Ce se va face cu banii

Primarul C-tin Toma a semnat în numele mun. Buzău un nou contract cu fonduri europene.

Cele aproximativ 11 mil. € vor fi folosite pentru reabilitarea energetică a 10 blocuri mari din oraș.

Veste bună. Printre blocurile modernizate vor fi și cele de la intrarea în oraș

Pe lângă cele 10 blocuri prezentate mai sus, pe un alt proiect, tot cu fonduri europene, se vor reabilita energetic, dar și structural, alte 30 de blocuri din oraș.

lista-30-blocuri-reabilitare

C-tin Toma: „În total, municipiul Buzău a reușit să câștige până acum, de la începutul acestui an, pe PNRR cca. 140 de milioane de euro pe diferite proiecte europene, ce vor duce cu siguranță la schimbarea Buzăului în bine! Asta face ca Buzăul să fie pe locul 2 la nivel național, la atragerea de fonduri europene, după București, ceea ce reprezintă încă un argument că orașul nostru este pe drumul cel bun! HAI BUZĂU!”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Ce se va face cu banii

 • Bravo, Toma! Sper că vor urma și alte blocuri, iar lucrările efectuate vor fi de calitate.

  Răspunde
 • Pe când și o parcare adevărată, subterana sau supraterana, pe mai multe nivele, în municipiul Buzau, construita de primărie?
  Puteți sa-l întrebați pe primar de acestă problema, pentru ca s-au desființat foarte multe locuri de parcare în centru și pe b-dul Unirii?

  Răspunde
 • De cand reabiliteaza primaria proprietățile private din bani publici ?

  Vreau și eu să îmi reabiliteze casa la exterior și acoperișul.

  Apartamentele respective din acele blocuri nu sunt proprietate personală iar proprietarii nu dețin și o cotă parte din clădire ?

  Ce treaba are primăria acolo să reabiliteze ? De nu au asigurări de locuințe obligatorii ?

  O să reabilitați peste câțiva ani și blocurile din cartierul Orizont tot gratuit ?

  Oameni buni , în țările cu apă caldă , primăria nu plătește nimic pentru proprietățile private. Doar pentru ce este public si ce aparține de primărie.

  Răspunde
 • Mircea, e vorba de bani UE, iar UE finanteaza din banii nostri nu doar locuinte private, chiar si afaceri private si ce vor ei, cat timp se incadreaza in ideologia si politica lor. E un fel de impunere cu forta a ideologiilor unor basinosi nealesi de nimeni, care finanteaza ce au chef ei din banii tuturor. De ce crezi ca in Europa taxele sunt mai mari decat in multe alte locuri?

  Răspunde
 • Trebuia să fie și câțiva „cârcotași” care să se opună unor acțiuni care să înfrumușețeze orașul și să crească confortul unor buzoieni. Eu mă bucur pentru ei și pentru imaginea nouă pe care o va avea Buzăul gospodărit de un primar înconjurat de oameni pricepuți și devotați!

  Răspunde
 • 11 milioane de euro la 45 800 mp???Bai manca-v-ar tata asta vine 240 de euro pe mp LA RENOVARE ENERGETICA MODERATA????Adica la trei lulele de polistiren si ceva adeziv plus ceva var ???Mai suntem normali???Imi vine sa-mi fac firma ,desi la manariile din ziua de azi n-as avea nici o sansa!Oricum ,suntem tampiti chiar de vin banii astia de la UE!Sa dea Domnul pana la urma sa ramana banii in tara ,sa nu castige cine stie ce firma straina!

  Răspunde
 • Primăria Buzau dacă voia si dacă se implica și înțelegea cu adevărat problemele urbei , cumpara de pe piața liberă terenuri private si făcea străzi in oraș sau le reintegra in circuitul urban sau către zonele verzi. Dar nu se dorește decât o supra aglomerare a orașului cu străzi înguste fără locuri de parcare si prețuri de 11 milioane euro umflate cu pompa pentru reabilitarea câtorva clădiri.

  240€/mp …. Asta cam dă de gândit. Poate le arunca si o poleială cu aur pe geamuri

  Vedeți mai nou cazul străzii cuza vodă care după doar 10 ani s-a hotărât ca are nevoie de un nou șantier . Pe bune ?

  Răspunde
 • las-o pe aia Raul.. fa calculele pentru tabelul 2: ies 3m€ / scara de bloc

  blocurile din Unirii Nord (ala e cartierul Constituției) au 7+1 etaje => 32 de apartamente.. la 3m€ / bloc sunt bani de construit de la zero!!

  plus că nu se știe ce lucrări vor sa facă.. as usual, proprietarii nu au văzut până acum nici un proiect!

  Dar.. lucrări de consolidare structurală la blocuri care nu apar în lista clădirilor cu risc seismic, cum sună?

  https://primariabuzau.ro/institutia-arhitectului-sef/lista-cladirilor-de-locuit-clasa-i-iii-risc-seismic/

  Răspunde
 • Deși s-au vorbit un an de zile la televiziuni și presa scrisa despre PNRR, unii tot n-au înțeles nimic.Se accepta doar investițiile care au o componentă verde și reabilitarea termică a cladirilor-mai ales a celor cu multi locatari-se încadrează perfect.Eu știu că unii ar vrea să-și pună și murături prin PNRR-dar uite că nu se poate….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.