Ce se face deja și ce urmează

Sunt patru vești bune pentru locuitorii cartierului buzoian Orizont.

1 De astăzi, Urbis Serv a trimis o primă echipă în cartier. Se vor asfalta străzile din etapa a treia de dezvoltare a cartierului (vezi foto mai jos).

2 Se va asfalta parcarea (acum de pietriș) din spatele blocurilor (vezi foto mai jos). Lucrarea e ceruta de proprietari, dar convine și Primăriei Buzău pentru că locurile se vor concesiona

3. Se face trotuarul de pe Bd. Unirii (se lucrează acum – constructor Strabag). Locuitorii vor putea merge pe jos către centrele comerciale.

4. Între trotuar și blocuri se va amenaja un spațiu verde – în fața spațiilor comerciale. În acest fel se va înfrumuseța intrarea în oraș dinspre Mărăcineni

În loc de pietriș se vor pune dale și se va planta gazon și flori

Insistență câștigătoare

Probabil că vor fi buzoieni nemulțumiți că se lucrează din nou în Orizont – înaintea altor cartiere unde e nevoie de asemenea de asfaltări/modernizări. O explicație plauzibilă e că locuitorii din Orizont l-au asaltat pe primar (pe facebook, pe site-uri, pe buzaucityreport) cu cereri de asfaltare.

E posibil ca riveranii din Orizont să aibă echipe organizate pentru a pune presiune pe primar (posibil și angajați de la Concas, constructorul cartierului).

Lucru care nu se întâmplă în alte cartiere din Buzău (de exemplu Unirii Nord și Sud). Guralivi sunt și cei din Micro XIV (unde s-a asfaltat 75% din cartier în ultimii ani), dar cei de acolo sunt în continuare foarte vocali și nemulțumiți (bravo lor!).

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Ce se face deja și ce urmează

 • D. Tereacă, vă aflați în eroare când sugerați că se pune presiune organizată. Nemulțumirile sunt ale oamenilor, ca în orice alt cartier.

  Dacă urmăreați subiectul, știați că CONCAS a câștigat un proces prin care Primăria este nevoită să asfalteze tot (atât străzi, cât și parcarea blocurilor din față) până în septembrie 2021 (sentința s-a dat în septembrie 2020, cu termen de 1 an pentru efectuarea lucrărilor).

  Dealtfel, subiectul a fost abordat și la ultima ședintă de consiliu de săptămâna trecută, când s-au aprobat indicatorii economici pentru a se putea folosi creditul luat în acest sens.

 • Interesantă asta cu darea în judecată a Primăriei. Mă gândesc cum ar putea și cei din 23 august sau de pe Bălcescu (înspre Traian Vuia) să dea în judecată Primăria. Mergând pe această linie, s-ar putea ajunge ca judecătorii să întocmească lista de priorități.

 • Stat in stat smecherii astia de dezvoltatori, gen CONCAS! In tara asta corupta pana in rarunchi, cel care are bani are si justitia in buzunar! Si noi ca prostii le mai dam acestor inamovibili si independenti salarii si pensii babane !Rusine magistrati, rusine! Mi -e scarba!

 • Acolo sunt niște oameni care sunt mai buni juriști decât juriștii Primăriei. Mai buni decât cei de acum și mai buni decât cei care au avizat contractul cu primăria. Probabil aceeași. Judecătorul ia o decizie funcție de ce i se prezintă și după lege. Judecă. Nu apară pe cineva. Justiția și Dreptatea nu reprezintă mereu același lucru. Domnul Primar, dacă vrea, poate face Dreptate, dar trebuie sa respecte hotărârile Justiției. Simplu.

 • Cred ca ne ajunge sa stam la blocuri de 4 ani in mocirla. In plus, primaria sa ne ia banii pe parcari, dar iar mi se pare ciudat ca incepe cu strazile, unde sunt 10-20 case locuite si nu cu blocurile unde suntem 250 de familii. In fine, s-o vedem si p’asta.
  Ne-a mai promis primarul de cateva ori ca rezolva si apoi a scos utilajele de aici…

 • Referitor la parcările care vor fi concesionate și parcările cu plată din aproape tot orașul, ne puteți spune cât plătesc cei care parchează în fața Palatului Comunal, sau cei ce fac aceste hotărâri de CL nu au voie să plătească (primar, viceprimar,consilieri și angajați ai primăriei). Întreb pentru un prieten.
  Nu cumva îi amendează zilnic cei doi polițiști locali supraponderali că parchează în loc nepermis? Cred că dl viceprimar are cele mai multe amenzi, că zilnic intră pe interzis (dinspre Arhiepiscopie, pe interzis până în fața Palatului).

 • Pe Unirii Sud când începe ?

 • Vrei să faci un reportaj bun? Vino pe str Orizontului…și o să fii nominalizat pentru cel mai bun reporter sau ziarist , nu stiu ce esti…Dar daca esti cu Toma, scrie numai de bine, asta sunteți voi..VINO AICI SA VEZI MIZERIE ȘI FAMILII PE CARE PRIMARIA LE-AU ADUS AICI SI NICI MĂCAR NU LE-AU FACUT UN WC-u, ÎȘI FAC NEVOILE PE UNDE APUC, ȘI VĂ FACEȚI CA NU VEDEȚI…RUȘINE!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.