Ce spune Toma că va primi Buzăul în schimb

Primăria Buzău va dona un teren de 10 hectare – din pepiniera Urbis Serv din Simileasca – pentru Banca de Gene de la Buzău.

În ședința de ieri a CLM Buzău, consilierii locali au votat parcelarea terenului pepinierei, pentru ca într-o ședință viitoare să aprobe donarea efectivă a celor 10 hectare.

Primăria Buzău a donat către Banca de Gene și sediul Urbis din Crâng

Solicitarea către Primăria Buzău de a ceda un teren a venit de la Costel Vânătoru, directorul Băncii de Gene Buzău.

„Avem în Crâng tot ce ne trebuie, ne mai lipsea un teren unde să cultivăm noi diverse specii de plante pentru experimente, dar și pentru a produce semințe” – Costel Vânătoru, cercetător și director Banca de Gene Buzău

Primarul Toma spune că donația se va face către Ministerul Agriculturii, de care ține Banca de Gene, urmând ca Primăria Buzău să primească la schimb, în proprietate, 14 km din canalul Iazul Morilor.

Edilul șef susține că peste câțiva ani orașul Buzău va mai câștiga ceva, renumele de a găzdui la Buzău Banca de Gene a României, instituție care va deveni – atunci când amenajarea va fi gata – și o atracție turistică a orașului Buzău pentru elevi (și nu numai) din toată țara.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Ce spune Toma că va primi Buzăul în schimb

 • Hai ca terenul ca terenul, dar de ce un amarat de canal care nu vad ce mare folos aduce buzoienilor. Don Primarele de la o vreme numai idei curioase pui pe rol.Poate ne mai orientam si spre constructii folositoare buzoienilor. Parcarea este ceva de vis pt. toti bugetarii primariei

  Răspunde
 • Un canal cu apă înseamnă viață. Fără apă nu crește nimic. Mulți au impresia că mâncarea se face la hypermarket și nu în pământ udat cu apă. Poate dacă se amenajează canalul reînvie și legumicultura, că roșiile din Turcia sunt bune doar de pozat!

  Răspunde
 • Dacă am avea 100 de cercetători ca dl Vanatoru in toate domeniile poate. Fi mai departe… Mult succes.
  O vi avand Toma problemele lui…dar cu banca de gene… Jos palaria

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.