Ce veste bună! „S-au făcut peste 5 mii la Buzău”

E declarația zilei la Buzău.

„5100 de angajări s-au făcut în județul Buzău în primele 8 luni ale anului. E o performanță. Puține județe se pot lăuda cu asta. S-au făcut e drept și concedieri, unele colective, 200 la grupul Green și urmează 450 de Ductil Steel, dar s-au făcut și se fac angajări”, a anunțat azi Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău.

Încă o veste bună

Tociu: „Platforma economică Buzău are încă nevoie de forță de muncă. Se caută foarte mult acum șoferi. Da, pentru că s-a extins comerțul on-line. Ce se mai caută ? Mecanici, sudori, frezori, borverghiști, rectificatori – asta pe platforma industrială.

Tociu: O veste bună am și din construcții. S-a lucrat la capacitate maximă, nu s-a dat afară niciun om”.

Cât e rata șomajulu la Buzău ?

„În orașul Buzău stîm foarte bine. În jur de 1%. Per total județ s-a crescut de la 6,2% la 7,2%. Asta însemnă o mie de inși. Dar, creșterea se datorează în principal faptului că în iunie am avut o nouă generație de absolvenți de liceu. Durează ceva până piața forței de muncă îi va absorbi. Aș vrea să-i rog pe părinți să-și direcționeze copiii către școlile profesionale și liceele tehnice. Adesea, acești elevi sunt angajați încă de pe băncile școlii”

Așa cum era de așteptat, disponibilizări s-au făcut în domeniul HORECA (hoteluri – restaurante – cazare)

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Ce veste bună! „S-au făcut peste 5 mii la Buzău”

 • S-au facut angajari pe posturi cu salariul minim, unele chiar pe posturi desfiintate sub pretextul pandemiei de unele firme pentru a scapa de angajatii vechi ce aveau salarii mai mari (ca au prins mariri de-a lungul carierei), pentru a baga apoi pe acele posturi angajati pe minim.
  Apropo de cautare mecanici, se cauta mecanici dar pe salariul minim pentru a sta toata ziua murdar de uleiuri si vasilina de nici dupa o saptamana de dusuri nu iti iese negreala si mirosul din piele.
  Nici macar cei batrani care sunt obisnuiti cu munca pe bani putini nu mai vor sa lucreze acolo desi sunt inca in putere, tinerii nici atat, ca nu merita ca nu sunt platiti nici cat sa isi asigure un acoperis deasupra capului, de familie si copil nici nu poate fi vorba la salariile si conditiile din domeniul asta unde mai au pretentia si de ore suplimentare cand se strica ceva in afara programului. Pentru un tanar un asfel de loc inseamna distrugerea vietii.

 • Povesti Tata ,povesti

 • Orice economie REALA (nu povesti socialiste, unde toata lumea era egala, bla-bla-bla…) este gestionata de un singur principiu: raportul cerere-oferta. Punct.

  Faptul ca unii se angajeaza pe salariul minim este STRICT DECIZIA LOR, iar daca cerere la astfel de bani exista, hopaaa, gata si oferta.
  Trebuie sa ne intrebam, DE CE accepta unii salarii minime:
  1. Ce stiu sa faca acei oameni ?
  2. Care este nivelul lor de pregatire ?
  3. Care este nivelul lor de experienta ?
  4. Care este istoricul lor, ca si seriozitate si onestitate, pe la alti angajatori din trecut ?! Hmmm…
  5. Stiu sa faca ceva ce piata muncii cere in acest moment ?!
  6. Etc…

  Oamenii care stau bine la aceste intrebari sunt angajati de muuulllttt si NU pe salarii minime ! Stiu electricieni, instalatori, vopsitori auto…care lucreaza in Buzau pe salarii occidentale, dar nu pentru ca angajatorii lor sunt fraieri sau le maresc salariul din pix (ca la Stat), ci doar pentru ca oamenii aceia SUNT BUNI si aduc plus valoare afacerii. Patronul nu isi permite sa le arunce 3 lei la salariu, pentru ca si el ar muri ca business, imediat.
  Asta inseamna sa fii bun in ceea ce faci. Nimeni nu-ti da nimic, degeaba. Bine…, la bugetari e altfel, dar intelegeti ideea.
  Asa ca, dragi oameni ai muncii, fiti seriosi, pregatiti si cu chef de munca, astfel incat firmele sa va caute ele pe voi, nu invers !
  Daca ajungeti sa va cautati joburi pe la AJOFM, este clar: nu reprezentati mai nimic pentru nimeni. O sa plecati suparati si dezamagiti, ca magarul pe sat, ca va arunca aia salariul minim pe masa, dar singurii vinovati sunteti DOAR VOI. V-ati construit idealurile in viata, doar in jurul unei sticle de bere si cu gandul la Dumnezeu, fara nimic concret.
  Nu uitati niciodata in viata: CERERE si OFERTA !
  Restul e can-can.

 • Cataline, ai scris mult si prost
  Ai habar cate firme isi pot permite salariati ultra-specializati, care sa garanteze prin experienta ori specificul muncii din prima zi plus-valoarea aia? Faptul ca exista solicitari din partea angajatorilor la AJOFM inseamna ca exista o CERERE de forta de munca (sau oferta de locuri de mca, cum vrei sa privesti lexical). Ca nu toate slujbele sunt de neurochirurgi doctoranzi, cum visezi tu acolo, aia e, atat poate mediul economic buzoian. Iar la bugetari, adica la profesori, armata, interne, sistemul medical, cercetare, institutii din administratia publica si locala etc., tocmai pentru ca unele sunt meserii vocationale si care nu cadreaza ca biznis, modalitatea de evaluare e alta, unitara – lucru bun sau rau, depinde pe cine intrebi. Se vacanteaza acum 400 si ceva de muncitori calificati, cu multa experienta, de la Ductil. E vina lor ca nu-i cauta cine? Daca te uiti in poza articolului (nu o fi la zi, dar prezinta o realitate totusi), oferte, sau cerere, exista pentru toate categoriile de pregatire profesionala. Nu toti au nevoie de directori.
  Cand vorbesti la general, risti sa gandesti putin.

 • Cred ca am fost destul de logic in gandirea mea. Parerea mea.

  Daca tu crezi ca la AJOFM sunt locurile de munca bine platite, atunci asteapta mult si bine. Parerea ta.

 • Catalin
  Cataloghezi bugetarii iarasi. Ia spune, la cine te referi exact? Ca ultima data cand ai fost bolnav te-ai milogit de bugetari. Cand iti duci copiii, daca ai, la scoala, ii duci la buget, cand te supara vecinu suni repede la buget, cand vrei asfaltare in cartierul tau de lux de dincolo de simileasca te rogi de buget. Mai exact cu bugetul asta. Sau poate te referi la armata, care in ziua de azi este cel mai bun brand de tara pe care Romania il exporta. Mai exact te rog. Ca asa zic si eu ca sectorul privat este o cocleala mare, ca nu scoateti nimic la export. Sunt sigur ca as avea dreptate in 95% din cazuri, dar nu generalizez. Oricum, cu siguranta nu esti seful Dacia sau Ford. Acum poti sa spui, restul e cancan. Iti dau eu voie. Adevarul nu iti da, dar eu da. Acelasi adevar care spune ca voua, privatilor, daca va cere omul bon sau factura va faceti ca ploua.

 • Ma refer la aia pe care noi, toti, ii platim sa ne asigure acele servicii.
  Ma refer la aia, care nu au gustat 75% din salariu, in starea de urgenta, in timp ce privatii au savurat din plin acest meniu.
  Ma refer la aia angajati pe relatii si linie de partid, cu salarii jignitor de ne-raportate la performanta si pe scheme jignitor de umflate !
  Vrei sa mai continui ?! Eu zic sa nu,….aveti foarte multi „admiratori” in societate ::))

  Pentru aia care nu dau bon, cum zici tu, exista alti bugetari abilitati sa-i controleze si sa-i arda conform legii. Dar cum si acesti bugetari nu-si fac treaba, ca de altfel multi altii (nu toti, doar majoritatea), se ajunge la o mica shpaga si toata lumea e multumita.
  „Acest adevar” il vezi ?! Sau dupa ora 14.00 plecati acasa si nu mai vedeti nimic ?!
  Las-o ca macane, micule fofilator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.