Ce se face aici. Iată și alte foto cu fabrica din Buzău

E, de departe, cea mai aspectuoasă fabrică din Buzău. 

De sus, aduce cu o jucărie lego pentru copii – cu piese în culorile alb, roșu și albastru.

Sunt culorile drapelului Franței, întrucât proprietarii uzinei de la Buzău sunt membrii unei vechi familii de francezi.

Soufflet Malt România este cel mai mare producător de malț (boabe de orz încolțite, uscate și măcinate, folosite la fabricarea berii) din sud-estul Europei.

Fabrica de la Buzău a fost inaugurată în 2011 după o investiție de 65,6 milioane de euro.

Deși are până în 30 de angajați, Soufflet Malt are o cifră de afaceri de 65,5 milioane de euro pe an (locul 4 între firmele din județ), cu un profit de 5 milioane de euro (locul 3 în jud. Buzău).

Pe lângă taxele și impozitele pe care le plătește la Buzău, fabrica susține și fermierii buzoieni (și pe cei din țară) care cultivă orz – materia primă a fabricii. Pe lângă uzina de la Buzău, Soufflet Malt mai deține două silozuri, la Țăndărei și Brăila.

Soufflet este un grup francez, familial,  ce activeaza la nivel international in domeniul produselor agro-alimentare. Este foarte activ, în mod special în sectorul orzului, al grâului și al leguminoaselor. Este cea mai mare companie de familie din Europa care achiziționează cereale, iar prin intermediul filialei sale, Soufflet Négoce activează și pe piețele internaționale de cereale. Grupul Soufflet este un operator major pe piața mondială a malțului, cu douăzeci și opt de locații in Europa, Asia și America de Sud. În  sectorul grâului, este unul dintre cei mai importanți morari din Europa cu  opt mori în Franța și Belgia, producător de produse de panificație în Franța și Portugalia. Operează de asemenea și pe piața de fast-food.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Misiune contra-cronometru. Ce încărcătură prețioasă au luat cei trei străini de la Buzău CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Ce se face aici. Iată și alte foto cu fabrica din Buzău

 • Nu stiu cine poate considera fabrica aia aratoasa.
  De cate ori trec pe soseaua Brailei si vad cladirea aia ma ingrozesc, arata ca o cladire din filmele horror. Iti inspira moarte cand o privesti, parca privesti un cosciug cau un cavou.

 • Finalmente un articol bine documentat si argumentat al lui mousiu Tereaca….chiar daca o fi un pic publicitar…asta e, merge si asa.
  Avem nevoie de cat mai multi investitori , avem nevoie de dezvoltarea unui veritabil parc industrial in vecinatatea orasului (revin cu recomandarea de a urma modelul administratiei locale a municipiului Oradea !), numai asa putem conta, asa ne putem dezvolta. Evul mediu psd-ist trebuie lasat in urma !
  Investitii straine, cu facilitati acordate de administratia locala, atragerea fondurilor europene in cat mai multe proiecte de infrastructura, reducerea spre zero a alocatiilor pentru asistatii social apti de munca, sistarea in totalitate a fondurilor alocate cultelor religioase (a se citi BOR)….asa macar putem spera la dezvoltarea municipiului….de nu…..ramanem pe veci la mana baronilor locali si a preafericitilor/ preaprofitorilor/ preaexcrocilor…..

 • Ce se face aici ?

 • Arata ca un Lego stricat…
  Titlul este inselator, de parca acum se construieste…

 • De fapt se construieste de ceva timp acolo ceva dar pentru cine are ochi sa vada sau sa l intereseze ce se intampla in Buzau …

 • De fapt se construieste acolo ceva in ultimul timp dar nu avem ochi sa vedem sau sa ne interesam , e mai usor sa luam din statistici ….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.