Ce spune patronul celor mai frumoase microbuze din oraș după anunțul interzicerii maxi-taxi din luna august

Cinci luni ar urma să mai circule maxi taxi prin Buzău dacă avertismentul primarului C-tin Toma va fi pus în practică.

Părerile buzoienilor referitoare la eliminarea totală a microbuzelor sunt împărțite.

Unii dintre buzoieni le folosesc și le consideră utile, alții apreciază că dacă Trans-Bus va continua să aducă autobuze va putea rămâne fără probleme singurul operator de pe piață.

Dacă eliminarea microbuzelor tradiționale nu stârnește prea multă compasiune, un caz aparte sunt midi-busele Karsan, apreciate de călători.

„Am citit anunțul despre eliminarea maxi taxi de la 1 august. Ar fi păcat să fie eliminate și acele maxi-taxi Karsan care circulă pe traseul zece. Acestea oferă condiții civilizate, poate că pentru acestea primăria ar trebui să facă transportatorului o ofertă de cumpărare”, ne-a scris deunăzi un cititor.

„Am făcut investiții, am respectat la virgulă contractul”

Astăzi, reporterul buzoienii.ro l-a sunat pe Victor Vasile, proprietarul midi-buselor care operează pe traseul 10M.

„Am auzit și eu această informație, despre eliminarea maxi-taxi de la 1 august. Deocamdată nu o iau de bună, o tratez ca pe un zvon. Există un contract între asociația care operează pe traseul 10 și primărie pe care eu l-am respectat. Am realizat investițiile cerute, mi-am plătit redevența la timp, am respectat orarul, mașinile mele sunt cele mai curate din oraș, nu văd de ce să se rezilieze contractul. Să așteptăm 1 august și să vedem ce se va întâmpla atunci. Nu pot să zic că voi da în judecată primăria, nu sunt jurist, eu sunt pe partea tehnică”.

Citește și articolul: Boșcodeală campionul! Despre cum să dai un tun de milioane de euro și să nu pățești nimic!

„Da, ne-au scăzut încasările”

Trebuie spus și că primăria și Trans-Bus trag nădejde că, pe măsura aducerii continue de autobuze și a îmbunătățirii frecvențelor, patronii de maxi-taxi vor renunța singuri la licențe.

„Da, recunosc, încasările ne-au scăzut după ce Trans-Bus a adus mai multe autobuze pe traseu. N-o să vă spun cu cât, eu mi-am făcut calculele. Ce pot să vă spun e că dacă alți transportatori, de pe alte trasee, poate că vor renunța eu n-o voi face. Dacă se va pune problema, voi fi  ultimul care va rezista pe traseu. Firma mea are mai multe domenii de activitate, are și service auto, mă costă mai puțin întreținerea lor”, a adăugat Victor Vasile.

Citește și articolul: ULTIMA ORĂ! S-a dat sentința! E vinovat, dar scapă de închisoare! Boșcodeală trebuie însă să dea banii!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ce spune patronul celor mai frumoase microbuze din oraș după anunțul interzicerii maxi-taxi din luna august

 • Am circulat și eu cu noile maxi și au într-adevăr o linie foarte elegantă și sunt spațioase .Vechile mașini aduc acum mai de grabă cu mașinile la mâna 2 ,nu ai loc să te mici ,însă am observat că vin totuși cu o frecvență mai ridicată și pe linia lui 7 tariful e de 1leu 5o . Nu s-ar putea ca și pe autobuze să fie un tarif mai mic ,mai ales că am înțeles că primăria vrea să mai aducă mașini ?

  Răspunde
 • Sa va fie rusine domnule primar pentru faptul ca bletele la transport local au fost scumpite din nou si votantii de varsta treia merg moca. Constitutia acestei tau spune ca toti cetatenii sunt egali in drepturi.Un cetatean al acestui oras platitor de taxe si impozite care baga mana in buzunar si plateste bilet atunci cand circula cu autobuzele transbuz.

  Răspunde
 • Cand rablele astea de autobuze second-hand vor incepe sa isi dea ….”duhul” ,oare cu ce se va asigura un transport civilizat si normal in oras?Tare ma tem ca si in situatia asta cu transportul facut cu aceste autobuze second-hand, se va intampla la fel ca si in cazul permanentelor,”reparari,reasfaltari,remedieri,re….,re…,re…”:bani aruncati pe apa sambetei.Ei,politicienii, se vor lauda cu „marete realizari,imbunatatiri,promisiuni ….onorate,hau,hau,hau….”; noi cetatenii ne vom alege cu „picioare rupte” si transportul in „carute cu coviltir”,iar soferii, cu masinile faramate din cauza „calitatii asfaltului si a asfaltarilor”.Si apoi pentru ce sa platesc acelasi pret si pentru un bilet la autobuzele in care te inghesui cu toate babele puturoase si mosnegii basinosi care circula gratuit si sa nu circul cu un maxi taxi care se deplaseaza mult mai rapid.Terminati odata cu pomanageala plosnitele astea sociale,fiindca de aceea am ajuns in situatia ca nimeni nu mai vrea decat pomeni si salarii mari,dar sa nu faca si sa nu produca nimic.Atunci cand le faci unora „bine” cu astfel de pomanageli in detrimentul altora,nu se cheama ca faci bine INTREGII COMUNITATI,tovarase Primar.Forma asta de „democratie” este mai rea si mai daunatoare decat „comunismul cu fata umana”.

  Răspunde
 • Iefteniti biletele la Trans-bus daca vreti ca lumea sa le si foloseasca .Decat sa dau 4 lei dus intors pana la piata, mai bine cumpar 1 litru de benzina
  cu5,3 lei si ajung la Piata , Dedeman , Kaufland Sud cu masina proprie .Toti facem calcule si alegem ce este mai ieftin !

  Răspunde
 • Toata lumea discuta despre autobuze,maxi-taxi,preturi bilete,dar nimeni nu aduce la cunostinta „profesionalismul” soferilor care la unii lasa de dorit.
  Atata timp cat sant calator si-mi cumpar bilet vreau sa am siguranta ca ajung cu bine la destinatie,deoarece intr-o seara pe traseul 5 un sofer foarte grabit voia sa plece din statie eu fiind cu un picior in autobuz altul pe asfalt,a observat si si-a cerut scuze…
  Altii nu parcheaza langa bordura,autobuzele fiind inalte,persoane mai scunde si nu ajung cu piciorul pe asfalt am avut ocazia sa-i vad gramada,ce mare lucru sa apese pe un buton?…
  In statie cum ajung repede pe telefon.Vin controale de la ei sa ne verifice de bilete dar pe soferi,?bani sa iasa.Ce face rutiera? O sa fac poze si mediatizez toate aceste nereguli.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.