Ce trebuie să facă pietonii


„Înainte de a traversa pe zebră, pietonul trebuie să aibă contact vizual cu șoferul. Să se asigure că a fost observat și că șoferul va opri. Altfel, pietonul trebuie să rămână pe trotuar”.

E o regulă neinserată în codul rutier, dar scrisă către buzoienii.ro de un cititor fidel – cu rugămintea de a fi publicată.

Noua regulă salvează picioare rupte și chiar vieți. Ar fi trecută „ieri” în codul rutier de către polițiștii rutieriști și legiuitor, dacă n-ar ști că în acest fel ar apărea imediat relaxarea șoferilor.

„Cazul de la intrarea în Buzău dinspre Brașov cu acea mămică și băiețelul ei ar trebui văzut de toată lumea. Copii, adulți, vârstnici. E un exemplu extraordinar pentru pietoni la categoria  „așa da!”. Acea mămică a fost extraordinară. Precum la tenis, așa îi făcea capul – stânga, dreapta! Dacă toți ar proceda asemenea ei n-am mai avea accidente pe trecerile de pietoni. Vă rog să scrieți câteva rânduri despre acest lucru, cu sugestia adresată cadrelor didactice de a le arăta elevilor clipul video aferent”, a încheiat cititorul nostru.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: De ce a murit Matei, băiețelul de cinci ani ? Iată ultimele informații  CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

6 comentarii la „Ce trebuie să facă pietonii

  • Ce contact vizual daca esti deja angajat in traversare, masina de pe prima banda opreste iar cea de pe a doua, in acelasi sens de mers, vine ca glontul?!? Mai si gandim?

  • Nu pot spune decat ca avem OUG 195/2002 art. 72 alin.3 care reglementeaza acest lucru , dar cine sa-l citeasca ?

  • Poate de aceea trăiește că s-a asigurat suplimentar și nu a trecut numai înainte că are prioritate. Respect pentru mămică!

  • Soferului chiar nu i se poate retine permisul de conducere? Pedeapsa maxima. Merita din plin!

  • Sigur.Soferii ar trebui hipnotizati de pietoni,înainte de a se angaja in traversarea pe trecerea de pietoni.Stimati pietoni,va recomand sa va inscrieti la cursuri de hipnoză acum cât încă mai sunt câteva locuri libere!…

  • Subscriu, nr de înmatriculare al mașinii se poate lua și Domnii Polițiști sa își facă treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.