Ce s-a întâmplat azi, după taifunul de ieri

Liniște azi în învățământul buzoian după taifunul de ieri când pentru o jumătate de oră s-au închis toate școlile și liceele din oraș plus alte 15 comune din județ.

Ionel Meiroșu, inspector școlar general: „Astăzi n-am avut nicio solicitare de trecere în online a vreunei școli. Nici din oraș, nici din județ. Am văzut că azi au fost mai puține cazuri de infectare în județ, se sperăm că vom avea vești bune și în zilele următoare”

Azi, Prefectura Buzău a anunțat doar 61 de infectări, din 413 teste, după explozia de ieri când s-au anunțat 365 de infectări din 1129 de teste (995 rapide și 134 PCR).

Când se poate închide o școală/liceu

O școală din urban sau rural, conform ordinului comun al miniștrilor educației și sănătății (vezi mai jos), se poate închide dacă jumătate din clase au cursurile suspendate (elevi cu test pozitiv).

Ce unități sunt închise

Colegiul Hasdeu

Colegiul Eminescu

Colegiul Pedagogic

Șc. nr. 11

Școala Săpoca

Școală Pănătău

Școala Cozieni

Liceul Rușețu

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Ce s-a întâmplat azi, după taifunul de ieri

 • Omu’ e total depășit de situație dacă are impresia că scăderea de 300 de teste pozitive este reală. Copii „răciți” și fără teste sunt cu duiumul iar el are impresia că totul e bine și speră la mai bine. Așa a zis sefu’ la telefon, că trebuie să fie bine, deci e bine. Școlile se închid numai după ce se închid spitalele și cimitirele că așa a scris sefu’ în ordin.
  Nu ne-a ferit Dumnezeu nici de data asta cu toate rugăciunile.

 • Probabil că au început telefoanele „de sus”. Si cum la directori este mult mai important scaunul decât demnitatea sau siguranța copiilor nostri, azi nu a mai mișcat niciunul. Incet-incet ne îndreptăm spre dezastru.

 • Exact @Dane !
  Să nu ne lăsăm prostiţi să credem că dacă directoarea Haşdeului , de exemplu, a băgat Haşdeul în online (pt. doar câteva cazuri, de le numeri pe degete, în condiţiile în care multe alte şcoli şi licee au înregistrat multe alte cazuri şi tot au continuat cu brio cursurile faţă în faţă) a luat decizia asta fix pt. sănătatea copiilor… vai, ce mai ,,grijă” pentru copii (altora) !!
  Raţiunea ne dă clar de înţeles că a făcut asta (împreună cu consiliul de administraţie de acolo) în primul rând pt. a-şi păzi propriile lor funduri (de teama Covidului, evident) deccât din grija faţă de bieţii copilaşi !!
  Deci o decizie care a lăsat de înţeles mai degrabă egoismul şi laşitatea celor care AU O DATORIE FAŢĂ DE COPIII NOŞTRI decât, chipurile, o dovadă de responsabilitate !

 • @ Dumitru
  Exact pentru a nu ajunge focar precum celelalte scoli, s-a luat la Hasdeu decizia buna de a trece temporar in online. Tinand cont de tot ce se intampla. Dumneata nu realizezi ca nu mai suntem la sub trei la mie? In realitate lumea se testeaza cu test de farmacie de 15-20lei si se trateaza cu schema medicului de familie. Cifra reala este cu mult peste a celor pozitivi oficial. Iar la Hasdeu tot s-au mai facut dezinfectii in clasele respective, la alte scoli se pare ca nu prea. Iar carte in sistem hibrid nu se face nici pe sfert cat in online. Si asa erau unii acasa, altii in clasa. Sa va rugati de sanatate!

 • @Dumitru
  Se vede ce educație poți oferi propriului copil, îți dorești să meargă intr-un focar covid. Acuzi cadrele didactice de egoism și lașitate, dar nu te uiți pe statistici sa vezi cati adolescenți sunt internați în spitale, infectați cu acest coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.