Ce ziceți ? Merită o lună de chinuială ?

Ploaie torențială pe strada Chiristigii. O imagine bine cunoscută buzoienilor:Acum vine întrebarea. Ce facem ? Rămânem așa, Mica Veneție, sau rezolvăm problema ?

Compania de Apă a hotărât, fără să ne mai întrebe, să nu rămânem așa:

Lucrarea a început de câteva zile. O țeavă de diametru mare, capabilă să preia cantități mari de apă de ploaie, se introduce acum pe traseul Dorobanți – Aleea Sporturilor – Mesteacănului – Frăsinet.

Costul ? O lună de chinuială în trafic pe ruta Frăsinet – Mesteacănului – Aleea Sporturilor.


Și mai e un cost, al investiției, bine știut de buzoieni, prețul mai mare al apei de la Buzău față de alte orașe.

U.E. ne dă cam 80% din bani, dar restul trebuie să-l punem noi, ceea ce înseamnă tarife mai mari ca la alții.

Investiții mari, adică sate legate pentru prima dată la apă și canalizare se fac în multe locuri din județul Buzău. Acolo, la fel, 80% din bani ni-i dă U.E, restul îl punem noi, știți povestea, din prețul mai mare al apei la Buzău. Restul ăsta, deși doar 20%, nu-i mic deloc, înseamnă câteva zeci de milioane de euro.

Merită să plătim la apă mai mult ca alții ? Cei mai mulți buzoieni zic că nu, și-i înjură pe cei de la Compania de Apă, pe dna Săvulescu, pe Toma etc.

Alți buzoieni, mai puțini e drept, au înțeles situația și acceptă să plătească mai mult, știind că zeci de sate din jud. Buzău, unde apa fie nu era deloc, fie era nepotabilă, vor avea apă la robinet. La fel, în alte zeci de state din jud. Buzău se înființează acum rețeaua de canalizare. Consecință: veceul e adus acum din fundu’ curții în casă. Asta înseamnă civilizație. Buzoienii plătesc mai mult la apă, e drept, dar vor avea mai puține veceuri în fundu’ curții decât alții prin țară.


Citește și:

loading...

Un comentariu la „Ce ziceți ? Merită o lună de chinuială ?

  • Nu știu dacă se merita pt 10 ploi masive pe an/ eventual una pe luna in ani ăștia secetoși, in acest șantier numit Buzău. Preț mare apa pt. toti in locuințe unde proprietari nu și au construit fose septice? Canalizare pt toți( chiar daca nu este nevoie, pe bani tuturor) oare se merita cu cel mai mare preț la apa. Nu cred.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.