Ce zice primarul în scandalul creșterii tarifelor

Confruntat cu un val de reacții negative – după anunțul majorării fie și simbolice a prețului apei – primarul C-tin Toma a încercat aseară la Campus Tv să pună apă pe foc.

Da, probabil că va exista acea majorare de 2%. Dar nu pentru că așa vrem noi, ci pentru că așa cere banca. E o condiție pusă de BERD la acordarea împrumutului cu care cofinanțăm proiectul cu fonduri europene. Dar, ideea mea e ca prin reducerile de costuri care se vor face în perioada următoare, să restituim creditul mai repede. După ce dăm banii înapoi, putem să punem apoi un preț mai mic la apă”, a spus primarul.

Cum ar veni întâi scumpire – pentru atragerea celor 250 de milioane de euro, fonduri europene, iar apoi ieftinire.

Compania de Apă și Primăria Buzău au nevoie de banii europeni (aproximativ 59 de milioane de euro) pentru schimbarea și extinderea rețelei de apă-canal din oraș, inclusiv a țevilor considerate cancerigene din azbociment.

La nivel de județ proiectul cu fonduri europene se ridică la 250 de milioane de euro.

O parte din bani vor merge în rețelele comunale preluate de Compania de Apă în ultimii ani și unde există probleme cu calitatea apei. În câteva dintre ele apa nu este potabilă sau curge doar câteva ore pe zi.

loading...

7 comentarii la „Ce zice primarul în scandalul creșterii tarifelor

 • Despre Toma. Chiar credeti ca pe langa putinele lucruri bune pe care le-a facut si-a schimbat parul? Nu, tot psdist e.
  Emil Stefanescu

  Răspunde
 • Toma…o da la întors cu multe in ultimul timp! Politruc, ca toți politrucii! L-a schimbat pe Tescaru pentru prețul și calitatea apei, acum mărește prețul cu omul sau la conducere și ne spui că apa poate fi cancerigena din cauza țevilor de azbociment . In același timp doamna Săvulescu aproape că ne obligă să bem apa de la robinet, că vezi doamne, este extrasa de la mare adâncime! Avem și noi dreptul să fim lămuriți sau suntem luați ca ultimii idioți de pe piata libera?

  Răspunde
 • Nu poate fi altfel decat ceilalti psd-isti neseriosi .A promite e o noblete ,a te tine de cuvant e prostie !Marca inregistrata PSD .

  Răspunde
 • Se ‘tulbura’ apele,domnule Toma? Crezi ca ‘esenta asta de trandafiri’ cu scumpirea asta ‘simbolica’ este altceva decat o ‘gogoasa’ marca Tescaru? Ti-am mai spus si atunci cand ati’redus’ pretul apei meteorice printr-o cardaseala intre tine si Tescaru si la aceeasi concluzie am ajuns si acum: este o noua cardaseala tipic PSD-sta intre tine si Savuleasca. Vezi ca ‘te scalzi in ape tulburi’ si nu o sa ii mai poti pacali pe oameni, care iti vad ‘blana si naravurile de lup PSD-ist’ pe sub blana de ‘mielusel’ cu aura de ‘bun samaritean’. Crezi ca te vom ierta si iti vom mai arunca un ‘colac de salvare’ la viitoarele alegeri? O sa sfarsesti si tu tot intr-o ‘mlastina boscodista’ daca continui asa.

  Răspunde
 • De ani si ani pe str. Gîrlași sunt țevi cancerigene, mereu se amână schimbarea lor.
  Primăria așteapta să treacă timpul….

  Răspunde
 • Prostii aia de comunisti bagau tevi cancerigene. Poate ca se facea altceva cu bani aia decat sa spargeti acum toate strazile

  Răspunde
 • D-le Primar, matale, ne cam nminciunesti, in legatura cu scumpire apei ai promis ca Tescaru e vinovatul ai adus omul matale si cu asta basta, la alegeri si noi te vom minciuni !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.