Ce se întâmplă cu copiii de aici. Decizie

Situația ciudată pe străzile Primăverii și Viilor din mun. Buzău în privința copiilor ce trebuie înscriși la pregătitoare.

Inspectoratul Școlar a decis că elevii de la casele cu număr par (2,4, 6,…) să meargă la Școala 7 din Dorobanți!

În schimb, școlarii de la casele cu număr impar (1,3,5,…) sunt înscriși la Școala nr. 6 de pe str. Al. Marghiloman!

Care e explicația ?

Noima acestei împărțiri a elevilor de pe aceeași stradă la două școli diferite ține de faptul că aici locuiesc mulți rromi.

DECIZIE CORECTĂ: Inspectoratul Școlar Buzău a încercat în acest fel să evite situația în care o singură școală să adune un număr mare de elevi de etnie – cu risc de segregare rasială.

Hotărârea șefilor educației de la Buzău este încurajată de normele Ministerului Educație – care recomandă, acolo unde se poate, evitarea unor situații de risc/segregare.

În ecuație putea fi implicat inclusiv Liceul Marghiloman (care are și clase 1-8) și care – geografic – este cel mai apropiat de străzile Primăverii și Viilor.

ATENȚIE. Înscrierea la clasa pregătitoare debutează luni 29 martie. Noutatea e că repartizarea elevilor la clase va fi realizată computerizat – pentru a se evita formarea de clase pe ochi frumoși/pe bază de șpagă.

Alo, Poliția ?

De luni ar putea avea treabă și Poliția Buzău, în caz că vrea să verifice o ilegalitate. Polițiștii ar putea bate la ușa secretariatelor școlilor din municipiu (se știu ele care) și să-și noteze adresele vizelor de flotant de pe buletinele părinților. Apoi, oamenii legii ar putea verifica la șefii de scară dacă respectivii părinți locuiesc cu adevărat la noile adrese indicate.

În acest fel, polițiștii își vor face lor înșiși un bine, dar și traficului din oraș. Se vor diminua, în timp, blocajele care apar în preajma unora dintre școlile din oraș (generate de părinții care nu respectă principiul arondării geografice).

Aglomerație pe Spiru Haret la ora la care ies/intră copii la școală
loading...

Un comentariu la „Ce se întâmplă cu copiii de aici. Decizie

  • Nu mai există șefi de scară. La o adresă pot locui mai multe persoane, fără a exista un număr maxim de persoane. Poliția nu poate intra în locuințele oamenilor.
    Actul de identitate este eliberat de o direcție a primăriei.
    Singura soluție este ca înscrierea să se facă doar pe baza adresei din actul de identitate, nu după viza de flotant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.