Cea mai importantă construcție pentru a circula pe A7: Buzău – Rm. Sărat – Focșani
Veste bună pentru șoferi și nu numai.
De câteva zile, muncitorii lui Umbrărescu au început – cu două macarale de mare tonaj (în tandem) – să pună grinzile metalice peste podul peste râul Rm. Sărat, din apropierea orașului omonim:


Realizarea podului peste râul Rm. Sărat e cea mai importantă construcție pentru a se putea circula (încă din acest an) pe A7 pe ruta Buzău – Rm. Sărat – Focșani.
Între Buzău și Rm. Sărat e deja asfaltat pe 90% din traseu:

Mai e de lucru, în principal, tot la podurile, mai mici, peste drumurile locale și canalele de irigații/desecare:


Pe întreg tronsonul Buzău – Rm. Sărat – Focșani, armata lui Umbrărescu lucrează senzațional, dând clasă celorlalți constructori (greci, italieni, turci etc.) care mai lucrează la autostrăzi în România.
Sunt șanse mari ca de Ziua Națională să se poată circula de la Vadu Pașii (nod cu E85 sau nod cu DJ203 K) până la Rm. Sărat și Focșani.
Umbrărescu mai are în lucru și podul uriaș peste albia râului Buzău (al doilea cel mai lung pod din România, (vezi foto mai jos), dar deschiderea și funcționarea acestui pod depinde de turcii de la Nurol care trebuie să amenajeze măcar bretelele viitorului nod din Buzău Est (cu Șoseaua Buzău – Brăila):

Citește și:
A revenit bubuiala noaptea de la muzica din parcul tineretului, ca in vremurile vechi, cand nu era lege, ci doar tocmeala. La fel si artificiile bubuite cate 10 minute continuu la 12 noaptea. Macar de am fi oras turistic sau ceva, dar e doar pentru distractia beizadelelor orasului. Probabil si colcaie pe acolo si minori beti si drogati, incercand sa navigheze printre baltile de voma, ca-n vremurile bune. Bravo, Toma, oras deschis. Dar geamul inchis, ce daca e canicula, decat bubuiala…
tataie, iti recomand o peșteră, în caz că nu știi e vară și implicit vacanță
Sa mori tu ca e vacanta? Ia sa dau si eu muzica sa bubuie noaptea, nu cumva iau amenda? De ce e patronake cocalaru semi-interlopu mai presus ca mine? E vreun amendament in lege pentru smenari, sa aiba voie sa perturbe linistea?
Care irigații?
Scurta analiza :
•maidanezi este? Este!
•gropi, denivelari este? Este!
•capuse la banul public este? Este!
•”presa” aservita este? Este!
•politie locala inutile este? Este!
•indiferenta la problemele si nevoile cetatenilor este? Este!
•firme de casa care executa toate lucrarile publice este? Este!
•utilitati scumpe este? Este!
•praf, poluare este? Este!
•prieteni „bine pusi” care fac cam ce vor este? Este!
•locuri de parcare gratuite si pentru toata lumea este? NU Este!
Hopa! Ia stai asa….pai singura diferenta majora intre Boscodeala si Toma este ca….nu mai Este locuri de parcare! Dar suntem salvati, tocmai ne indatoreaza cu inca 29 de milioane de euro pentru ca … uite-asa, pentru ca poate!
Dezacordurile, acolo unde „este”, sunt intentionate.
Cu latratul maidanezilor deja m-am obisnuit, dar bass-ul care vibreaza noaptea inca e deranjant. Cica bodega de pe Insulita ar fi inchisa noaptea, asa arata pe google. Tu esti mai pus la curent, de unde ar putea veni bubuiala asa puternic? Nu e ceva local, ca se cunoaste, vin niste unde de departe si fac rezonanta intre blocuri.
Este diferență mare între Toma și Boșcodeală.
Gropi pe carosabil nu mai este, nici măcar primăvara după iarnă. Că Toma a asfaltat 250 din cele 400 de străzi din oraș. Trebuie căutată bine o groapă pe străzile importante ca s-o găsesti.
Străzi de pământ nu mai este, că Toma a asfaltat 70 din ele. Toma în doi ani a facut ce n-a reusit Boscodeală în 20.
Praf mai este, dar doar acolo unde sunt lucrări de modernizare a infrastructurii.
Politie locală este, dar cea angajata de domnul Boscodeală.
Mafie maxi taxi uite că nu mai este și nici hârburile lui Bârlă, iar orașul Buzăul are unul din cele mai dezvoltate sisteme de transport public din țară, incluzând și comunele din jur.
Mafie Ecogen nu mai este, orașul nu mai plăteste bir 10 mil. € pe an la băieții deștepti. Și nici nu mai sunt oameni lăsați iarna fără căldură și vara fără apă caldă cum se întampla înainte la ordinea zilei.
La Bucuresti, la Timișoara, Arad, Constanta stau oamenii fără apă caldă (copii îmbrăcați iarna în școli) în fiecare an, la Buzău nu mai există această problemă.
Avem echipe de handbal și fotbal în prima ligă. Cea de handbal cochetează cu cupele europene. Cu Boscodeală era în liga II. De fapt asta e diferența, de ligă, dintre cei doi primari.
Firmele de casă erau înainte, acum lucrările majore se dau prin licitatii publice pe SEAP.
Strada Transilvaniei nu mai e praf si pulbere ca pe vremea lui Boscodeală, acum se circulă excelent, pe două benzi, de la un capăt la altul. Plus trotuare, la fel, de la un capăt la altul.
Patru bulevarde din Buzău Unirii, Republicii, 1 Decembrie și Republicii au piste de biciclete și trotuare modernizate (cu dale).
50% din parcările din Buzău au fost reasfaltate și implementat un sistem astfel încât vecinii să nu se mai certe între ei, plătindu-se în 90% din cazuri o sumă infimă, 120 de lei pe an.
Au apărut noi parcuri în oraș, Iazul Morilor, Sf. Martiri Brâncoveni, prelungire Parc Tineretului.
A apărut Calea Eroilor, o intrare în oraș apreciată de vizitatori. Monumentele de aici nu se mai dărâmă pe vremea domnului Boscodeală, toate au fost reabilitate și sunt îngrijite cum trebuie.
Elevii primesc ghiozdane, rechizite și cărți gratuit de la municipalitate.
Toate curțile școlilor și liceelor au fost modernizate (terenurile de sport).
Au apărut zeci de noi locuri de joacă, s-au înființat prin toate cartierele orașului. Înainte fie nu erau, fie erau părăsite.
Talciocul și Drăgaica și-au dublat suprafata, în loc de balast s-a turnat asfalt. Comercianții au mese, nu mai întind pături pe jos.
S-a asfaltat strada Vadu Pașii, între pod Vadu Pașii și Șoseaua Brăilei. Înainte era dezastru, nu puteai trece pe aici. Acum e o rută foarte utilă și folosită de șoferi.
Toate unitățile de învățământ au centrale proprii. S-a inventat apa la caldă la robinet pentru spălatul mâinilor, pe vremea lui Boscodeală nu exista.
Au fost reabilitate Casa de Oaspeți și Grajdurile lui Marghiloman. Pe vremea lui Boscodeală erau niste ruine.
Că tot vorbeati de căpuse la banul public. Surpriză, primăria nu mai plăteste chirii pentru Directia de Asistenta Socială și Evidenta Populatiei.
A fost reabilitată cea mai mare clădire din oraș, cea a Colegiului Eminescu.
Avem stadion de atletism modernizat, cu nocturnă (Boscodeală n-a fost în stare 20 de ani să-l facă), unde buzoienii pot alerga gratuit. Avem bicicleta municipală, stații de autobuz moderne cu afișaj electronic și, în curând, Park and Ride.
Avem o unitate de invățământ modernă, cu internat nou unde firmele din Buzău scolarizează meseriasii de care au nevoie. S-a ajuns deja la 150 de elevi pe an în programul Meritas.
Mai sunt multe, dar nu mai am timp să le enumăr pe toate. Oricine e de bun simț observă diferențele enorme dintre administrația Toma și administrația Boscodeală.
:))))))))))))))))))))))))))
Uraaaaaa! Uraaaaa! Uraaaa!
Propun contract de 40.000 lei anul asta pentru Tereaca Media srl!!!
„în curând, Park and Ride” ? unde ?
„Gropi pe carosabil nu mai este” – asta e o gluma .. nu ?
zona 23 august, zonele proaspat asfaltate unde s-a lasat asfaltul in unele zone dupa nici un an, stradutele cuprinse intre str democratiei si str transilvaniei, sa mai continui unde sunt cratere nu gropi
Cine o fi fost genul ala care a impartit lucrarile de asa natura incat sa nu se poata folosi un tronson deloc atata timp cat nu e toata lucrarea gata?
Care o fi fost interesul ca nodurile de intrare/iesire sa fie atribuite unei firma iar drumul drept altei firme?
Sa nu ne trezim ca fac ca la celebrul pod de la Braila, care la fel era laudat ca e construit rapid, ca apoi dupa darea in folosinta sa fie inchis ca lunar se prabusea lucrarea si trebuia reparata.
1) Podul de la Brăila nu a fost închis, are două benzi pe sens, se poate circula pe o bandă cât se repară cealaltă (stricată de camioanele cu supratonaj încărcare cu piatră).
2) Între Ploiesti si Buzău sunt noduri la Mizil și Clondiru. Între Buzău și Rm. Sărat nu-i nevoie, Umbrărescu termină tot anul ăsta. La fel termină și Rm. Sărat – Focșani.
Hai UMB !
ARR mai are țara asta?
Nu doar în statele de plată. Așa…pe stradă…