„Minunea” de la începutul anului 2021 de la Buzău

„Județul Buzău nu mai e pe primul loc în țară! Am ajuns pe undeva pe locurile 6-7 în privința numărului șomerilor”, a anunțat azi Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

Veste bună, în doar trei luni județul Buzău a pierdut conform cifrelor oficiale aproape un sfert din numărul de șomeri!

De la 13.500 șomeri la 1 ianuarie în județul Buzău s-a ajuns la 10.300 la 1 aprilie (și nu e păcăleală).

Minune în martie

Aproape o minune s-a întâmplat în luna martie în jud. Buzău. În doar o lună s-au „evaporat” 1738 de șomeri.

Mai exact, numărul total a scăzut de la 12.033 la 10.295 de șomeri. De la începutul anului scriptele AJOFM Buzău sunt mai ușoare cu 3200 de șomeri.

Prin urmare, rata șomajului din jud. Buzău a coborât de la 7,84% la 6,00 %.

EXPLICAȚIILE LUI TOCIU

„Sunt trei motive care au dus la scăderea ratei șomajului la Buzău. În primul rând, un număr mare de angajări. În al doilea rând, mulți șomeri din jurul orașului Buzău au fost tăiați de pe listă întrucât au refuzat locurile de muncă oferite. A treia categorie e aceea a celor plecați în străinătate”

Ce ne facem cu cei 7000 de analfabeți ?

E una din cele mai mari probleme ale județului Buzău. Cei aproximativ șapte mii de adulți – buni de muncă dar analfabeți (Tociu: „nu știu să scrie”) care n-au avut niciodată un loc de muncă și trăiesc din ajutorul social. Ei mențin lună de lună și an de an rata șomajului la Buzău la un nivel ridicat.

Tociu, propunere science-fiction?

„S-ar putea ca unii să mă acuze că fabulez, dar totuși eu fac o propunere. Ca în lunile de vară, când cadrele didactice au vacanță, învățătorii și profesorii să-i aducă la școală, cu ajutorul primarului și consilierilor locali, pe neștiutorii de carte din comună pentru alfabetizare”, a propus Tociu.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „„Minunea” de la începutul anului 2021 de la Buzău

 • Bună ziua! Sincer nu prea cred ce spune Tociu ăsta!
  Pt că, de exemplu lunar/anual se puteau oferi locuri de muncă și fiind refuzate să pice lună de lună cetățeni de pe lista asistaților sociali!
  Buzăul nu oferă mai nimic. Poate oamenii au plecat în alte orașe sau țări!
  România ar economisi fff mult dacă ar reduce nr acestora.
  Știu multe cazuri în Buzău, pot munci, au mașini pe numele lor și încasează ajutor social plus că mai și sfidează lumea…
  Cu respect Nelu Vasilache

  Răspunde
 • „… învățătorii și profesorii să-i aducă la școală … pe neștiutorii de carte din comună pentru alfabetizare”, a propus Tociu.
  Sustin initiativa!…
  …Dar…
  Intrucat in tabelul prezentat in articol, pe care presupun ca l-a vazut si aprobat si dl Tociu, gasim sintagma „…*din CIMPUL muncii…”, propun ca primul alfabetizat sa fie chiar dl Tociu!…
  Nu de alta, dar poate asa afla si dl Tociu ca, de cand au terminat parintii dumnealui scoala, regulile DOOM s-au mai schimbat…

  Răspunde
 • Faptul ca nu stiu sa scrie si sa citrasca ii impiedica sa dea la lopata si tarnacop.. Sa mature sa curete strazi le, campurile de gunoaie, pe langa calea ferata e plin de gunoaie. Domnul Tociu sa faca asta luna de luna si sa vezi cum raman maximum 2000 in tot judetul care intr-adevar au probleme. Restul LA MUNCA

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.