„Cei de la RAM îmi refuză cererea de debranșare pentru că sunt primul din bloc care cere asta!”

Un buzoian reclamă pe site-ul domnuleprimar.ro că RAM Buzău refuză a-i aproba cererea de debranșare întrucât e primul din bloc care are această intenție.

„Buna ziua. Vă aduc la cunostinta faptul ca RAM Buzau Regie aflată în subordinea Primariei nu permite debransarea de la sistemul centralizat. Daca în bloc nu exista nici un apartament debransat se refuza aprobarea cererii de debransare, chiar dacă ai acordul vecinilor! Eu nu doresc sa rămân captiv la RAM și doresc să îmi încalzesc apartamentul ecologic cu energie electrica care este mult mai sigură! Cei de la RAM îmi pun condiții aberante precum: contract furnizare enegie gaze. Menționez faptul că sunt racordat individual la rețeaua de gaze și în apartament nu mai locuieste nimeni! Vă rog respectuos să verificați cele relatate și să îndreptați aceste aberații si pretenții ale RAM Buzău, companie aflată în subordinea Primăriei. Cu respect, Laurențiu Marin”.

Iată și soluția oferită de Ion Barbu, consilier local și președinte de asociație de proprietari:

„Domnul respectiv nu are nevoie de nicio aprobare de la RAM. Trebuie să-și facă dosarul complet cu ce i se cere de la asociație, inclusiv cu acordul vecinilor. Dosarul respectiv se va depune la RAM și apoi se poate trece la debranșare. Dacă îi trec țevi prin casă ar face bine să și le izoleze pentru a nu fi pus să plătească pentru ele. La finalul lucrării să cheme președintele de asociație pentru a lua act de modificări. RAM nu poate ține pe nimeni cu forța la sistemul centralizat”.

Piedicile pe care RAM le pune buzoianului se bazează pe Ordinul ANRSC nr. 91/2007 unde se specifică următoarele:

Art.249: Deconectările individuale nu se pot executa în acele condominii în care nu s-au produs deconectări anterioare intrării în vigoare a prezentului regulament.

Art.251: Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă fără asigurarea încălzirii spatiului cu destinatie de locuintă sau altă destinatie cu o sursă alternativă de producere a energiei termice.

Deocamdată primarul nu a răspuns plângerii formulate pe domnuleprimar.ro.

loading...

4 comentarii la „„Cei de la RAM îmi refuză cererea de debranșare pentru că sunt primul din bloc care cere asta!”

 • Cei de la RAM să înțeleagă ca vremurile de odinuară s-au cam dus ! Eu unul nu sunt de acord ca banii mei să se ducă pe subvenția primăriei dată RAM-ului !
  Ar fi timpul să nu ne mai furam căciula unii la alții !
  Să vedem cât va mai rezista RAM Buzău în astfel de condiții
  !

  Răspunde
 • Domnul Barbu are partial dreptate, desi ma mira acest lucu, dat fiind experienta domniei sale ca presedinte de asociatie. Din cate stim, asociatia de proprietari aproba solicitarile pentru debransari doar in cadrul Adunarii Generale. Sunt unele proceduri de debransare elaborate de RAM si postate pe site-ul acestuia, care trebuie urmate, mai putin proiectul de reechilibrare hidraulica, care este o aberatie. Dupa depunererea dosarului cu documentatia solicitata prin proceduri, la RAM, acestia vor trimite un specialist la apartamentul debransat ca sa constate debransarea si care va intocmi un proces verbal de debransare. O copie a acestuia se va depune la Asociatia de Proprietari, care, la rândul ei va solicita RAM refacerea referatului tehnic al imobilului, cu modificarile aparute in urma debransarii apartamentului in cauza, pentru calculul si repartizarea cheltuielilor privind energia termica. Presedintele doar apoba solicitarea de debransare, daca motivul este bine intemeiat si avizeaza cererea de deconectare catre RAM.

  Răspunde
 • buna ziua d le barbu vreau sa va spun o situatie la noi la bloc asta iarna in luna ianuarie a venit de la ram un domn care a vazut ca avem tevile izolate care trec prin apartament si am platit la caserir o taxa 40ron ca plateam lunar 59 lei caldura care trce pina la etajul trei fiind singurl care nu are centrala dar stupoare dupa ce am platit pe cel de la ram care a constatat ca tevile sunt izolate pe toata coloana pina la etj trei ne am trezit incontinuaree cu aceeasi suma deci nu sa facut nimica intrebindul pe dl halcu de la asoc pro apart de ce platim la fel acesti bani avind invedere ca tevile care trec prin apart de la parte etaj unu si doi sunt izolate mi a raspuns ca asa a venit de la ram raportul tehnic dna mindroiu special face deci trei apart platesta 180 il subventionam pe cel care nu are centrala nu este normal asa ceva pai ala cum sa si puna centrala daca eu si ceilaltii ii platim din caldura si mai ales ca avem tevile izolate nu estenormal nu siu cum sa procedam caci cu ram nu dai la capat mai ales cu dna MINDROIU care apara fffff mult interesele RAM toti traiesc pe spatele populatiei majoritatea pensionariii va rog ajutatiine ca ne a exasperat cei de la asoc PRO APART presedinte busuioc fost sec

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.