Ce trebuie să știe buzoienii branșați la RAM. Anunțuri îngrijorătoare făcute de directorul Tacea

„Acesta va fi cel mai greu an pentru societatea de termoficare din Buzău”.

E formula bătătorită a articolelor reporterului buzoienii.ro despre RAM din fiecare primavară.

Nici 2018 nu face excepție. Firmei de căldură i se cântă din nou prohodul, deși există și varianta ca la final RAM să izbândească iar.

Două sunt anunțurile îngrijorătoare făcute de directorul C-tin Tacea:

 1. „Banii pe care-i avem acum ne permit să funcționăm până în iunie cu tariful de 230 lei/gigacalorie pentru populație. De la 1 iulie, dacă nu vom mai primi subvenție vom fi nevoiți să majorăm prețurile până la 420/gigacalorie”.


 2. „Am estimat la 17% numărul total de gigacalorii pe care le vom vinde mai puțin dacă unitățile de învățământ își vor pune centrale proprii. La acest număr se vor adăuga și buzoienii de la blocuri care se vor debranșa. Anul trecut numărul a fost destul de mare în condițiile informațiilor alarmiste despre societatea de termoficare”

Speranțele de salvare a RAM se îndreaptă tot înspre șeful PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cel care a tras sforile la București astfel încât guvernul e trimis în ultimii doi ani câte 200 și 150 de miliarde de lei vechi.

Primarul Toma, confruntat la rându-i cu o reducere a bugetului municipalității, studiază – nu varianta de a subvenționa RAM-ul – ci pe cetățenii mai săraci pentru a-și lua centrale.

„Am mai spus-o. Nu vreau să bag bani într-un cal mort. Din păcate, RAM e o societate care a avut trecut, mai are prezent, dar nu va avea viitor. Are datorii uriașe, oricând creditorii pot cere falimentul. Soarta RAM-ului a fost pecetluită tot de marele manager Tescaru, când a decis separarea apei reci de cea caldă. Tescaru și-a oprit partea bănoasă, iar RAM-ului i-a lăsat datoriile. Îmi pare rău, dar eu nu pot opri dezvoltarea orașului pentru a ține RAM-ul în viață. Studiez posibilitățile legale prin care să acordăm 3000 de lei subvenție celor mai săraci dintre buzoieni pentru a-și cumpăra centrale”.


„Domnule primar, în cazul în care veți ajunge să mai dați subvenție pentru căldură vă rog să luați în considerare acordarea acestui ajutor doar pentru buzoienii săraci. Nu e corect ce s-a întâmplat în ultimii ani, când au primit subvenție și unii care aveau bani să-și plătească facturile integral” – Ion Barbu, consilier local PNL

Citește și articolul: Când se eliberează noile abonamente pentru pensionari ? Iată ce a răspuns azi directorul Trans-Bus Buzău

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Ce trebuie să știe buzoienii branșați la RAM. Anunțuri îngrijorătoare făcute de directorul Tacea

 • CE TREBUIE SA STIE BUZOIENII…ESTE CA PRIMARUL IN LOC SA AJUTE CETATETII ORASULUI PLATESTE PRESA BUZOUANA DIN BANII PUBLICI…MAI EXACT 23.000 LEI LUNAR( SI DE ACEEA ESTE LAUDAT…SI IAR LAUDAT)…CAND ACESTI BANI AR TREBUI FOLOSITI CHIAR SI LA SUBVENTIONAREA CALDURII(ORICUM IN ULTIMII 2 ANI NU A DAT PRIMARIA NICIUN LEU…BANII AU VENIT DE LA GUVERN…NU DE LA BUGETUL LOCAL ASA CUM NE MINTE DOMNIA SA) PT CA SUNT FOARTE MULTI OAMENI CE NU ISI PERMIT O CENTRALA PROPRIE

 • Sunt o persoană cu handicap imobilizat la pat. Am nevoie de căldură. Toți ai mei au murit. Nu am cum să pun o centrală că nu sunt bani. Dl. Toma ne dă și nouă bani pentru a instala o centrală sau vrea să ne omoare în timpul iernii ca să scape de noi cei fără posibilități.
  Sigur acest mesaj va fi ignorat.

 • cam subtirel ajutorul de 3000 de lei, avand in vedere faptul ca numai o centrala cu o calitate acceptabila costa in jur de 3000 de lei.Mai trebuie instalatia de gaz care-i vreo 2000, plus tevaraia si caloriferele aferente, plus manopera .

 • #Dan
  Domnule Dan , cumva ati lucrat la primarie si v-ati mutat la CJ Buzau ?
  Nu-s fan PSD , dar dl. Toma a facut mult mai mult decat toti inaintasii sai PSD-isti(Boscodeala, Barla , Ionescu- asta-i PNL-ist blatist!)

 • Te numeşti Dan sau Cornel.

 • Poate ca unii vor considera ca sunt rau,altii ,nebun,dar eu zic ca a venit vremea sa terminam cu pomenile,ajutoarele si subventiile acordate aiurea.Personal,sunt total impotriva subventiilor acordate pentru transportul public gratuit.Cine spune ca nu are bani sa isi cumpere un bilet la autobuz,MINTE! Cu nerusinare! Sunt destui cei care se plimba aiurea cu aceste autobuze.La fel,nu sunt de acord cu acele “ajutoare” acordate “cui vrei si cui nu vrei”.Aceste ajutoare trebuiesc acordate doar celor care au o varsta de peste 75 de ani ,o pensie de maxim 600RON si nici o alta sursa de venit.Sa se termine odata cu politizarea acestor pomeni si milogeli!Iar daca primaria vrea sa ii ajute pe cei care nu isi pot plati singuri caldura si apa calda,nu are decat sa contracteze o firma serioasa care sa le instaleze centrale in apartamente nevoiasilor,cu niste preturi rezonabile si dupa niste criterii foarte stricte.

 • Ca să conchid . E groasă .

 • The winther is coming!

 • Viespea buzoiana, adica tu propui sa fie acordate ajutoare la incalzire doar celor ce au trait toata viata ca asistati sociali? Ca doar aia care n-au muncit si n-au vechime incaseaza “pensie” de sub 600 lei… e impropriu spus pensie, ca de fapt incaseaza indemnizatie sociala pentru pensionari, care este un ajutor social.
  Unde mai e dreptate sociala? Cel ce nu munceste are, cel ce munceste nu are.
  Exact aia cu venituri mici nu trebuie sa beneficieze, e deajuns cate ajutoare incaseaza fara sa fi contribuit.
  Au marit astia indemnizatia sociala de pensionari atat de mult incat isi bat joc de cei ce au muncit… unui muncitor (de exemplu textilista, ca in Buzau a fost si este un mare centru textil) care a muncit 35 de ani zi de zi ii vine decizie de pensionare de 750 lei si unuia care a trait toata viata din ajutoare sociale de la stat ii vine indemnizatia sociala de 520 in prezent si din vara de 640 lei si o poate si cumula cu alte ajutoare sociale, ajungand astfel sa incaseze mai mult decat un pensionar care a muncit 35 de ani zi de zi… e bataie de joc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.