Ce sunt rugați cetățenii să facă. „Noi îi ajutăm din când în când, dar ține în primul rând de ei”


Mizerie de-ți ferești privirea, mirosuri de-ți mută nasul, muște, gândaci, șoricei sau chiar șobolani.

Cu asta ai de-a face atunci când, ce ghinion, treci prin dreptul camerei în care se colectează gunoiul vreunui bloc tocmai când ușa e deschisă.

Totuși, nu e chiar peste tot așa. Există și asociații de proprietari, unde „camera groazei” se întâmplă să fie un loc îngrijit, iar mirosul suportabil (vezi foto de mai sus).

Un astfel de exemplu este asociația din zona oficiului poștal din Unirii Sud. O zic angajații firmei de salubritate care au tras câte-o ocheadă prin toate aceste incinte speciale din Buzău.

„Este una din puținele din oraș care și-au respectat obligațiile. Asociația de proprietari PT 10/2 Unirii Sud reprezinta un exemplu de bună practică în gestionarea deșeurilor generate de locatarii blocurilor. Merite are conducerea asociației de proprietari pentru dialogul cu locatarii. Trebuie precizat faptul că și locatarii pot contribui decisiv la menținerea curată  a pubelelor prin folosirea sacilor menajeri pentru depozitarea deșeurilor menajere și a sacilor galbeni pentru deșeurile reciclabile” – Denisa Hâncu, specialist Relații Publice, RER SUD

Aruncarea la blocurile turn a deșeurilor menajere pe tubul colector conduce la murdărirea acestuia și la emanarea unor mirosuri greu suportabile, mai ales pe timp de vară. Se murdăresc și pubelele în care ajunge gunoiul de pe ghenă.

„Ca și în cazul utilizatorilor de la case, deținătorii recipientelor au obligația de a și le spăla periodic, astfel încât sa nu devină un focar de infecție. RER SUD, în calitate de operator de salubritate, vine în sprijinul asociațiilor de proprietari prin realizarea unui program periodic de igienizare a platformelor și a recipientelor, însă curățarea completă a acestora devine problematică în situația în care pubelele prezintă un strat gros de mizerie” a adăugat  Denisa Hâncu – RER SUD

Evident că la această asociație de proprietari inclusiv colectarea deșeurilor reciclabile merge bine.

Este una din cele trei asociații incluse în programul pilot RER Buzău – Primăria Buzău prin care proprietarii beneficiază de reduceri între 5, 10 și 15% din plata facturilor în caz că predau între 3, 5 și 8 kg de reciclabile/apartament pe lună.

Această asociație are până acum cele mai bune rezultate.

 

loading...

Un comentariu la „Ce sunt rugați cetățenii să facă. „Noi îi ajutăm din când în când, dar ține în primul rând de ei”

  • Așa cum ne place ca și casa noastră să fie curată ca un pahar ,așa ar trebui să avem grijă și de ceea ce ne prisosește și să nu-l aruncăm la întâmplare .Este în joc sănătatea noastră și a copiilor noștri ,cu care nu e bine să ne jucăm .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.