Ce știm despre începuturile jocurilor de noroc (P)

Jocurile de noroc au fost integrate în conștiința generală a umanității încă de la începuturile societății. Actul de a juca jocuri de noroc a devenit un fel de tradiție pentru oamenii de pretutindeni, motiv pentru care jocurile de noroc sunt răspândite într-o formă sau alta iar în prezent avem sloturi gratis cu speciale. Deși diferite culturi antice aveau diverse moduri de desfășurare a activităților de jocuri de noroc, există câteva trăsături comune de joc care erau prezente în toate jocurile, indiferent de originea lor.

Jocurile de noroc sunt una dintre cele mai vechi activități ale omenirii, după cum o dovedesc scrierile și echipamentele găsite în morminte și în alte locuri. A fost reglementat, ceea ce, de regulă, însemna sever restricționat, în legile Chinei și Romei antice, precum și în Talmudul evreiesc și în islam și budism, iar în Egiptul antic, jucătorii înrăiți puteau fi condamnați la muncă forțată în cariere. Originea jocurilor de noroc este considerată a fi divinatorie: aruncând bețe marcate și alte obiecte și interpretând rezultatul, omul căuta să cunoască viitorul și intențiile zeilor.

Jocurile de noroc in antichitate 

Jocurile de noroc în antichitate erau simple

Un fapt interesant este acela că jocurile de noroc au precedat crearea cazinourilor cu câteva mii de ani. Pentru mulți, cel mai vechi concept de jocuri de noroc a fost acela de a miza ceva de valoare în speranța de a prezice rezultatul unui eveniment de noroc. În timp ce unele dintre cele mai vechi jocuri sunt, de obicei, jocuri de masă, probabil că cele mai vechi exemple preistorice de jocuri de noroc implicau un mecanism de „cap sau pajură”.

Acestea nu erau altceva decât pietre plate sau bețe gravate folosite ca mecanism de joc care genera unul dintre cele două rezultate așteptate. Deși rudimentare, chiar și aceste obiecte permiteau jucătorilor să simtă „adrenalina” care este atribuită tuturor activităților de jocuri de noroc – mai ales atunci când era în joc ceva de valoare, cum ar fi pielea de animale, vârfuri de săgeți din piatră sau orice altceva care avea valoare comercială în acele timpuri străvechi.

Primul cazinou a fost adorat

Istoria cazinourilor reale a început odată cu prima instituție de jocuri de noroc din Europa, deschisă legal la Veneția în 1638. Cazinoul se numea Il Ridotto. Termenul „cazinou” a fost format din cuvântul italian care înseamnă „o casă mică”.

Originea acestui cuvânt se explică prin faptul că, înainte de deschiderea primului cazinou legal, jocurile de noroc erau organizate în case particulare. Adesea, alături de jocurile de noroc, publicul era distrat de dans și muzică. De asemenea, se serveau mese și băuturi. Se crede că cazinoul Il Ridotto a fost conceput pentru a distra oamenii cu jocuri de noroc în timpul renumitului carnaval venețian. Doar persoanele privilegiate aveau voie să intre în locația de jocuri de noroc. Respectiv, pariurile erau uriașe.

Întotdeauna existau anumite reguli care trebuiau respectate:

Vizitatorilor cazinoului li se spunea cum să se îmbrace;

Existau modele de comportament pe care trebuiau să le respecte;

Jucătorii trebuiau să comande anumite feluri de mâncare din meniu.

Existența cazinoului Il Ridotto era benefică pentru stat, deoarece acesta trebuia să plătească taxe mari pentru activitățile sale.

Joc de zaruri

Craps este un joc de zaruri evoluat

Craps-ul din zilele noastre este un joc care se consideră că a fost adus în Europa în secolul al XII-lea. După sute de ani, „forma sa finală de cazinou” a apărut pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Istoricii din domeniul jocurilor de noroc speculează adesea că adevăratele origini ale jocului provin din Roma antică, deși au existat jocuri de zaruri din aceeași perioadă de timp despre care se știe că au apărut și din multe țări asiatice antice.

Invenția aparatelor de joc

Aparatele de joc se numără printre cele mai populare jocuri de cazino din lume în prezent. Creierul din spatele invenției primelor role este un om cunoscut sub numele de Charles Frey. Primul aparat de sloturi a luat ființă la sfârșitul anilor 1890. De-a lungul anilor, sloturile au crescut și au devenit jocurile dominante în majoritatea cazinourilor. Jocurile de sloturi sunt puțin mai greu de prezis în comparație cu pokerul și jocurile de masă. În ciuda acestui fapt, jocurile sunt preferatele multor oameni datorită posibilităților uriașe pe care le oferă și temelor fanteziste cu care vin jocurile.

Ruleta este un alt joc iconic

Ruleta este adesea considerată un „joc de cazino modern”, deoarece a fost inventată undeva în secolul al XVIII-lea. Se speculează că inventatorul primei roți de ruletă ar fi fost nimeni altul decât faimosul matematician și fizician francez Blaise Pascal. Povestea spune că Pascal a creat roata ca o modalitate de a studia mișcarea perpetuă. La scurt timp după crearea sa, roata a fost utilizată în hibridizarea unui nou tip de joc de noroc, care este același tip de ruletă pe care îl cunoaștem cu toții și pe care îl jucăm până în prezent. Abia după cel puțin o sută de ani, cazinourile au început să modifice și să creeze propriile versiuni personalizate ale jocului.

Cazinoul online ia avânt

Cea mai recentă evoluție în istoria jocurilor de cazino este reprezentată de cazinourile online. Acest lucru se datorează introducerii internetului, care permite cazinourilor să se mute online. Dezvoltarea computerelor și a altor dispozitive portabile, cum ar fi telefonul mobil, contribuie, de asemenea, la dezvoltarea în continuare a cazinourilor online. Primele cazinouri online au luat avânt în anii 1990 și de atunci a existat un boom. Astăzi se dezvoltă multe jocuri de cazino, iar acum pariorii nu mai trebuie să aștepte la coadă pentru a juca jocurile lor preferate. Tot ce trebuie să facă este să se conecteze la calculatoarele lor sau la orice dispozitiv mobil care are o conexiune la internet și să joace. Unele jocuri, cum ar fi baccarat, erau exclusive pentru majoritatea jucătorilor. Nu este cazul cazinourilor mobile online, orice jucător este acum liber să joace acest joc.

După cum puteți vedea, cele mai populare jocuri de cazino pe care le avem astăzi au o istorie lungă. Cele mai multe dintre aceste jocuri s-au dezvoltat din culturile antice romane, chineze și egiptene. Așadar, data viitoare când vă gândiți care este cel mai bun joc de cazino pe care să îl jucați, să știți că este o invenție a unei civilizații antice.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.