Ce rușine pentru armata română! Face speculă cu necazul buzoienilor! Cere bani (mulți) pentru podul de pontoane

Dacă titlul articolului e o exagerare de presă sau dacă reprezintă adevărul în acest caz vă lăsăm pe dvs. să apreciați după ce veți citi declarația de mai jos.

Ea a fost făcută cu câteva minute în urmă pentru buzoienii.ro de Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Drumuri (oficial CNAIR – Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

„CNAIR a făcut o solicitare către MAPN pentru un pod de pontoane pe durata lucrărilor la podul de la Mărăcineni. Întrucât nu se poate declara situație de urgență, armata ne-a cerut încheierea unui contract de prestări servicii. Suma cerută e de aproximativ 1 milion de euro. Nu vreau să fac eu comentarii, dar un pod nou ar costa în jur de 1,5 milioane de euro. În plus, chiar dacă CNAIR ar dispune de acești bani și ar exista disponibilitate de a-i plăti ar trebui demarată procedura de achiziție publică. Aceasta ar dura cel mai probabil 5 luni, că așa-i în România. Adică, atunci când lucrările la pod se vor fi terminat și nu va mai fi nevoie de podul de pontoane”.

Că situația este ridicolă/rușinoasă atât pentru armată cât și pentru statul român (pe de-a-ntregul) mai precizăm că la Mărăcineni (la câteva zeci de metri de pod) există unitate de geniu!

În plus, podul există și stă degeaba într-o magazie a armatei pe undeva pe la Brăila!

Imaginați-vă luni dimineață, când podul metalic (sens Buzău – Rm. Sărat) se va închide, cum militarii de la unitatea de geniu de la Mărăcineni se vor uita peste gard la coloanele de mașini lungi de kilometri (cu niscai salvări blocate în trafic).

Fără ca militarii să intervină – chiar dacă ei, ca oameni, poate ar vrea s-o facă. Nu-i așa că doar în România se poate întâmpla așa ceva ?

Reporterul a titrat că armata română se face de băcănie și nu militarii, întrucât vina aparține celor de sus și nu celor de jos, de la Buzău.

Însă, orice-ar spune unii, e frustrant pentru buzoieni ca atunci când – o dată la câțiva ani – comunitatea să aibă realmente nevoie de ajutorul armatei de la Buzău, aceasta să nu facă nimic!

Sau să ceară bani precum o firmă pusă pe căpătuială ori să se ascundă în spatele unor legi stupide.

P.S. Reporterul buzoienii.ro a cerut oficial un punct de vedere și MAPN dacă e adevărat că s-au cerut bani (și câți) pentru realizarea podului de pontoane la Mărăcineni. Așteptăm răspunsul!

loading...

19 comentarii la „Ce rușine pentru armata română! Face speculă cu necazul buzoienilor! Cere bani (mulți) pentru podul de pontoane

 • Draga autorule nu mai fi baiat rau, ca armata a intervenit mereu!!In 1989 a tras in popor, iar de atunci se lupta cu chiolhanurile la popota si cu cererile de pensii nesimtite !!

 • Armata are echipa de fotbal CU SIGLA… au nevoie de milioane de euro pentru Lacatus &company…

 • Le trebue bani sa sponsorizeze CSA Steaua lui Talpan și Lăcătuș.

 • Comentati toti an nestiinta de cauza..sunteti varza…

 • Intrucat situatii din acestea cu poduri ce pot fi scoase din functiune pentru perioade mai mari sau mai mici,pentru executareaunor lucrai ca cele din cazul de fata sau in cazuri de forta majora,nu inteleg de ce CNAIR-ul ,in loc sa risipeasca milioane de euro pentru “constructii,reparatii,remedieri,refaceri,consolidari,etc,a tot felul de “sosele,strazi si autostrazi,drumuri si drumeaguri,studii de fezabilitate,nu isi procura materiale pentru astfel de poduri de pontoane sau de alte tipuri (se pot procura din strainatate daca doriti!) si sa le foloseaca acolo unde si cand sunt necesare.Dar deh,mai bine “furam noi banii” si ii lasam pe fraieri sa se descurce.Si ne si plangem ca Armata “nu vrea si cere bani multi”.Nu va este rusine,bai ticalosilor?Da ce,Armata este “sluga si vaca de muls” pentru toti incapabilii,idiotii,neputiinciosi politici care au furat si distrus aceasta tara? Ia dati voi inapoi banii si tot ceea ce ati furat pana acum si sa vedeti cum se vor gasi MILIOANE,nu un milion de euro.Materialele militare (cum este si parcul de pod pentru realizarea lucrarilor de specialitate la cursurile de apa) se pastreaza si se folosesc in caz de razboi,daca nu stiati.Iar acum nici macar nu e vorba despre calamitate;e vorba doar de incompetenta,incapacitatea,prostia si nemernicia politrucilor imbecili. …..Iar daca circulatia nu va mai fi posibila sau se va desfasura “rarefiat”,cu atat mai bine;abia scapam de poluarea produsa de rablele si junghiurile care ne distrug plamanii si omoara oameni nevinovat cu “starea lor tehnica”. …..Cei care comentati ca niste cretini imbecili despre Armata in general si despre genistii de la Maracineni,nu uitati de cate ori v-au ajutat in situatii mult,mult mai grele si nu mai aruncati cu noroi ca niste doditoci acolo unde nu trebuie.Bravo Armata! Bravo genisti!

 • Unii sunt “comentaci” doar de amorul artei … de ce nu mâncați kkt și atunci când militarii sunt scoși la deszăpeziri, la înlăturarea efectelor inundațiilor sau la activități care de fapt sunt în sarcina altor autorități? Cât despre Steaua lui Lăcătuș … să vorbească cei care se pot compara cu Lăcătuș.

 • Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decat atat

 • Pacat ca armata este blamata de niste angajati ai statului numiti politic si nu pe competenta! Acel angajat al CNAIR spune ca armata ar fi cerut un milion de euro. Eu ma indoiesc, cred ca minte asa cum minte ca un milion si jumatate ar putea fi suma necesara construirii unui pod. Sa le fie rusine pentru ca din 2005 tot au promis un pod la Vadu Pasii si rezultatul este cel pe care-l stiti! Sincer domnule Tereaca nu cadeti in capcana unor informatii neverificate si chiar daca nu sunt afirmatiile dumneavoastra, nu aruncati cu noroi in armata romana! Acel “buck” care le stie pe toate si comenteaza orice intr-un mod josnic, sunt convins ca n-a facut stagiul miltar obligatoriu necunoscand astfel problemele militarilor. Nu imi voi pierde timpul pentru a-i corecta conduita lipsita de educatia elementara. Va doresc o seara linistita!

 • Si inca o informatie care va lipseste. Unitatea militara de la Maracineni care a facut podurile militare in 2005 – GRATIS, nu are in dotare pontoane deci nici posibilitatea de a le instala. Pregatirea necesara o au pentru instalarea si deservirea unui pod de pontoane pentru ca face parte din pregatirea lor de specialitate si diversificata! O ultima intrebare: Constantin Dumitru, city maneger al localitatii Maracineni a promis ca va construi un pod din tuburi ca cel de la balastiera La Farge! A cerut tot un milion de euro?

 • Armata e a poporului.i se da ordin si se executa. Incompetenta politicienilor este evidenta si daca au distrus tot arsenalul armatei sunt suparati ca nu au distrus totul. Oare de apararea civila nu a auzit nimeni? Ei trebuie sa fie dotati si utilati pentru genul acesta de probleme. Tara nu mai detine nimic. Nici rezerve strategice de stat, nimic. In caz de nenorocore suntem dinainte condamnati. Scoate ti de la STOC ce a mai ramas. Din tot ce a spus mai sus, doar problema cu noxele nu e reala deoarece stind in coada motorul tot functioneaza. Oare strainii cum fac? Cind era doar un pod cum se putea? Multi insulta armata, dar cind e belea tot armata sare. Eu cred ca daca se da ordin se rezolva totul, dar cred ca nici un personaj politic de rang inalt nu are curaj sa il dea. Primul ministru are prerogative sa o faca catre ministrul ap nationale, iar acesta catre um Maracineni. Cine are curajul?

 • @alexxu….Am facut armata si cunosc situatia nefardata a acestei institutii bugetofage si absolut inutila.Armata romana un hardau cu laturi infecte !!O mizerie si o sursa inepuizabila de sinecuri gras platite.

 • Aici e vorba de faptul ca la MApN nu exista ministru.
  Sa intre ministrul in ei, sa inlature toti generalii aia care viseaza numai milioane de euro si sa puna oameni care sa fie capabili sa dea ordine si sa fie executate.
  La ce lichele sunt printre cei din conducerile UM-urilor din Buzau, nici nu ma mira. E drept nici subalternii nu sunt mai prejos.

 • Bine punctat, Viespe buzoiană. Respectele noastre ca militari căliti în luptele cu inundațiile, nămeții și multe altele pe care nu le mai spunem!

 • Te știm noi “stimabile” unde ai făcut tu armata, pe pile și relații, mai mult în infirmerie și permisii. Acum musti mana care te-a hrănit, încercând sa arunci cu noroi în Armată. Recrutare necinstit care nici să se incalte cu bocancii nu a învățat, asta ești. Un tilicar amărât! Punem pariu ca nu poți număra pana la 20 fără sa te descalti? Nu ești decât un terminat!

 • Vad ca toti comm dar habar nu au ce inseamna sa fi militar esti trimis mereu in misiuni peste tot si de ce sa dea armata ei ne scutesc de taxe ? Cum platim rovinete taxe bani care s-au strans din taxele ilegal puse in inmatriculari au scutit armata? CNAIR sa plateasca din uriasele sume care le incaseaza pe drumurile de kkt jeguri penale sa puna mana sa isi cumpere si sa îl foloseasca mereu cand e nevoie. Nu sa mai facut o sosea buna de pe vremea lui Ceausescu incompetentilor !!!!

 • Dacă în poliție și armată nu mai putem avea încredere ,atunci în cine ?În Dumnezeu ? E trist că din câte am înțeles podul ăsta de pontoane există rătăcit pe undeva .Nu sunt eu un expert financiar ,dar cred că suma este totuși mare ,în alternativa construcției cu aproximativ aceeași bani ,a unui pod adevărat cu schelet de metal .Și nu ,problema e la nivel național ,se întrerupe circulația pe un drum care leagă multe regiuni din țară .O să se vadă asta când o să se înceapă construcția .

 • Eu nu inteleg ce tot atata scandal… inteleg ca in 100 de zile termina de renovat podul vechi, timp in care se va circula doar pe un sens… adica foarte decent, asa se intampla mereu la orice renovare de strada, DJ, DN, Autostrada… de ce ar fi diferit acolo?
  Rute alternative sunt… deci care e problema pana la urma?
  Daca cei din Maracineni vor poduri speciale pentru ei ca se cred ei fruncea si vor sa fie drumul la botul calului, sa se duca la primar sa il faca el din banii de la bugetul lor local.
  Decat sa plateasca aiurea la putorile din MApN 1 milion de euro acum pe niste improvizatii de moment inutile, mai bine stau linistiti si cu aceeasi bani dupa ce termina de renovat podul actual sa proiecteze si construiasca alt pod permanent de acces, poate chiar sa il faca acolo la Vadu Pasii, ca ar fi aberant sa fie 2 poduri in acelasi loc.

 • Realitatea !!!! Ca orice altă instituție/Minister și MAPN lucrează după acte normative obligatorii. Prețul podului de pontoane rezidă din aplicabilitatea unor astfel de acte normative obligatorii și nu are nici cea mai mică legătură cu disponibilitatea/acordul/dezacordul armatei. Pur și simplu asta-i țara și astea-s legile și trebuiesc respectate de toți așa cum sunt, proaste, imorale, aberante sau bune, morale și clare. Nu sunt îndeplinite condițiile pentru intervenția MAPN în caz de situație de urgență și prin urmare nu se poate compara starea de acum cu cea din 2005.

 • Militarii toaca banii statului si ai nostri degeaba. In caz de razboi sunt praf…ma uit la ei cat sunt de burduhosi cate unii…abia se misca…oricum se stiu cum au fost angajati…difera doar relatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.