Ce urmează. Unde se va tranșa conflictul

Decizie finală azi la Colegiul Hasdeu în cazul scandalului elev – profesoara de desen.

Consiliul de Administrație a respins integral contestația elevului Andrei Voicu și a mamei sale (vezi mai jos documentul).

În aceste condiții – la nivelul liceului nota la purtare a lui Andrei Voicu pentru primul semestru a fost bătută în cuie: 2.

Iar dacă în semestrul doi nu va lua media 10, atunci – cu media anuală sub 6 – elevul va fi exmatriculat.

Ceea ce pare că își dorește conducerea liceului – să scape de acest elev (considerat problemă).

Se decide la…tribunal

Însă, decizia finală – și cea mai importantă – în această speță o vor da judecătorii.

Elevul și mama sa vor contesta în justiție decizia Consiliului Profesoral de scădere la 2 a notei la purtare.

Unde – cel mai probabil – decizia subiectivă a celor de la Hasdeu va fi desființată.

E suficient un singur argument, cel din statutul elevului, unde scrie clar că elevii pot fi sancționați doar pentru fapte comise în perimetru școlii.

Or, Andrei Voicu a ieșit de la școală la 13.30 (învață dimineață), iar postarea a făcut-o de acasă, seara, la 18.30 (fapt dovedit cu printscreen de pe facebook).

Ca să nu mai vorbim că o astfel de decizie drastică (nota 2 la purtare) trebuia devansată de altele mai ușoare mustrare, avertisment (etc.)

Dar, probabil că – implicați prea mult emoțional în acest caz – cei din conducerea liceului și-au pierdut luciditatea și au marșat la decizii exagerate.

Conform Consiliului Național al Elevilor cei de la Hasdeu au forțat nota și în întocmirea regulamentelor interioare, unde vorba personajului Tudorel Toader – au adăugat la lege.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Marfa e încă pe galantar! Alo, Kaufland, e al doilea caz al zilei !CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

25 de comentarii la „Ce urmează. Unde se va tranșa conflictul

 • Elevul are obligația să respecte regula disciplinară și de conduită. Sre dreptul SĂ INVEȚE, învățat de cadre didactice acreditate.
  Nu are competență in a aprecia un cadru didactic, mai ales că acesta, în timpul său liber poate presta orice artă cu respectarea legislației.
  Un minor, un tânăr fără experiență si cultură în domeniu, nu poate face denigrări la adresa unui cadru didactic.
  Perfectă DECIZIA.

 • Deci pilele profei au fost mai tari decât cele ale elevului. Asta este tot secretul deciziei! Și până la urmă ce înseamnă să ai 10 la purtare Intr un semestru? Nu trebuie sa ai o inteligență peste medie, dimpotrivă, este suficient doar sa fii o persoana educata, cu bun simt si respect față de semenii tăi. Dar se pare că tocmai aceste lucruri ii lipsesc acestui elev și de aici intervine și teama părinților și a celor ce îl susțin. Dacă ești educat și cu bun simt, nu mai ești cool și mai grav, in Romania creata inclusiv de personaje de genul celor din conducerea actuală a acestui prestigios colegiu, nu ai avea nici o șansă. Restul e can can Auras!

 • Nu stiam ca Liceul Hasdeu e proprietarul Facebook, din moment ce ei considera ca Facebook e in perimetrul liceului.
  Nici macar Harvard din USA de unde e Zuck actionarul majoritar si de unde a pornit Facebook nu e proprietar la Facebook, dar bine ca e Liceul Hasdeu.

  Ce relevanta ar avea ora, din moment ce Facebook nu e perimetrul scolii putea sa posteze din minut in minut, 24ore din 24ore, pe Facebook si ar fi abuz sa fie sanctionat de liceu.
  Chiar daca o spunea pe holul liceului si tot abuz era, in Constitutie scrie clar ca e garantat dreptul la libera exprimare a opiniei.
  Ba mai mult, autoritatile intepreteaza Facebook ca fiind spatiul public, ceea e si mai grav, o cenzura de libera exprimare a opiniei in spatiul public de catre stat reprezentat de Liceul Hasdeu.
  Mai rau ca in comunism, te executa partidul daca spui adevarul.

 • Apropo , pitipoanca a fost sanctionata ? Pitipoanca si a gasit un mosulica care o sustine ! Oare MOSULICA BANU o plimba cu limbuzina la ” mare ” pe pitipoanca ? Rusine sa va fie ! Ati distrus viitorul unui copil pentru o pitipoanca !

 • Atacul asupra unui cadru didactic este prezent indiferent de ora. Nu este logic ce face acest „Dl Goe”. Copilul este o problema si primii care ar trebui sa ia atitidine in schimbarea comportamentului sunt PARINTII, dar ei au alte viziuni in acest moment. din pacate vor crea un monstru si un inadaptat social, posibil client al sistemului penitenciar. E Ok, va beneficia de Recursul Compensatoriu :))))

 • A fost profa mea!Era adusă la școală sau luata de domnul mai in varsta de la nemuritori…La ore vb prin mesaje si radea singura…iar la prosti le dădea sa deseneze cate o coala deia mare

 • Corect!
  Ati distrus viitorul unui copil pentru o pitipoanca !

 • Acest elev a injurat in fata o profesoara in scoala 11, unde a facut gimnaziul, si nu s-a luat nicio masura, de asta s-a invatat sa fie asa. Are tulburari patologice de comportament si frustrari mari, are nevoie de consiliere psihologica (sau o mama normala, ca aia nu e) si sa o lase mai usor cu drogurile (nu e denigrare, e un fapt, multi din Hasdeu fac asta). Acest elev nu avea ce cauta in Hasdeu, a fost transferat aici ilegal, pe loc de rom, el neștiind nici 2 cuvinte in tiganeasca, a avut absente cu sutele, care au fost trecute cu vederea. Daca trebuia sa i se scada nota la purtare, pentru circul si comentariile din oră trebuia sa fie, nu pentru ca s-a ofensat doamna văzând ca a scris nu stiu ce nu stiu unde. Este rezultatul tolerarii nocive a comportamentelor deviante promovate de scoala 11 si liceul Hasdeu, unde in loc de ore se face circ.
  Cat despre profesoara…Stiu ca nu are drepturile de autor la mizeria aia de pe youtube, dar eu mi-as fi vandut si casa ca sa fac sa dispara asa ceva de pe net. Elevul a avut de ce se agata si profesoara mai bine se facea ca nu vede decat sa se ofenseze si sa aduca si mai mult in prim plan prostitutia aia muzicala, ca altfel nu ii pot spune.
  Eu cred ca internetul ar trebui lasat liber la jigniri si misto-uri cat timp nu se fac calomnii (acuzatii concrete false), iar pe profesori sa-i deranjeze mai mult circul din ore si sa ia masuri in sensul asta. Intai sa recapete controlul a ceea ce se intampla in scoli, apoi sa stea la panda pe facebook.

 • Un elev trebuie să vină la școală doar să învețe carte. Mai ales la Hașdeu. Decizie corectă a școlii.

 • Cred fara nici o rezerva ca acest elev problema trebuie eliminat din cadrul colectivului de elevi de la Colegiul BP Hasdeu.Profesorii sa il aprecieze la adevarata valoare si sa ii dea notele pe care le merita.Sunt convins ca va ramane repetent si pana la urma isi va gasi ‘refugiul’ la un…….’colegiu tehnic’ pe la Pogoanele.Corijenta si repetentia pot si trebuie sa fie mijloace de a le face ‘educatie’ acestor golani.

 • Bati campii vispea !

 • Vispea , sant convins ca esti prost cu duiumu !

 • Am absolvit acest liceu și eram mândră până mai ieri, dar acum jalnic. Am un mare respect pentru profesorii mei, cărora le dotorez ceea ce sunt eu acum. Imi pare rău să spun dar calitatea unora dintre profesorii din ziua de azi este îndoielnică, ca dealtfel și a conducerii. În Hașdeu intotdeauna au fost copii mai rebeli, dar foarte inteligenti. In ritmul acesta actuala conducere va duce de râpă prestigiul liceului. Pacat să distrugă unii ceea ce au clădit generații la rând de elevi și profesori. Vina trebuie căutată de ambele parți.

 • Vad multe comentarii de tipul ,,Bravo profesorul e profesor si trebuie respectat”. Nu, profesorul trebuie sa stie sa se faca respectat. Copilul meu absolvent al acestui liceu cu ani in urma, imi declara ca niciodata nu i-a placut sa se duca la scoala. Avea multe, multe absente, dar era olimpic la matematica. Diriginta motiva enorm de multe absente, lucru pt care i-au multumit la absolvire. Unde au ajuns acesti tineri cu foarte multe absente? Sus,sunt tinerii aceea cu care Ro se mandreste. si intr-o zi vor spune si ei Hasdeului ce i-a nemultumit.

 • Unii încă mai sunt comuniști înrăiți și nu ratează nicio ocazie sa își etaleze convingerile înapoiate, ca dovadă comentariile lor, lipsite de orice viziune… Și ne mai mirăm de ce o ducem așa de rău!

 • Vad ca posteaza pe aici un tembel(a) analfabet(a) – anonim 11.24 si 11.44 – care imi stalceste pseudonimul si imi spune ca ‘bat campii’ si as fi ‘prost cu duiumu’. Pe langa faptul ca este un tembel (a) analfabet(a), nu poate intelege de ce un golan needucat si puturos,retardat si hahalera penala, nu ar trebui sa primeasca ceea ce merita pentru nivelul lui ‘intelectual’ si ‘educatia’ primita de la o ‘mama’ mahalagioaica si…….(cel mai probabil). Hai sictir,…….!

 • @Viespea, acuzațiile făcute de tine sunt foarte grave și jignești acest elev. Afirmațiile făcute de el sunt mai puțin grave decât cele făcute de tine și cu toate acestea, nimeni nu te sancționează.

 • Trist este că la această situație explozivă au participat toți factorii implicați…nimeni nu a încercat să oprească avalanșa aceasta nefastă pentru o școală cu așa renume, nici profesoară, nici elev, nici părinți , nici directori, nici consiliu.
  Multe puncte de vedere de aici sunt corecte și de bun simț. Viespea buzoiană pe care o cunosc demult , nu trebuie luată în seamă, scrie doar atât câtă limită are. Întotdeauna calea cea mai bună este cea de mijloc, urmată fără patimi dar cu multă inteligență…și obiectiv…cu respect !

 • Ar trebui sa nu se mai permita aceste transferuri la licee de prestigiu in clasa a 10 a sau a 11 a. stim ca se fac pe pile! Cine a dat examen si a luat la HAsdeu sa ramana cine nu ….nu!
  In partea cealalta avem o profesoara care canta “Am 4 stele in fruntea mea si in alta parte mai am una”. Aproape ca nu ai ce sa comentezi la asa ceva!
  Ambii sunt vinovati! Dar trebuie sanctionata si profesoara in vreun fel!
  Sunt sigur ca elevul va castiga in instanta decizia are un character profund de razbunare! Se vede cu ochiul liber!

 • @Viespea buzoiana… Mah tu ori esti cumva un suplinitor care nu a luat nici macar nota 7 la examen… n o fi ala elevul model.. Dar parca prea ii tii partea profesoarei. P.S Pe mr. Banu and mr. Postelnicu nu i mai trage nimeni la raspundere pentru casele pe care si le au facut cand se reabilita liceul in 2005…2006…va scrie UN OARECARE fost elev…

 • Exmatriculat elevul, daca are antecedente.
  Exmatriculata si profesoara la ce imagine a creat liceului (degeaba ne arata ea ca e fata mare, ca nu e).
  Ambii sunt vinovati !

  Iar liceul asta da rateuri cam dese in ultimii ani: vezi cazul profesorului Petrisan si cazul lasat in ceata al profesorului Tarara.
  Nu mai zic de profa de germana care vorbeste si preda germana cum vorbesc eu chineza !!!

 • Imaginea haşdeului e mult sub a altor licee. A rămas spoiala.

 • Vad ca v-a deranjat foarte tare punctul meu de vedere referitor la RE-educarea elevilor problema (de felul acestui mascarici), prin acordarea notelor pe care le merita pentru modul cum invata si se comporta.Au fost desfiintate corijenta si repetentia pentru elevi?Pentru orice persoana care a trecut printr-o scoala (dar nu ca ‘gasca prin apa’ si care are cei sapte ani de acasa), modul in care gandeste si actioneaza acest ‘baietel al mamitei,domnul Goe’, nu poate fi decat un mare semn de intrebare asupra evolutiei sale viitoare ca om……….Pacat! Trist! Reprobabil! PS _ ‘Fanica’,desi nu te cunosc,cred ca este mai bine ca intai sa iti cunosti propriile limite inainte de a vorbi de limitele altora. Iar tu,stimabile ‘ ‘oarecare’ -21.02,afla ca nu sunt nici suplinitor si nici nu tin partea profesoarei cu purtare de pitipoanca.Ce ma deranjeaza este ca individul -elev si individa- profesoara fac de ocara Colegiul ‘B.P.HASDEU’,o scoala cu un prestigiu si un renume pe care si le-a castigat prin munca,rezultatele,activitatea si atitudinea multor generatii de PROFESORI si ELEVI.Nu cu specimene ca cele doua panarame.

 • Viespeo, esti una dintre stelele profesoarei sau a cui esti ? ma intreaba un prieten….

 • @Auras Tereaca modificati va rog site ul sa poti da reply la comenturi…ar fi mult mai amuzant.
  @Viespea Buzoiana imi place ca te ai aprins putin asa. Dar din pacate cunosc f bine Hasdeul si adevarat are si partea pe care o mentionezi insa este si multa multa politica, spaga si hotie la mijloc..daca ai terminat acolo stii bine despre ce vb… elevi care stiau deja notele la BAC dinainte sa se corecteze lucrarile..si multe altele sa nu cumva sa scada ratingul liceului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.