Cea mai importantă investiție din jud. Buzău după ‘89. „Specialiștii sunt acum la Buzău”

De câteva zile la Buzău a ajuns o delegație de specialiști ai Transgaz – firma de stat care se ocupă cu transportul gazelor naturale din România.

Conform informațiilor reporterului buzoienii.ro aceștia sunt cazați la Moara Drăgăicilor și au ținut în urmă cu două zile, în prezența prefectului Carmen Ichim, o ședință cu toți primarii din jud. Buzău.

Specialiștii Transgaz au venit la Buzău pentru a studia la fața locului cele mai bune soluții tehnice pentru demararea extinderii la nivelul întregului județ a rețelei de gaze naturale.

„E cel mai ambițios proiect de dezvoltare pe care l-a cunoscut județul Buzău după Revoluție. Vom racorda toate localitățile buzoiene la rețeaua de gaze naturale! Este un proiect gigant de zeci de milioane de euro care va aduce zona rurală la standarde europene și le va oferi oamenilor perspectiva unei vieți mai bune. Lucrurile încep să prindă contur, dar vreau să fim conștienți că un proiect de asemenea amploare este un maraton, nu un sprint”, a spus Ciolacu

Conform proiectului, cu o valoare de câteva zeci de milioane de euro, județul Buzău va fi împărțit în patru zone geografice.

Prima comună care ar urma să beneficieze este Mărăcineni. Inginerii de la Transgaz lucrează deja la proiectul major de subtraversare a canalului energetic și a râului Buzău cu o țeavă subterană de la Vernești până la Mărăcineni. La Mărăcineni se va înființa o stație mare de distribuție, de unde țeava de gaz va pleca pe de o parte înspre Săpoca, pe de alta înspre Poșta Câlnău. Specialiștii au fost însoțiți ieri și azi pe teren de C-tin Dumitru, administratorul public din Mărăcineni.

Foto, azi, camionul cu lemne prin Mărăcineni. „Am speranța că aceste imagini vor deveni în scurt timp istorie. Mai sunt câteva probleme de depășit, dar vom reuși”, ne-a spus azi C-tin Dumitru

Vom reveni cu mai multe informații în zilele următoare.

Extinderea rețelelor de gaze naturale către zonele rurale este încurajată de descoperirea zăcămintelor uriașe din Marea Neagră și de scumpirea accentuată a lemnelor. Așa se face că inclusiv sătenii privesc cu interes posibilitatea desființării sobelor și a achiziției de aragaze și centrale pe gaze.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Cea mai importantă investiție din jud. Buzău după ‘89. „Specialiștii sunt acum la Buzău”

 • Doamne ajută ! Ar fi minune mare !

 • Oamenii ăștia chiar mișcă ceva, merită felicitați!

 • Tare imi e ca nu cumva si aceasta “incercare”sa se termine ca precedentele!
  Ca ecologist ce sunt,m-as bucura maxim ca in zonele rurale sa se aduca distributia gazelor naturale,doar ca…oare se va aduce?de atata amar de timp nu s-a vrut trecerea peste pod inspre Sapoca dinspre Valea Nucului a retelei care ar fi scutit atata lume de aprovizionarea cu lemne si centrale(dupa caz)
  Si se mai pune o intrebare, daca intr adevar va avea succes aceasta “operatiune” ce garantie au utilizatorii ca dupa bransari si schimbarea centralelor cu functionare pe gaze costurilor nu se vor dubla/tripla fata de cheltuielile actuale incalzire pe lemne?
  Daca se ajunge la Posta Calnau ar fi super!
  Localitatea sufera de APA POTABILA, RETEA ESTW VAI DE MAMA EI!PE TINE DE VARA ESTE UN CHIN PT CETATENII RESPECTIVEI COMUNE!DOMNULE NEAGU,ADUCETI COMUNA IN ADI! FACETI CEVA SI PT EI!
  toate bune!

 • Bai băieți, nu daramati sobele. Mai băgați o cârpă, un ciocan de porumb , un bat de floarea soarelui. Asa daca nu veti avea gaze, o sa va ia gaia de frig.

 • E bine k se trage gazul de la Vernesti, dar dacă tot e acolo de ce nu-i racordeaza întâi pe aceștia? Nici 30% din vernesteni nu au gaz. Conducta trece doar pe la sosea.

 • Foarte frumos dar la Candesti cand va ajunge conducta de gaze?

 • Stai sa vezi cand o cere 10.000 lei pentru a baga gazele in casa…mai mult de 5% din populatie nu va baga…

 • Observ o campanie masivă de planuri si articole cu tot felul de proiecte. Ca cel cu investitorul lui Toma care nu a existat niciodata.
  Oare pt ca se apropie alegeti????
  Asteptam si realizari !
  Sa ne amintim miile de promisiuni psd de acum 3 ani ….

 • Merei???? Nu se spune nimic. Gaze sunt la Lipia si Monteoru.

 • Cine pune botul la minciunile astea e fraier! Propaganda electorala pentru prostirea populatiei.

 • Bun si ce facem si cu extinderea coloanei in com Vernesti?.Sunt gaze doar la soseaua principala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.