Ce se va face în schimb

Buldozerele au demolat în ultimele zile mai multe clădiri de la poarta 1 a fabricii Romcarbon din Buzău.

Demolările vor continua și în zilele următoare, urmând să dispară și alte clădiri:

Aici a funcționat odinioară Centrul de Calcul. Imobilul va fi demolat și el

Până la 1 decembrie tot terenul trebuie eliberat de construcții.

Apoi va începe amenajarea LIDL 3 Buzău, cu parcarea aferentă (vezi planul de mai jos).

Probabil, anul viitor, până de Paști, noul LIDL de pe strada Transilvaniei va fi inaugurat. Accesul se va face dinspre str. Transilvaniei, iar pentru ieșire se va folosi și Fundătura Salcâmilor (ce dă în str. Constituției)

În Buzău se va face anul viitor și LIDL 4 pe câmpul situat vizavi de cartierul Orizont.

Citește și:

loading...

27 de comentarii la „Ce se va face în schimb

 • Suntem foarte inteligenți, demolam fabrici și construim supermarketuri …

 • Era mai interesant dacă venea Auchan sau Jumbo !

 • Cât mai mult comerț…piață de desfacere a produselor slab calitative produse în vest, tot de forța noastră de muncă, plătită sub forța lor de muncă!! Nu că aș fi vreun comunist idiot, dar ăsta este crudul adevăr, la care întreaga clasă politică incompetentă a contribuit din plin!!!

 • Incep acum aia ca Ceausescu a afacut si noi daramam…. etc. Erau neviabile vindeu si produceau prost si scump. Vindeau ca nu existau alternative.
  Comunismul a redus la zero inovatia, creativitatea, productivitatea. De.aia a murit. Oamenii doar mergeau la munca , nu munceau, leafa venea oricum….
  Nu mai aberati…. normalitatea este concurenta, creativitatea. Cei nemulțumiți sa faca ei o fabrica sau productie sa vada cum e

 • O fabrica nu se construiește. Doar vânzări cu banii căpșunarilor. Ungurii au fabrici, nemții au doar noi suntem mai deștepți. Doar salariați la stat, zilieri și banii celor ce muncesc cu ziua. Mai inteligenți erau comunistii și semăna mai mult cu ce e in vest: angajați pe perioada nedeterminata, salarii mai mari in firme productive decât la stat. Locuințe cu chirie mică sau dacă ai contract pe perioada f lunga poți sa le iei cu credite bune. De ce nu se interesează Toma sa se construiască o FABRICA DE SEMICONDUCTORI? E mare criza de așa ceva, ceva legătura cu domeniu ar Buzăul prin Contactoare și un liceu ce ar putea furniza forța calificata de munca ar fi o mare realizare. Sprijin de la primărie și de la guvern. O investiție f scumpă dar pentru zeci de ani și sute de locuri de munca.

 • Trebuia demolată de mult timp! Oricine a lucrat acolo știe că trei sferturi din producție era furată.

 • Demolam afaceri care nu mai merg si construim afaceri care merg, ce este asa greu de inteles ?!

 • Numai pesimiști în România…dacă se construiește ceva nu e bine…dacă se pune pe picioare o afacere nu e bine…ce este bine? Statul degeaba sau nemunca? In ritmul acesta unde o sa ajungem? O tara de nimic…sau lumea a treia in Europa…hai sa fim mai optimiști!!!

 • Pentru toti astia care zic ca va demolam fabric constuite de Ceasca… Ca ungurii au… Ca aia au… Problema e simpla…construiti voi o fabrica… Asa sa latram de pe margine dar singurul lucru pe csre l am fscut a fost sa punem termopane la apartamanetul primit de la Ceausescu….ma scuzati

 • Eu le-as da FABRICILE….astea tuturor nostalgicilor comunisti, sa faca ei business la scara mondiala cu ele :))))
  Ei nu au produs niciun milimetru de „plus valoare” in viata lor si habar nu au raportul de raportul venituri-costuri. Cand „muncesti” o viata intreaga sa produci … nimic…., mori cu ideea ca fabrica aia chiar mergea si mapamondul era mega interesat de … acel nimic, iar tu, muncitorul comunist super productiv (care daca nu fura, dormea pe el) ramai cu impresia ca haznaua aia era un obiect de cult sau ceva de genul.
  Creiere spalate…., vai steaua lor…

 • Oare are orașul Buzău putere de cumpărare pentru 4 magazine Lidl?

 • Ce bine că mai valorifica cineva hectarele alea irosite !

  Cei care vor fabrici….au întârziat cu comentariul vreo câteva decenii…

  Apropo, nea Nae, daca vrei matale fabrica, cin’ te oprește să-ți faci, numa’ vezi matale că-ntr-o economie concurențială tre’ sa ai deopotrivă know-how, capital și desfacere, le ai pe toate astea ?!

  Să construiască Toma fabrica, și să producă ce anume ?!!!!!
  Toma nu construiește fabrici intr-o economie privata, iar ai întârziat postarea cu câteva decenii…

  Iar în ceea ce privește semiconductorii, ai idee de ce top 10 producători de semiconductori sunt din SUA, Coreea de Sud și Japonia la care, mai departe, se adaugă Taiwan, Singapore, Germania, Olanda ?!

 • PS: Oare n-o da Domnu’, Sf. Petru, mama natura, klingonienii sa se-ntampla ceva, cumva, in vreun fel și să fie luate și valorificate oricum altcumva și niscaiva hectare din posesia fabricii de-ncornorati, infractorii tradiționali milenari de la arhiepiscopie ?!!!!

  Teren care în fiecare an trebuie să îndure schimbarea direcției de exploatare în conformitate, probabil, cu ce sfânt se pogoare asupra încornoraților șefi; într-un an fiind plantat cu pomi fructiferi, anul următor fiind scoși și transfoat in arabil, alt an fiind răscolit gospodareste cu un autogreder apoi lăsat de izbeliște, s.a.m.d.

  Oare de ce nu-i vede Dumnezeul acela al lor cum isi bat joc de hectare de pământ în mijlocul orașului precum și de un porcoi de bani în fiecare an ?!

 • Pentru toti desteptii de ,,capitalisti ”,ei spalati pe creier si nu ceilalti!Bai bagatorilor in seama ,e pe Discovery o emisiune interesanta ,,How is made”-Cum se fabrica”!Dincolo de faptul ca e interesant sa vezi cum sunt fabricate multe produse ,trebuie vazut si UNDE le produc!O sa fiti uimiti in ce fabrici sunt produse si ce productivitate nu de speriat au!Fabricile noastre erau mai moderne si dotate mai bine decat multe dintre ele!V-o spun ca om care avazut multe!Nu cred ca ati pus botul la ce a mancat cretinul de Petre Roman,care ar trebui sa fie in puscarie el pt subminarea economiei nationale,ca intreaga industrie e un morman de fiare vechi!Era o minciuna sfruntata pt ca aveam una din cele mai ,,noi” industrii din Europa!Ce n-aveam si nu avem nici acum sunt OAMENII ,mai ales cei care sa stie sa conduca si sa faca salariatii sa munceasca si ,cum erau prosti ,incompetenti si corupti ,au dat vina pe ,,fabrica””!Prostii!Basca oamenii de bine din exterior care aveau interesul sa dispara de pe piata concurenta romaneasca!E mult de povestit ,dar voi si asa nu ascultati ca sunt prostiti deja!
  ps Va dau numai un exemplu ,in anii 90 o fabrica de pe aici a ajuns in mana unuia ,dupa ce el director ,a pus pe liderul de sindicat sa faca o greva ,lumea sa-l ,,alunge ” ca nu-i bun ,intr-un an s-a ales praful de fabrica ,in sensul ca nema productie ,datorii etc ,asa ca fabrica e privatizata cu … fostul ,o aduce pe picioare ,dar da oamenii afara ,apoi vinde o parte ,devine milionar apoi cu primul milion ajunge mare ,mare afacerist!Etc etc…Deci ,oamenii….caci cu fabricile alea a lui Ceausescu ,nemtii sau japonezii erau pe Marte inaintea lui Musk!
  ps2 Cum va explicati faptul ca romanii pusi intr-un angrenaj de ALTII,devin unii dintre cei mai buni angajati???

 • @Yo: semiconductorii sunt produși in țările enumerate de tine și nu in România din următorul motiv: nu numai ca autoritățile locale sprijină total construcția fabricilor prin punerea terenului la dispoziție, construirea de drumuri și utilități dar și prin sprijinul autorităților centrale prin eliminarea taxelor și impozitelor, împrumuturi garantate de stat implicarea pana la acuzarea președinților coreeni in fraude financiare pentru firmele private PRODUCATOARE DE VALOARE ADĂUGATĂ care exporta bunurile respective. Ce fac ai noștri? Dau spațiile respective pe parandărăt. La revoluție s a dorit in afara de mâncare și respect și locuri de munca ca in Germania , nu voia nimeni capitalismul din America de Sud .

 • Raul, tu cate fabrici ai facut in viata ta ?

 • Pt Gica (care devine deja GĂGA ) contra de Catalin ,ca sa ma exprim elegant ,sa nu-i spun spalat pe creier ,am produs pt tara asta mai mult decat ai produs tu,sunt sigur,macar prin prisma varstei si am asigurat mult timp salarii pt o multime de oameni!Voi care nu ati citit in viata voastra o carte de economie si vorbiti numai din auzite despre capitalism ,mai usor cu pianul pe scari si mai puneti mana pe o carte si mai lasati porcariile hastagiste!

 • Opaaa, s-au activat octogenarii !

  Doar zilele trecute ce-i deplângea un octogenar pe cei din ziua de azi care tre’ sa-si orânduiască singuri viața, pe când in mirobolanta era comunistă statul avea grija deplina a cetățeanului, ii asigura omului de toate, îi dădea masa, casa, eventual pe-o chirie modica, îi dădea loc de muncă, prin ultra moderna industrie la care tânjeau până și nemții și samuraii, s-avem ce exporta prin Sudan, Cuba, Irak, Libia și alți tigri ai economiei mondiale.

  @Anonim, ești complet pe dinafara !
  Nu te iei la trântă cu Intel și Samsung dacă-ți da statul teren, îți face șosea și te scutește de la taxe !

  Vezi că China face tot ce-ai enumerat mai sus dar nici un producător de semiconductori din China nu-i in top 20 ai mai mari producători din lume, oare de ce ?!
  Mă gândeam că dacă-ți și enumăr statele din top, se-aprinde vreun beculet…

  PS: românii NU sunt unii dintre cei mai buni angajați ci unii dintre ai mai dificili, in mod tradițional nemulțumiți, spre imposibil de disciplinat, relativ fara scrupule și cu puțin respect și loialitate față de locul de munca.

 • Nu stergeti cu buretele totul , nu aplicati eticheta demolatorului Petre Roman , fabrica asta a fost in acea perioada prima din centrala industriala de profil si avea relatii comerciale (comenzi de export) inclusiv cu tari dinafara tratatului de la Varsovia , chiar daca la intern lucra si pe stoc .

 • Dacă primăria ar plăti și ar da la cheie o facilitate in care s ar fabrica semiconductori de către o firma româno- americană sau româno-japoneza nu s ar supăra nimeni. De fapt nu se supăra nimeni pentru împrumuturi de milioane e euro pt parcul Iazul sau piste de biciclete …..

 • @Catalin…pai tu il intrebi, pe @Raul cate fabric a construit… Cand el spune ca e unu care a vazut multe la viata lui… Cred ca se referea la episoadele de la How is Made… :))
  @Raul ca sa nu murim asa nescosi in lume… Zi ne cam ce ai vazut tu?

 • Raul, lasa povestile din trecut.
  Eu te rog sa iei o hala demolabila (adusa in halul ala tot de generatia voastra de hoti) si sa faci o mare industrie acolo. Cine te opreste ?!
  Dha….dhhhaaaa….

 • @Yo : ,,nu ne luam la trântă cu Samsung…” Samsung vindea peste și legume, Samsung a trecut peste războiul cu Coreea de Nord, Samsung a trecut peste crize și dictaturi militare și s a luat la trântă cu giganții japonezi, a trecut peste scandaluri de corupție toate cele trei generații și apoi s a luat la trântă cu Apple. La noi ar veni americanii in asociere sa producă semiconductori in timp ce lor le interziseseră accesul la înaltă tehnologie. Noi avem o generație de putori care se instalează intr un loc călduț și nu mai dau voie sa se întâmple nimic fără o șpagă buna. De la ultimul prost care ia șpagă sa deschidă o USA sa te lase sa intri și pana la înalți funcționari guvernamentali ce dau ok sa faci o afacere in România. Și cum banii din producție se întorc mai greu se șpaguieste in zona comerțului mare. România avea producție și înainte de comuniști.

 • Sunteti irecuperabili!Sunt sigur ,daca ati scrie voi istoria ,de care habar nu aveti ,Goebbels,ar fi mic copil!Mi-e mila de voi ,de ingustimea mintii voastre dar mi-e mai mila de copiii vostri !
  Cataline ,daca ai prins o functie la vreo multinationala -la care esti sclav-si stai in Orizont ,nu inseamna ca stii ce-i capitalismul!O tempora!O mores!Pa!Nu-mi raspundeti ,caci cu oameni ce nu dau dovada de-o minima obiectivitate si toata cultura lor se rezuma la ce citesc pe net,n-am ce discuta!Vreti sa va ,,desteptati”,va imprumut eu carti !Am vreo 2 000 acasa!

 • @Anonim, americanii nu vin să se-asocieze cu matale de p’aci de prin Bz, ei vin să te cumpere, in caz că îi coafează sa te dețina, că daca nu ești interesant pentru ei, înseamnă că nu reprezinți un pericol, implicit nu ești interesant nici pentru restul lumii și vei dispărea în mod natural, așa cum se-ntampla într-o economie concurențială.

  In alta ordine de idei, continuam sa vorbim unul despre mere, altul despre pere…
  Înainte să-i tot dați cu primăria care-ți face si-ti drege, inclusiv fabrica la cheie, verificați un pic termenii de R&D/know how !

  Și zi așa bre nea @raul, ăștia care muncesc in ziua de azi într-o multinațională sunt sclavi, ai ?!

  Da’ generația aia a lu’ matale care nu știe nimic despre nimic, complet paralelă cu orice se-ntampla pe planeta asta, orizontul ei de cunoaștere limitandu-se la ce rahat turcesc savureaza Gâdea&Co și de care dispunea partidul ca de boii de la căruță, ii strămuta prin tara, la sute de km, după necesitate, unde ii instala într-o cameră de cămin cu WC și dus la comun, ei, aia cum se numeau ?!

  PS, nu te-ngrijora de generația tânără, ei trăiesc cele mai bune vremuri ever, compatimeste-ti generația de sacrificiu, marionetele care-au trăit exclusiv sa urneasca mașinăria comunistă, fara nici un alt scop în viață în afara de asigurarea nevoilor primordiale, sa se hrănească și să perpetueze specia.

  PPS, supraviețuirea pe planeta asta, inclusiv economic se face pe baza de cel mai puternic/adaptat rezista, cel slab piere.
  Când veți acumula know how pentru a va bate cu cei mai buni dintr-un domeniu, atunci faceți fabrica respectiva, altfel veți disparea, înlăturați sau înghițiți de aia mai buni, punct, lăsați star trek-urile cu semiconductori, etc.

 • @You: aia cu matale nu prea merge ca s cu siguranța mai tânăr, decât tine cel puțin. Așa ca îmi cer scuze. Îmi cer scuze ca am venit cu lozinca lui Lee Byung, fondatorul Samsung, dar bănuiesc ca știi ca am văzut ca va împrumuta Raul cărți, care spunea ca trebuie trebuie sa le arătam japonezilor ca nu le suntem inferiori. La noi vine unu care susține sus și tare ca e mai prost decât toți și enumera și toate țările dar important e ca i se aprinde beculetul, așa ca îmi cer scuze, nu pot spune de cineva ca e deștept dacă el insista. Scuze încă o data.

 • Am lucrat la Romcarbon.toxicitate multa.era comunism,dar fiecare sef era „patron „si dispunea de toate ,la bunul sau plac.in spatele exigentelor si a tipetelor „marilor erarhici”,erau comportamente promiscui ,orgii si afaceri ascunse.marfuri niciodata platite cu mijlocirea unui telefon important.pile si mizerie umana.meritul ,ca si in intreaga tara,lipsa.sa supravietuiesti ,o fata arati,una traiesti.adica -fals-.se propagaduieste corectitudine si mergi cu porbagajul plin cu spaga la examen de promovare sau grad.asta e Romania.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.