Ce spune Ciolacu despre achiziția celor 54 de rachete de la americani

Fiu de militar și, în general, apropiat de această breaslă, buzoianul Marcel Ciolacu – fost viceprim-ministru și acum deputat – trăiește satisfacția de a fi făcut ceva pentru armata română.

În primul rând, guvernul din care a făcut parte a direcționat pentru acest an 2% din bugetul de stat către armată.

În al doilea rând, o parte din bani, sunt folosiți pentru înzestrarea armatei cu echipamente moderne de lupă.

„Alocarea a 2% din PIB pentru apărare a permis demararea celui mai ambițios program de înzestrare din ultimii ani. Modernizarea Armatei Române este unul dintre obiectivele majore din Programul de Guvernare. Recent, am făcut un nou pas important prin adoptarea în Camera Deputaților a proiectului de lege privind achiziția a 54 de rachete HIMARS, necesare Forțelor Terestre. În acest fel se înlocuiesc vechile sisteme care nu respectau standardele NATO. Acest program se adaugă celor privind achiziția sistemelor de rachete sol-aer Patriot, a blindatelor Piranha 5 și a corvetelor multifuncționale” , a precizat Ciolacu.

Deputatul buzoian a ținut să răspundă și opiniei conform căreia pentru România mai utile ar fi la momentul actual investițiile în sistemul de sănătate:

„Investitiile militare nu le exclud pe cele din din alte domenii. Parteneriatul cu SUA vine atât cu drepturi, cât și cu obligații. Înzestrarea armatei o facem în primul rând pentru țara noastră. Apoi, o parte considerabilă din banii investiți se întorc în economia noastră și ajută la revitalizarea industriei naționale de apărare. Până la urmă, este un parteneriat win-win” 

România va achiziţiona trei sisteme cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare.

Acestea includ muniţie, elemente de comandă, control, senzor, suport logistic, mentenanţă, echipamente criptografice şi cu regim special, precum şi serviciul de instruire a personalului la toate nivelurile necesare.

În acest fel se asigură capabilitatea necesară pentru desfăşurarea de acţiuni militare de intensitate ridicată şi asigurarea sprijinului operațiunilor terestre.

loading...

Un comentariu la „Ce spune Ciolacu despre achiziția celor 54 de rachete de la americani

  • Spunea cineva mai sus ,că ar fi de preferat investiția acestor bani către sănătate .Vreau să spun că sunt de acord .Orice am face noi înarmându-ne ,este inutil .Acum războaiele nu se mai duc ca în Evul Mediu .O rachetă poate lovi oricând de la un capăt la celălalt al Pământului ,distrugând tot în cale .Am citit că fabricarea unui singur bombardier american ,ar putea rezolva învățământul de pe toată planeta .Ce facem noi aici e ca o plombă proastă care pică la prima alună din pădure .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.