Cea mai importantă investiție din 2019 în Buzău. Școli, licee, grădinițe, creșe

E cea mai importantă investiție demarată în acest an în mun. Buzău.

„Vom monta centrale termice în 22 de unități de învățământ din Buzău. Școli, licee, grădinițe, creșe. Știți ce s-a întâmplat în aprilie când Ecogen a oprit căldura către buzoieni. Am promis atunci că așa ceva nu se va mai întâmpla. Pot anunța acum că s-au finalizat licitațiile și că am semnat contractele pentru montarea de centrale pe gaz. În curând încep lucrările”, a anunțat primarul C-tin Toma.

E de notat că pentru a urgenta acest proiect, Primăria Buzău a împărțit lucrarea în două. S-a organizat o licitație pentru proiectul și instalația de gaze (a câștigat DSF Project Retele București, firmă agreată de Distrigaz) și altă licitație pentru montajul centralei (a câștigat Elsaco).

Unde se vor face primele lucrări

Se vor monta centrale în 22 de unități de învățământ, primele zece urmând a fi:

Patru licee: Colegiul Economic, Colegiul Tehnic, Liceul Pedagogic, Liceul Tehnologic Henri Coandă

Trei școli: Școala nr. 15, Școala nr. 7, Școala nr 16 Ion Creangă

Trei grădinițe: GPP 4, GPP 8 și GPP 9

„Toate cele 22 de unități de învățământ sunt branșate acum la RAM. Ținând cont că RAM se va desprinde total de Ecogen și va furniza agent termic folosind cazanele proprii, am prioritizat montarea de centrale pe gaz în unitățile de învățământ aflate la cele mai mari distanțe față de cazane. În acest fel, asigurăm școlile dar și ajutăm sistemul centralizat prin desprinderea marilor consumatori, cum sunt școlile și liceele”, a explicat Ileana Bănucu – director executiv în Primăria Buzău.

Există trei unități de învățământ din Buzău (Școala nr. 11. Liceul Henri Coandă – fost CFR și Grădinița cei șapte pitici) care vor fi dotate cu pompe de căldură printr-un proiect cu fonduri europene.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.