Va fi cea mai modernă din țară. Va primi 900 de oameni

În jud. Buzău, la Unguriu, pe locul a două foste unități militare se va amenaja cel mai modern penitenciar din țară.

 S-a ales această locație din jud. Buzău întrucât aici există mai multe cazărmi care pot fi transformate în spațiu de detenție.

Noul penitenciar va avea 900 de locuri cu regim deschis și semi-deschis. Va fi cel mai modern din țară întrucât fiecare deținut va avea alocat un spațiu de minimum 4 metri pătrați.

Pentru comunitatea locală e o veste foarte bună. Vor apărea câteva sute de locuri de muncă, iar angajații închisorii vor plăti cotă parte din impozitul pe venit la Unguriu

Astăzi, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că a demarat procedura de achiziție a serviciilor de proiectare pentru închisoarea de la Unguriu și a celei de la Berceni (jud. Prahova).

După elaborarea proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie, se va iniţia procedura de licitaţie publică pentru contractarea lucrărilor. Cele două închisori vor fi finațate dintr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Va fi cea mai modernă din țară. Va primi 900 de oameni

 • Daca se mai imbunatatesc mult conditiile, o sa ne dea unii in cap ca sa-si asigure cazarea peste iarna.
  Cand ma uit la ce lux au nordicii prin celule si ce sentinte mici, ma gandesc ca daca am avea aici asa, nu stiu ce m-ar opri sa ii calc pe cap pe unii si sa iau dupa o vacanta de cativa ani. As incepe cu ceva membri din mafia politico-juridica, apoi cu taximetristii si dubagiii vu 4 clase care imi taie calea.

 • probabil ca acum,alde Udrea,Boscodeala,………..vor putea face puscarie …..”la domiciliu” si nu o sa trebuiasca „sa se refugieze” prin Costa rica sau alte asemenea tinuturi exotice.

 • Cine va tăia „pamblica”? Cine vor fi primii „locatari”?

 • Este clar, pentru acest penitenciar vor fi angajati cei mai buni consultanti din industria hoteliera, astfel incat la final sa respectam intimitatea si dreptul la o puscarie demna pentru toti criminalii, hotii si violatorii care vor locui acolo.
  De victime, …. bleah, …. nu ne intereseaza.
  E clar, lumea o ia razna.

 • Statul pierde mai multi bani cu procesele de la CEDO decat daca ar investi in puscariile astea decente. Mintile crete si scurte nu pot gandi in avans, ca sahul e desuet. Puscaria e menita sa ingradeasca drepturi si sa reeduce. Drepturile limitate nu includ in schimb obligativitatea violurilor, maltratarilor, „studiilor superioare” dobandite in detentie, societatea de tip jungla din dormitoarele cu zeci de insi, La deschis si semi-deschis nu intra recidivistii, violatorii, criminalii etc., desteptilor. Cand ii aud: Da’ pe cutare’ de ce nu…?!? Pentru „cutare” exista alte legi, institutii, solutii samd. Va pute cu reguli, cereti-va afara din UE, e simplu! Belarus e aproape, nu cred sa fie probleme la vize si nici despre covid19 nu e asa mare zarva (nu ca ar fi ceva rau in asta).
  Ignoranta sau necunoasterea legii nu reprezinta o scuza pentru nimeni. Prostia nici atat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.