Ce trebuie să facem noi, copiii, nepoții, vecinii și cunoscuții

UPDATE: Vârstnicilor li se va permite totuși să iasă două ore din case între orele 11.00 și 13.00.

Conținut ordonanță militară 3

„Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie”.


ȘTIRE INIȚIALĂ: Președintele Iohannis a anunțat azi că „de mâine, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea practic tot timpul în case”.

În această seară urmează ca guvernul să emită ordonanța militară care va stipula această interzicere expresă.

E destul de probabil ca decretul să le interzică vârstnicilor inclusiv deplasarea la alimentară și la farmacie.

Restricțiile nu vor fi, din păcate, de câteva zile, ci se vor întinde pe mai multe săptămâni (în cazul fericit).

Copiii, nepoții, rudele, vecinii – INTRĂ ÎN ACȚIUNE

De mâine, copiii, nepoții, rudele, vecinii mai tineri, etc. trebuie să se activeze în caz că n-au făcut-o deja. Ei trebuie să discute (preferabil telefonic) cu vârstnicii din familie sau pe care îi cunosc, să afle ce nevoi au și să le facă toate cumpărăturile necesare.

Ideal ar fi să evite contactul fizic cu aceștia și să le lase alimentele, medicamentele și ce mai au vârstnicii nevoie – la ușă. Amănuntele pot fi discutate telefonic.

Zile grele pentru polițiștii locali și cei din primării

Angajații din primării au obligația de a întocmi liste complete cu vârstnicii care nu au rude/cunoștințe care să-i poată ajuta. În aceaste cazuri trebuie ca angajații din primării (susținuți eventual de diverși voluntari) să le procure vârstnicilor cele necesare.

Pentru municipiul Buzău, vârstnicii care nu au pe nimeni trebuie să sune la numerele de mai jos. Pot face această treabă și cei care au cunoștință de astfel de cazuri (șefi de bloc/asociații de proprietari).

Restricția care se va aplica celor de peste 65 de ani ar putea însemna că angajații care au această vârstă nu se vor mai putea deplasa către locul de muncă (în caz cp nu e posibilă telemunca).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Ce trebuie să facem noi, copiii, nepoții, vecinii și cunoscuții

 • Nici tinerii nu pot face, nu fara sa riste amenda care ajunge chiar la 70.000 lei (asta echivaland in Romania cu o sentinta de moarte dupa ce esti aruncat afara din casa de stat ca sa iti vanda statul casa sa incaseze banii) si chiar puscarie. Agentii si militarii abia asteapta sa comita abuzuri si sa te lase fara nimic ca sa aiba ei bani de salarii, indemnizatii, sporuri speciale.
  Drept urmare tinerii au de ales, ori se risca sa isi incheie viata proprie, ori isi sacrifica batranii si uita de ei. Statul prin bugetari cu siguranta prefera si incurajeaza, ba chiar putem spune ca impune varianta 2, ca e mai profitabil pentru bugetari sa nu mai plateasca pensii si ingrijire medicala pentru ei si sa le ramana bani de salarii, indemnizatii si sporuri speciale marite pentru bugetari, dar nu ii deranjeaza nici varianta 1, care si ea presupune deposedarea oamenilor tineri de proprietati pentru a acoperi amenda.
  Avand in vedere ca drepturile omului sunt anulate, contestarea in instanta a unei actiuni abuzive nu se mai poate face, iar institutiile au mana libera la abuzuri pentru ca nu trebuie sa justifice nimanui actiunile oricat de abuzive sunt, mai bine iti vezi de viata ta, ca s-ar putea chiar sa te trezesti executat in strada, mai ales acum cand se va scoate si altileria grea, armata pe strazi si nu trebuie sa justifice nimanui actiunile oricat de abuzive sunt.

 • Dle Auras Tereaca, in calitatea dvs de jurnalist, va rog sa urmariti aceasta actiune vitala in conditii de stare de urgenta si sa ne prezentati, cu fapte si dovezi, momente in care politia (indiferent ca este locala, sau nationala), armata, sau oricare alta autoritate ajuta cu adevarat si dezinteresat batranii.
  Eu nu cred ca vom vedea asa ceva.
  As vrea sa vad o sinteza a listelor de batrani aflati in grija sistematica a autoritatilor. As vrea sa vad un mecanism, un sistem coerent si functional de ajutor. Si o spun pentru ca eu cred, pe baza experientelor trecute, ca asistam doar la un cinic joc electoral. Batranii, in viziunea TUTUROR factorilor politici, sunt doar masa de votanti, uitati mereu la greu. Iar pentru autoritati, politie, armata, organisme deconcentrate, BATRANII NU EXISTA!

 • „Agentii si militarii abia asteapta sa comita abuzuri si sa te lase fara nimic ca sa aiba ei bani de salarii, indemnizatii, sporuri speciale”
  „mai ales acum cand se va scoate si artileria grea, arma pe strazi”
  Tu ai citit ce ai scris în comentariul tău, sau le-ai aruncat așa „la mișto”, de dragul de a scrie ceva? Ceea ce exprimi, anonimule (este starea ta de fapt, un anonim prin viața asta) reprezintă numai frustrări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.