Ce se mai face în Mărăcineni. „A fost groapă de gunoi, în toamnă sper să fie gata”

Nou proiect cu fonduri europene atras de Primăria Mărăcineni.

După asfaltările record de anul trecut și inaugurarea în februarie a noii grădinițe, în comună s-au demarat lucrările pentru înființarea unui Centru de Zi pentru Bătrâni și Copii.

„Aici era un fel de groapă de gunoi. Am cărat zeci de camioane de aici, am nivelat apoi terenul și am împrejmuit cu gard. Asta a fost partea noastră a Primăriei Mărăcineni, restul investiției se va face cu fonduri europene după un proiect depus la AFIR. Urmează zilele următoare să fie desemnat constructorul. Eu sper să meargă repede și până la finalul anului să fie gata”, a precizat Dumitru Constantin, administrator public la Mărăcineni.

Centrul va fi amenajat aproape de râul Buzău

La finalul lucrărilor, Centrul de Zi va fi predat Fundației SF. Sava a preotului Mihail Milea, aceasta urmând să se ocupe de desfășurarea activității sociale.

În curte s-au plantat trei mii de puieți de molid

Activitate intensă zilele trecute în curtea viitorului așezământ.

Zeci de copii de la școlile din comună, îndrumați de silvicultori, au dat o mână de ajutor la plantarea a trei mii de puieți de molid.

„Mulțumim Prefecturii Buzău și Ocolului Silvic Vintilă Vodă pentru ajutor. Ne-au oferit cinci mii de puieți de molid. Trei mii i-am pus aici, de-a lungul gardului, două mii în alte locuri din comună. Vreau să fac aici un mic colț de rai, mă gândesc și la amenajarea unui iaz cu păstrăvi”, a adăugat city-managerul din Mărăcineni.

Citește și: S-a dat drumul la canalul de irigații de la Mărăcineni. CLICK AICI

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.