Ce se va întâmpla cu buzoienii cu test pozitiv la coronavirus

Doar vreo 35 de locuri mai sunt disponibile la spitalul din Rm. Sărat pentru găzduirea buzoienilor cu test pozitiv la coronavirus.

Întrucât capacitatea maximă poate fi atinsă în următoarele zile (în condițiile valului crescut de infectări), autoritățile buzoiene au trecut la găsirea – de urgență – de noi spații în care să fie cazați buzoienii cu test pozitiv.

Prima soluție găsită e „Spitalul Gârlași” (de Boli Infecțioase) și Dispensarul TBC din aceeași incintă. Aici ar putea fi cazați în jur de 60 de pacienți.

Dacă și aceste capacități vor fi umplute, se ia în calcul folosirea etajului III al spitalului din Micro XIV (ocupat acum de secțiile ORL și Oftalmologie).

Doar în România, asimptomaticii sunt băgați cu forța în spital!

Atenție, în țările din vestul Europei (și nu numai) cetățenii care iau virusul dar sunt asimptomatici NU SUNT INTERNAȚI. La fel se întâmplă și cu cei care au simtome, dar pot duce boala pe picioare. Toți aceștia sunt plasați în izolare la domiciliu și, eventual, verificați dacă respectă această formă de carantinare.

În străinătate sunt internați la spital doar pacienții cu C-19 care manifestă însemnate probleme de sănătate

Pentru că autoritățile române nu au încredere că infectații respectă izolarea (pe undeva justificat) s-a decis internarea acestora în spitale. Hotărâre cu două dezavantaje deloc de neglijat: consum ridicat de resurse și închiderea spitalelor pentru pacienții cu alte afecțiuni.

Din această cauză s-a ajuns la pacienți cu reale afecțiuni să decedeze pentru că spitalul din zona lor a fost transformat în hotel pentru cetățeni care se simt excelent dar au avut un test pozitiv C-19 (uneori, și acela, cu o acuratețe discutabilă).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

Un comentariu la „Ce se va întâmpla cu buzoienii cu test pozitiv la coronavirus

  • Asa suntem noi!In loc sa luptam pt preventie,incepem sa ne plangem ca nu vom mai avea locuri!AMENZI PT NESIMTITI!PREVENITI,autoritati de doi lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.