Ce se poate face ? Anunțul vicelui Apostu

Sunt imagini de azi, postate de un buzoian pe un grup de trafic, de pe strada Iazul Morilor din Broșteni.

Șoferii care circulau de dimineață înspre fosta fabrică de contactori s-au suit cu două roți pe trotuar:

Cauza: șoseaua e prea îngustă pentru a primi (în același timp) un rând de autoturisme parcate și două șiruri de mașini în mers.

Ce pot face autoritățile

Ionuț Apostu, viceprimar: „Îmi pare rău, dar strada nu putea fi lățită. Sunt, pe margini, fie proprietăți private, fie terenuri care figurează ca spații verzi în Registrul Spațiilor Verzi din oraș. Trotuarele nu sunt mai mari, sunt atât cât indică normativele. Avem două variante. Fie facem sens unic, fie încercăm să mai amenajăm parcări ca să nu se mai parcheze pe stradă. Acum se lucrează la proiectul de parcări. La final vom comanda un studiu de trafic pentru a vedea ce variantă alegem”.

Șoferii aflați în tranzit se întreabă „ce folos tragem din faptul că s-a asfaltat strada dacă jumătate din ea a devenit parcare ?”

De partea cealaltă, proprietarii de mașini de la blocurile din jur se plâng că „noi n-avem altundeva să ne lăsăm mașinile, decât pe strradă”.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Ce se poate face ? Anunțul vicelui Apostu

 • Ia sa veniți pe Patriei și Independentei sa vedeți mașinile de pe Unirii parcate acolo ca se lucrează pe partea dreapta sensul Bariera Ploiești către centru. Au dat lucruri de parcare la licitație și prostii care nu au prins se cearta cu Strabag.
  Vai de administrația noastra care face totul invers.
  Logic era întâi parcări, apoi se puteau face parcări în spic pe Unirii dacă se întra puțin în trotuar( vezi Calea Moșilor, Ștefan cel Mare și alte bulevarde din București) și apoi sa se facă marea fluidizare.
  Apropo suntem navetiști care depindem de mașini cum facem dl Toma, dl Apostu?

  Răspunde
 • Daca esti unul dintre cei care au mers la vot, te duci si votezi iar si se rezolva, navetistule!

  Răspunde
 • pe str Patriei sunt masini parcate pe colt cu independentei, in intersectie.
  Pe Viitorului daca iesi spre Patriei este blocata de masini lasate pe colt, pe trotuar etc.
  Pe str Independentei. sunt peste 10 dube mari ce le lasa diversi in fata curtilor oamenilor ….este un haos total. Ce dracu am rezolvat ? este mai rau ca inainte !

  Răspunde
 • Cand i-am scris primarului s-a suparat pe mine si m-a luat ca si Apostol cu proprietatea privata!Se pot face expropieri in interesul general cu despagubiri corecte!Doar sa se vrea !Dar …lenea e cocoana mare!Oricum …un esec!Bifam ,bifam…!

  Răspunde
 • Stimată redacție asta e așa de dragul de a zice ceva și viceprimarul….. să fim serioși……unii mai locuim și prin blocurile astea de pe Iazul Morilor și…..chiar dacă nu recunoaște….. trotuarele chiar au fost lățite….acum nu se știe cauza…..DAR AU FOST LĂȚITE 100%. Înainte de ce erau un rând de mașini parcate….și se putea circula și în ambele sensuri??????? Și nu numai aspectul ăsta…..dar se vede clar și la cm și ochiometric că au fost lățite. Doar aici locuim de zeci de ani. Nu ne cunoaștem vechile trotuare….?… să fim serioși.

  DA ar fi ideal să bage un sens unic dar mă îndoiesc. Vor lăsa intenționat dublu sens și vor pune semne de oprire și staționare interzisă.

  SE UITĂ un aspect foarte important….. blocurile aflate de-a lungul străzii – M și L (partea stângă cum ne ducem spre Micro III)….nu au locuri în spatele lor decât in unele cazuri – care oricum sunt foarte puține și sunt ocupate de ceilalți oameni….. adică nu e rea voință…..dar în spatele blocurilor e linie de case….iar spațiile dintre blocuri sunt puține și nu sunt între toate blocurile! …….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.