Ce se va întâmpla. Trei scenarii. Vezi AICI

E oficial.

Guvernul Câțu a căzut cu 281 de voturi împotrivă. USR a votat moțiunea PSD.

Scenarii

1) Iohannis va propune inițial un prim-ministru marionetă (PNL) care va cădea din nou în Parlament. Apoi, Iohannis îl va propune din nou pe Câțu. Dacă ambele propuneri vor fi refuzate în Parlament se va ajunge la alegeri anticipate. Guvernul Câțu va rămâne să administreze țara până după alegeri și numirea unui nou guvern.

E de văzut dacă a doua propunere a lui Iohannis va fi Câțu, în ce măsură cei de la USR vor vota împotrivă, renunțând astfel la mandatele de parlamentari (cu riscul mare de a nu mai fi aleși la alegerile viitoare)

2) Iohannis și PNL vor renunța la Câțu și vor numi un alt prim-ministru care să fie acceptat de USR. Se va relua guvernarea PNL – USR – UDMR.

3) PSD propune un guvern tehnocrat până la primăvară când se va relua discuția despre anticipate. E de văzut dacă se va ajunge la consens pe această propunere

Situația de moment. PSD și AUR câștigă, PNL și USR pierd

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Ce se va întâmpla. Trei scenarii. Vezi AICI

  • Scenariul cel mai dureros e ca ai nostri parlamentari penelisti au votat mai devreme cu echipa castigatoare… Aia-i!

  • Avramescule,l-ai sustinut pe Citu! Nu ti se pare ca PNL Buzau a intrat intr-un rahat cat tine de mare ?

  • Hai sa dam la gunoi si al 3-lea CDR si sa ne intoarcem iar la PSD. Atat putem, orice altceva incercam esuaza in asa hal incat PSD pare ceva bun.

  • PESEDE ieste ciel mai bun !

  • Incalcite rau caile…politicului in Romania. Poate sa dea cineva cea mai buna varianta?!? Nuuu…dar criticam si pe unii si pe altii in functie de afinitati daca membri de partid nu suntem. Cineva vorbea despre numirea unui premier de la PNL, au avut totusi la alegeri cel mai bun scor, care sa-si formeze urgent un guvern de specialisti – nu mai zic de tehnocrati pentru ca am mai avut asa ceva si rezultatele n-au fost cele asteptate! Sincer, astept comentarii si mai ales propuneri, asa poate vom fi de folos noua si celorlalti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.