Cei de la Urbis îl contrazic pe Avrămescu: „Nu-i adevărat”

„S-au dat și două-trei locuri de parcare pentru același apartament”, a acuzat aseară la Campus TV, deputatul Gabriel Avrămescu (PNL).

„Nu e adevărat. Acolo unde au fost solicitări s-a atribuit un singur loc de parcare de apartament. Nu există situația ca în ședința de atribuire un apartament să solicite și să nu primească, iar un alt apartament să figureze cu două sau mai multe locuri de parcare atribuite”, a precizat șeful parcarilor de la Urbis Serv.

Situația (rară) în care locatarii unui apartament au putut închiria mai multe locuri se întâlnește acolo unde există parcări generoase și unde numărul solicitanților a fost mai mic decât numărul locurilor de parcare. Dar nu despre aceste cazuri vorbea deputatul buzoian, referința era la Unirii Sud.

Regulamentul parcărilor de reședință din zonele aglomerate prevede un loc de parcare de apartament
Nu-i prima dată când deputatul buzoian face afirmații incorecte. Dorința de a lovi (politic) în primarul Toma e adesea prea mare ca adevărul să mai conteze

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Cei de la Urbis îl contrazic pe Avrămescu: „Nu-i adevărat”

 • Pe Arinului veniți și vedeți mașini cu nr erk, mtc cu 2 locuri de parcare bine mersi. Dl Avramescu vorbește pentru ca buzoienii se plâng de acest lucru. Dl Tereaca, faceți investigații înainte de a spune ca minte dl Avramescu.

  Răspunde
 • Nici nu trebuie verificat ce spune acest Avramescu atăt timp cât il are mentor pe Bagîu (taticul lui) exact cum ai pune lupu la oi. Cam penibil sa vb de minciună, corectitudine, moralitate, grija de cetățean. Zic si eu

  Răspunde
 • Sunt intelegeri intre vecini, de cele mai multe ori nici morale, nici legale. Vecini care au licitat pentru loc pentru un alt vecin, gest pentru care au fost recompensati financiar de cel cu doua masini. In unele zone din oras, daca nu cumva mai peste tot, locurile s-au atribuit si cu sprijinul angajatilor urbis.

  Răspunde
  • Posibil să aveți dreptate, dar domnul Avrămescu credea (fără a ști regulamentul) că un apartament are dreptul (legal) la mai multe locuri. Și le dădea lecții celor de la Urbis/Primărie cum ar trebui să se facă. Cum a zis și moderatoarea emisiunii, „în afară de a critica, aveți și vreo soluție ?”

   Răspunde
 • In Buc se pune problema renuntarii la tembelismul asta cu rezervatul si aplicarea unui tarif unic, cu abonament lunar pentru riverani, maxim doua ab pentru fiecare ap, de 50 lei bucata (500 lei pe an, e redus) si apoi care cum apuca loc, ceea ce inlatura frustrarea cu locurile de parcare concesionate care stau uneori goale (in weekend, sarbatori sau chiar si in cursul saptamanii, pana pe la ore tarzii) iar grosul de locatari nenorocosi se urca pe trotuare si garduri cu masinile, ca nu poti ocupa locul platit al omului. Si primaria face bani, multi, ca ia de la toti cei interesati (e usor delicat cu identificarea printre vecini, la inceput, care cum e abonat, dar orisicat, nu precum oroarea de acum de la Buzau), si oamenii-s multumiti. In plus, tot la Buc se pune in discutie un tarif orar unic pentru parcarile publice, de 5 lei, dar si un abonament lunar, de 500 lei.
  Dle primar Toma, lasati Doamne iarta-ma Oradia si alde Slatina, avem exemple vii si-n actiune chiar acilisa, la botul calului, cu parcari de resedinta si parcari smart (la Slatina alea-s parcari cu smartul la seral, au aia la Sectorul 2 unele misto, asa ca pentru un Open City ce suntem, etajate, cu cartela cum va place).

  Răspunde
 • În atenția celor de la Urbis. „Întâmplător” o zonă are mai multe locuri decât are nevoie, iar o zonă adiacenta are mai puține. Primii care văd înștiințările scrise le rup și nu mai sunt cereri pentru că nu verifică nimeni online în fiecare zi. Mulți nici nu știu că au loc licitațiile și nici când. Află târziu că nu mai pot participa și alții au 3 locuri pentru ca restul nu aveau habar de licitație.

  Răspunde
 • verificati inainte informatia inainte de a acuza de minciuna. sunt cazuri de acordari de multiple locuri de parcare ptr un sg apartament si chiar ptr locuitor la casa( zona bariera ploiesti)

  Răspunde
 • Parcări la marginea orașului unde sa îți lași mașina în caz ca:
  – ai mai multe mașini și in afara de una, pe care o ții lângă casa, le lași pana ai nevoie;
  – nu ai norocul de a prinde locul licitat;
  -vii de la țara și iei autobuzul in oras unde ai nevoie.
  Cu un abonament de 100 lei pe an, eu as fi amator. Iar pentru doritorii de locuri in oras ar putea sa plece licitația de la 500 de lei. Altminteri sunt bani pt tot felul de tâmpenii la buzoieni.

  Răspunde
 • Nu e nici o minciuna. Asa si este.
  Unii au multiple locuri, pana si Urbis prin raspuns recunoaste asta, doar ca se scuza ca nu le dau celor cu multe locuri pe toate odata, ci azi un loc, maine alt loc, poimaine alt loc. De parca asta era important, cand rezultatul e ca unii au multiple locuri si altii nici unul, cui ii pasa prin ce suveica au facut cei de la Urbis smenul?
  Problema e ca permit astfel de smenuri.
  Daca sa zicem ca esti un cetatean ce maine isi cumpara masina, nu vei putea sa cumperi un loc desi teoretic ar fi de unde sa iti dea pentru ca Urbis a acordat unora multiple locuri.
  Si mai fac o suveica cu locuri libere cu dedicatie.

  Prima data cand ne-am lovit de situatia cu infiintare parcare cu plata nici nu s-a anuntat ceva legat de organizarea de ocupare locuri. Cei s-a avut bine cu seful asociatiei sau cu cei de la Urbis au primit informatia si au primit locuri chiar multiple. Restul au aflat tarziu ca deja s-au dat locurile dupa ce deja toate erau alocate, cei mai multi avand multiple locuri. Si uite asa mai bine de jumatate din proprietarii de masini au ramas fara nici un loc desi ar fi fost dispusi sa cumpere, dar nimeni nu a anuntat cu privire la asta, totul a fost tinut la secret pana cand au reusit cei cu pile sa isi rezerve ce doreau. Si ca dovada ca s-au organizat ca un clan infractional organizat e ca si-au impartit intre ei locurile frateste, au luat loc langa loc, dovada ca totul era aranjat de la inceput cine si ce o sa primeasca si ca aveau garantia ca vor primi ce doresc.

  Răspunde
 • Apropo de asta, s-au mai reinoit contractele care in majoritate erau expirate?
  Ca ele expirasera si in continuare vechii cumparatori se dadeau in fals proprietari pe locuri, iar urbis si politia locala ii ajutau in teatrul asta desi stiau ca acele locuri sunt libere de contract, deci liber de ocupat de catre oricine.
  Si uite asa se ajungea in situatia in care desi toate locurile erau libere de contract si chiar libere fizic, lumea le evita chiar daca doreau doar sa stea cateva minute in vizita sau pana la magazinul din zona si se invarteau aiurea prin cartier in cautarea unui loc nemarcat pentru ca nu stiau aceste chichite si presupuneau ca afisul cu locuri atribuite e pus pe bune, nu la misto. Cam cum facusera aia la Constanta, desi instanta desfiintasera parcarile cu plata, ei au lasat afisele si cei care nu cunosteau chichitele astea legale cadeau in plasa si dadeau bani pe parcare prin SMS sau aplicatie degeaba, in timp ce altii cautau locuri de parcare unde nu exista placuta cu parcare cu plata, nestiind ca cele marcate cu parcare cu plata erau si ele tot fara plata, primaria neavand nici un drept sa ceara bani dupa ce instanta le-a desfiintat jucaria.

  Răspunde
 • Sincer consider cel mai democratic mod de atribuire. Prin licitație. În felul ăsta poate mai scade numărul de rable și fiare vechi de pe străzi. Ar trebui impozitate masinile precum în Singapore cu de 3x valoarea mașinii. Nu a murit nimeni folosind mijloacele de transport în comun.

  Răspunde
 • Singapore pare o excepție mondială, nu o regulă. În plus, trebuie să ai motive tu, ca populație, să iei câte o măsură absurdă din punctul de vedere al majorității. Singapore are o populație de 5.6 mil pe o suprafață de doar zece ori mai mare decât municipiul Buzău.
  La licitații s-au făcut combinații la înscriere, confirm și eu. Chestia e că abia cu trecerea timpului am început ăștia mai fraieri să ne prindem de șmenurile făcute… și s-au dat aici destule exemple concrete. Asta e, ne eliberăm la alegerei. Cine îmi promite că nu mai concesionează parcările până nu se asigură un număr îndestulător, pe zone, sau cine-mi promite că va face demersuri la RER să reducă taxa la gunoi, dacă tot muncim pe asociații pentru ei, ori comasează consorțiul de firme din portofoliul primăriei într-una singură și alte încă vreo două trei promisiuni electorale la alegerea candidatului, eu p-ăla îl votez și mai dau și de băut la ăia care promit că fac la fel cu mine. Că nu se mai poate, iată!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.