia d. directoare si a d. inspectoare! Nu intelegem ce heres-beres are inv. Marcu, care a fost si el contactat si da in cadrele didactice care nu mai sunt cum erau odinuara precum d. Trandafir. Toti tac ca porcu in porumb si nu precizeaza cine si de ce a dat dispozitie sa-l scoata afara din scoala atunci cand a lesinat in clasa. De ce nu l-au dus la cabinetul medical din scoala? Acum vinovatul este elevul Tataru pentru ca l-a anuntat pe directorul adjunct care este si diriginte ca ce se intampla in clasa unde avea ore.

  • Vreti sa spuneti ca de fapt elevul a lesinat în clasa și nu la poarta ? Și că profesorul nu era la ore ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.