Ce trebuie să facă de azi buzoienii. Decizie a autorităților

De azi buzoienii trebuie să poarte mască și în aer liber – în două categorii de locuri publice.

1 Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise aglomerate (piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări, spații de recreere și agrement, obiective turistice, etc).

2Se dispune  obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 50 metri pe domeniul public  din jurul unităților de învătământ preuniversitar, cu marcarea zonei prin grija autorităților publice locale.

Corolar: Masca trebuie să acopere nasul și gura. Trebuie purtată inclusiv de copii și tineri. Excepție fac doar minorii sub 5 ani!

ATENȚIE: S-a dispus și formarea de echipe de polițiști în civil pentru a da amenzi. Penalitatea minimă e de 500 de lei!

Unde se aplică:

Sunt trei unități administrative din județul Buzău unde rata infectării ar fi trecut de pragul de 1,5 persoane la 1000 de locuitori.

 • Municipiul Buzău: 1,57%
 • Unguriu: 2,22%
 • Zărnești: 1,64%

Alte măsuri restrictive:

– organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și desfășurarea în aer liber a spectacolele, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Ce trebuie să facă de azi buzoienii. Decizie a autorităților

 • Fotografie sugestiva:
  Asa-zisa ,,revolutie” din 1989 s-a nascut ab initio stramba, fara cap, fara maini si fara picioare.
  Nu credeti? Uitati-va la monumentul din fatza Palatului Comunal. Cea mai sugestiva reprezentare a acestei mascarade.
  ,,Revolutia” lu’ peste prajit = o lovitura de stat ordinara……[Leo]

 • Te uiti, ca mine, la adunarile electorale ale lui Trump si intelegi de ce suntem colonie. Totul sta in oameni. Om mic, natie mica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.