Ce vrea să facă Primăria ? Prima decizie a fost deja luată EXCLUSIV

În harta de mai sus, cu roșu s-a trasat actualul spațiu al Drăgăicii.

Cu galben apare terenul generos pe care Primăria Buzău intenționează să-l achiziționeze pentru a mări suprafața pe care funcționează talciocul, iar în iunie Drăgaica.

E primul lucru care i-a sărit ieri în ochi, reporterului buzoienii.ro la vizitarea Drăgăicii.

Faptul că prin stânga scenei există o poartă deschisă care dă în terenul care se vede în fotografia de mai sus.

Imediat ce primarul a coborât de pe scenă, unde a declarat deschisă Drăgaica 2019, a fost întrebat ce-i cu poarta și terenul din spate:

„Da, vrem să mărim de anul viitor suprafața Drăgăicii. Sunt mulți comercianți care au rămas pe afară anul ăsta pentru că spațiul e limitat. Apoi, vrem să mărim și parcarea, vedeți și dvs., cea actuală, e insuficientă. Deocamdată am reușit să închiriem pe durata Drăgăicii acest teren din spate, care va fi folosit îndeosebi de artiști, administrație, poliție, ambulanță, jandarmi etc. Urmează să negociem cu proprietarul pentru a-l cumpăra”, a dezvăluit primarul.

Achiziția unui teren privat ar fi o premieră în orașul Buzău. În ultimii 30 de ani, municipalitatea doar a vândut, la greu, terenurile care i-au aparținut. Adesea pe sume (mult) mai mici față de valoarea lor reală.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Ce vrea să facă Primăria ? Prima decizie a fost deja luată EXCLUSIV

 • Una peste alta este un pas bun! Gândiți-vă cât spațiu va fi și în special pentru talcioc care duminica de duminica în special când este cald devine neîncăpător. 2 lei biletul și câteodată peste 5000 de vizitatori aduc ceva bani la buget! Haide sa facem cel mai mare târg de vechituri din sud estul României!

  Răspunde
 • Cred ca e foarte importanta si problema parcarii masinilor la Talcioc duminica ,deoarece traficul este imposibil pe acolo .

  Răspunde
 • Terenul cu pricina a aparținut odinioară statului, fiind folosit ca poligon auto. Era unul dintre cele mai mari din țară. A intrat în posesia unui investitor privat, Dumnezeu știe cum, iar acum Toma vrea să îl cumpere. La câți bani face Urbis Serv, își permite să achiziționeze așa ceva.
  Biletul de intrare ar trebui sa fie 1 leu, nu 2 lei.

  Răspunde
 • Nu-i mult 2 lei biletul! Ba din contra este cam puțin. 3 lei ar fi un preț corect! Gândiți-vă ca acolo la talcioc dacă ai noroc poți cumpăra ceva la care sigur scutești ceva bani. Personal am luat lucruri ca și noi dar cu mici defecte ușor reparabile. Sa nu mai vorbesc de tot felul de combinatori!

  Răspunde
 • @Gabi, cu siguranță lucrezi la Urbis Serv. Să fie 5 lei, nu?
  De ce sa plătești taxă, tu ca vizitator și, eventual, potențial cumpărător? Taxele se plătesc de către cei care expun bunuri și produse la vânzare. Așa este în orice țară civilizată. În Germania, cumpărătorii nu plătesc taxă de acces în târgurile de vechituri ori în parcurile auto.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.