Ce se judecă: a fost falsificat sau nu contractul pe 5 ani al lui Brebeanu cu Direcția Silvică ?
Azi, la Judecătoria Buzău a avut loc un nou termen în procesul la finalul căruia „H”-ul din Crâng ar putea fi eliberat de „cortul lui Brebeanu” și redat buzoienilor.
După 7 ani de bâlbăieli ale poliției și procuraturii („H”-ul a fost ocupat în septembrie 2012), anul trecut a început procesul în care Aurel Stănciuc (fostul director al Direcției Silvice Buzău) și Ninel Brebeanu (proprietarul cortului) au fost trimiși în judecată pentru fals material în înscrisuri oficiale. Mai exact, cei doi sunt acuzați de procuror că au falsificat contractul – înlocuind cifra 1 din dreptul anilor cu cifra 5.
La termenul de azi a fost audiat Cornel Pitiș – șeful Direcției Silvice din 2012, când a izbucnit scandalul (după amplasarea cortului de nunți), până azi. În iulie 2012, Pitiș (foto mai jos) l-a înlocuit pe Aurel Stănciuc (cel care care a semnat contractul cu Brebeanu în 2010).
Pitiș e cel care în numele Direcției Silvice a considerat că a fost plastografiat contractul și a făcut ulterior două plângeri penale. Una pentru falsificarea contractului și una pentru ocuparea terenului fără acord de predare-primire.
„Imediat după ce domnul Brebeanu a depus contractul la registratură mi-am dat seama că e ilegal. Lipsea acordul de la Garda Silvică. Atunci când i-am întrebat pe cei din subordine cum de-au putut semna așa ceva, mi-au spus că ei au iscălit și ștampilat pe un contract doar pe un an, nu pe cinci. Și că au aprobat chestiunea de teama șefului de atunci, directorul Stănciuc. Supoziția noastră e că s-a înlocuit prima filă din contract, cea cu durata, d-asta am făcut plângere la poliție”, i-a spus, azi, Pitiș judecătoarei.
Depoziția lui Pitiș, urmată de întrebările avocaților și procuroarei, s-a prelungit de la 13.30 până după 18.00. Părerea reporterului buzoienii.ro e că avocații celor doi inculpați, Brebeanu și Stănciuc, prin întrebările puse mai degrabă i-au ridicat mingea la fileu lui Pitiș – în susținerea ipotezei că s-a comis o plastografie. De-ar fi tăcut, le-ar fi făcut un bine clienților lor.
Prea indulgentă/binevoitoare a fost și judecătoarea care a lăsat prea mult avocații/martorul să lâncezească în unghere nerelevante pentru speță care trebuie să decidă dacă a fost sau nu plastografie.
Ninel Brebeanu susține că acel contract e real, că nu s-a comis nicio ilegalitate, și că a picat la mijloc în conflictul dintre cei doi directori ai Direcției Silvice Buzău.
„Haideți să gândim logic. Credeți că inițiam încheierea unui contract doar pe un an ? Păi, până venea cortul de nunți, până îl asamblam, până găseam clienți, venea toamna, se făcea frig, și adio nunți. N-aveam cum să închiriem doar pentru un an, nu făceam nicio afacere, ieșeam în pierdere. Contractul s-a încheiat pe cinci ani, doar că între timp, la Direcția Silvică s-a schimbat conducerea. Iar noul director, și la anumite presiuni politice, n-a mai vrut să recunoască acest contract. Buzoienii trebuie să știe că dacă n-am fi luat noi în chirie acel teren, l-ar fi luat alții. Când au aflat că noi am reușit, au căutat să ne facă probleme”, susține Brebeanu.
Următorul termen al procesului va fi tocmai pe 8 aprilie. Dacă, la final, judecătoarea va considera că s-a falsificat contractul, atunci Brebeanu va trebui să-și ia cortul și să lase terenul liber ca buzoienii să bată acolo mingea (în trecut pe acel teren jucau fotbal juniorii de la Gloria). Dacă judecătoarea va considera contractul corect, atunci cortul de nunți va mai sta vreo cinci ani acolo.
Vinovații principali
Dacă Brebeanu e om de afaceri și caută să facă bani, vinovați de toată această situație sunt șefii de la Direcția Silvică Buzău. Pentru că au putut gândi să facă bani într-un loc care astăzi ar fi fost plin cu terenuri de baschet, volei, tenis cu piciorul, mese de tenis de masă, leagăne, tobogane etc. – care i-ar fi bucurat pe cei mari și cei mici.
Rușine Stănciuc, rușine Pitiș (astăzi, la proces, a dat de înțeles că pe atunci n-a fost împotriva proiectului, ci doar a faptului că s-a făcut ilegal și cu o chirie de nouă ori mai mică decât cea legală!). Ultimul, are măcar alibiul că ulterior i-a venit mintea la cap și a încercat blocarea proiectului.
Când a scris rușine Pitiș, reporterul a fost poate prea dur cu acesta, dar a vrut să-i arate lui Brebeanu că dacă urmărește această speță o face nu c-ar fi plătit de Pitiș, cum suspicionează, ci doar pentru a informa despre un subiect de interes public.
O notă proastă primește și dna procuror pentru momentul de rătăcire când a cerut evacuarea jurnalistului din sală. Conform constituției ședințele de judecată sunt publice cu excepția cazurilor de viol și de spionaj. În Marea Britanie toate procesele se dau live pe internet (oricine poate accesa sala de judecată de unde se preia sunet și imagine). În România se vorbește de transparență, dar când magistrații zăresc vreun ziarist prin sală caută să-l dea afară.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Se vede foarte bine ce sporturi se puteau practica pe acest teren, in aceasta poza:
https://www.buzoienii.ro/wp-content/uploads/2020/02/DSC00181.jpg
Roata norocului sau ruleta ruseasca… In niciun caz un sport ce implica o minge , de orice fel ar fi dansa. Pana acum Primariei si Oculului Silvic nu le pasa de acest teren pentru buzoieni, si pentru sanatatea buzoienilor(dat fiind faptul ca aceasta pista nu a mai fost asfaltata, corectata de pe vremea lui Ceausescu)????
Brebeanu se plimba prin Mexic pe banii câștigați din falsuri să înțeleg, este nasol sa vezi cum pe nimic asta are terenuri in parcul Crâng, Tineretului și în centrul orașului, ce fac instituțiile statului, dorm ???
Pentru conformitate, Brebeanu nu are niciun teren în Parcul Tineretului. Cât privește terenul din Parcul Crâng, contractul a fost semnat pe 5 ani, pentru a fi rentabilă toată investiția. Niciun investitor nu ar fi semnat pentru un an, deoarece nu era rentabil. Totuși, după ce Brebeanu a pus mâna pe acest teren s-au trezit și alții și au dorit acest teren și, astfel, au început acuzele și denunțurile. S-au făcut și se fac presiuni foarte mari asupra celor de la Direcția Silvică Buzău.
Pe de altă parte, firmele lui Brebeanu sunt cu taxele și impozitele la zi și nu au avut niciun contract cu statul.
P.S. Chiar legal, în locul lui Brebeanu, nu aș fi investit în acel teren pentru nimic în lume. Sunt alte interese, iar Brebeanu este prea mic…
Cu cateva mii de euro cumperi aproape orice judecator sau functionar public. …
Toate se stiu, dar nimeni nu face nimic… astea cu DNA, politie etc sunt povesti, mananca de pe jos frimituri aruncate de analfabetii cu bani…