„Cei care fac sondajul sunt în Buzău. Săptămâna viitoare vin rezultatele”

Câți buzoieni vor vota la referendum ?

Câți vor vota pentru ?

Primele răspunsuri la aceste întrebări vor veni săptămâna viitoare. În aceste zile, în orașul Buzău, dar și la Țintești, se desfășoară un sondaj de opinie referitor la referendum.

„Cei care efectuează sondajul sunt în Buzău, deja lucrează. În acest weekend asta vor finaliza interviurile, iar săptămâna viitoare ne vor furniza primele rezultate. Vom ști cum stăm, pe cartiere, pe fiecare sat al comunei Țintești”, a anunțat primarul C-tin Toma.

Toma: „E un lucru bun, acolo unde se va descoperi că stăm mai prost vom interveni pentru a informa oamenii asupra avantajelor fuziunii, le vom răspunde la toate întrebările, la toate nedumeririle”.

Toma a luat-o la pas

Primarul a anunțat că în perioada rămasă până la referendum va da kilometrajul peste cap. Va merge pe stradă, pe jos, să discute cu oamenii, va veni în piețe, în cartiere, printre blocuri, în fața porții.

Primele acțiuni au avut loc în Dorobanți și Unirii Sud, în acest weekend se va merge în satele din Țintești.

Referendumul începe cu un dezavantaj

Ca să treacă referendumul, iar unirea să se facă, e nevoie de o prezență de 30% din numărul buzoienilor trecuți pe listele electorale. Din păcate pentru Toma și susținătorii lui – pragul ce trebuie atins e unul ridicat, întrucât probabil 30% dintre cei trecuți pe liste sunt ori în străinătate (cei mai mulți), ori în alte orașe (București), ori s-au mutat la țară (prin comunele de lângă Buzău) și nu vor putea vota. Pe listele electorale, Buzăul apare acum cu 107 mii de votanți (cu o populație ca înainte de 1989 de peste 130 de mii de locuitori!) – o cifră mult prea mare față de numărul real al buzoienilor care mai locuiesc cu adevărat în oraș.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „„Cei care fac sondajul sunt în Buzău. Săptămâna viitoare vin rezultatele”

 • Domnule Toma,daca tot ai hotarat sa iei Buzaul la pas si sa mergi pe jos prin oras,ai grija sa nu iti scritesti sau rupi vre-un picior pe trotuarele si strazile alea pe care ai uitat sa le asfaltezi. Ocoleste str.Independentei,bd.1 decembrie 1918 si multe alte strazi.

 • Domnu’ primar, aveți grijă să nu vă accidentați pe trotuarele din municipiul Buzău. Ar fi păcat…
  Sondajul va da bine pentru Toma, fiind comandat de acesta. Dar cine plătește sondajul? Toma din banii noștrii? Cum a ales firma respectivă?
  Vezi, Tereacă, de ce se teme lumea ca această unire are alte scopuri. Administrația lui Toma nu este transparentă! Sunt banii noștrii!

 • Cine plătește pentru acest sondaj? Toma din banii săi? Nu cred!

 • Cine plateste sondajul? Primaria? PSD-ul? Daca il plateste primaria, au obligatia sa furnizeze datele. Toate datele, cele reale, detaliate.
  Dar, de cele mai multe ori sondajele publicate sunt ”coafate” sa dea bine. Adevaratele rezultate raman pentru uz intern.

 • Nu cred ca-l voi întâlni pe dl.Toma, așa că, domnule Tereacă, repet întrebările
  : cât teren deține în proprietate Primăria Țintești la limita geografică cu municipiul Buzău? Unde mai exact, geografic vorbind, sunt situate terenurile Primăriei Țintești? Cine este proprietarul celei mai mari suprafețe de teren aflată pe raza comune Țintești, aflată la limita cu municipiul Buzău?
  În funcție de răspunsuri, eu personal si poate și alții, putem fi convisi să participam sau nu la referendum!

 • Alti bani cheltuiti dupa metoda kaizen,patentata cu succes la grupromet.Oare nu era util sondajul inainte de a se lua decizia organizarii referendumului . Acum ce scop poate avea ?!!!!!Nu prea se cunoaste care este esenta actiunii de consultare prin referendum. Cam contondenta administratia asta de tip kaizer, scuze kaizen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.