„Ce treabă au ei cu asta ?”

Sunt între 20 și 50 de tineri buzoieni inimoși (în majoritate minori) care vin să susțină echipele locale de handbal și fotbal.

Puștii sunt acum supărați. Atât pe jandarmerie, cât și pe conducerea clubului Gloria. Susțin că au fost împiedicați să intre pe stadion pentru a-și încuraja echipa favorită.

Foto, de aseară, la poarta stadionului, înainte de Gloria – Academica Clinceni. Puștii au plecat supărați, Gloria n-a avut galerie

„Ce treabă au jandarmii cu biletul de intrare și certificatul Covid ?”

„Din punctul nostru de vedere aseară am fost in regula. Cel puțin 10-12 dintre noi care am prezentat tabel nominal cu test negativ. Dar, domnii jandarmi de la intrare au facut ei la un fel și iar ne-au găsit nod în papură. Ce treabă au jandarmii cu testul Covid ? Atunci, doamnele de la DSP ce rol mai au? Apoi, de ce trebuie să arătăm jandarmilor biletul de intrare pe stadion? Le-au luat locul stewarzilor care controlează biletele ? Noi știm că jandarmeria trebuie sa mențină ordinea și să controleze dacă spectatorii au asupra lor arme albe sau alte obiecte interzise! Am fost la meciul FCSB – Dinamo de pe Arena Natională. Acolo, Jandarmeria nu a controlat decât dacă avem asupra noastra arme albe, iar de restul s-au ocupat stewarzii! ATENȚIE! NU JANDARMERIA!”, e mesajul semnat de Peluza Crâng.

Suporterii sunt supărați și pe conducerea clubului din Crâng. „Nu ne-au sprijinit în niciun fel. Ba, mai mult, au ținut să ne luăm bilet. Toți! Înseamnă că nu au nevoie de galerie. N-o să mai venim, să-i încurajeze Jandarmeria de acum încolo”, a continuat, supărat, unul dintre fani.

Din solidaritate cu fanii care nu au putut intra pe stadion, nici ceilalți suporteri, care aveau test ori vaccin nu au mai făcut-o.

Comunicat Jandarmeria Buzău

În data de 22.09.2021, pe Stadionul Gloria Buzău din mun Buzău s-a desfășurat meciul de fotbal dintre AS FC Buzău și AFC Academica Clinceni.
Un grup de suporteri ai echipei gazdă s- a prezentat în jurul orei 16:30 la poarta de acces dinspre Parcul Crâng pentru a intra în stadion, dar în momentul în care a ajuns în dreptul reprezentanților societății de pază, care asigurau măsurile de ordine în stadion și le-au fost solicitate de către aceștia atât documentele de acces conform Legii 4/ 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cât și dovada faptului că au fost vaccinați sau au un test PCR sau rapid valabil, documente stabilite în Anexa 3 la HG nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și în Regulamentul din 18.05.2021 privind accesul spectatorilor la evenimentele sportive emis de Ministerul Tineretului și Sportului și de Ministerul Sănătății, unii nu au putut prezenta niciunul dintre documetele cerute, apărând astfel o situație conflictuală.
Pentru a evita escaladarea situației, jandarmii care desfășurau activități de asigurare a ordinii publice în zonă, au intervenit solicitând celor care nu aveau documentele în regulă să se îndepărteze de poarta de acces întrucât îngreunau accesul celorlalți participanți la competiția sportivă.
Suporterilor le-a fost recomandat să se adreseze conducerii clubului organizator AS FC Buzău pentru clarificarea modalității de acces, iar pentru cei care nu aveau un document valabil privind vaccinul sau test negativ, să meargă la poarta de acces auto în arena sportive unde era amplasat un punct de testare rapidă.
Menționăm că atribuțiile Jandarmeriei Române la competițiile sportive conform Legii 4/ 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive sunt următoarele:
Art. 4. –
(1) Asigurarea ordinii publice în zona apropiată și imediată a bazelor sportive și în alte locuri destinate desfășurării competițiilor și jocurilor sportive cu grad de risc se realizează în mod nemijlocit de către structurile de jandarmi competente teritorial.
(2) În situații expres determinate, prevăzute în planul de acțiune întocmit în acest sens de către unitatea de jandarmi, asigurarea ordinii publice în anumite locuri publice dispuse în afara zonei apropiate se va realiza de către structurile de jandarmi competente teritorial.
(3) Locurile dispuse în afara zonei apropiate sunt piețele, căile publice ori alte locuri unde există posibilitatea ca grupurile de suporteri adverși să se întâlnească și să tulbure ordinea și siguranța publică.
Menționăm faptul că intrarea în arena sportivă pe baza de bilet de acces a fost stabilită de organizator, respectiv de clubul de forbal ASFC Buzău.
Suporterii din grupul mai sus menționat care au avut documetele necesare au fost lăsați să intre pe stadion, dar ulterior, în spiritul solidarității față de ceilalți, au părăsit arena sportivă.
Totodată, precizăm faptul că efectivele de jandarmi nu au acționat în forță, pe toată durata interacțiunii cu suporterii s-a folosit dialogul.

loading...

Un comentariu la „„Ce treabă au ei cu asta ?”

  • Ne-am timpit de tot !

    Nu sintem primiti pe stadioane in aer liber , unde este loc destul si se poate mentine distantarea fizica insa la Congresul PNL vor fi 5.000 de oameni la interior , cit despre distantare fizica ….

    Copii aceia ( tinerii ) oricum stau grupati in oricare alt loc ( scoala , in oras , la mall la terase ) nu vad de ce pe stadion sa fie interzisi !

    MASURI STUPIDE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.