Cei doi soți prinși în explozie lucrau ca salvatori de vieți!

Ei sunt Silviu și Veronica Jilavu, cei doi soți cărora le-a explodat casa aseară la Potoceni.

Amândoi lucrau la UPU ca asistenți medicali. Erau buni în meseria lor, dar și ca oameni, și se iubeau mult.

De la extaz la agonie

Silviu și Veronica treceau prin cea mai frumoasă perioadă a vieții. Erau entuziasmați, tocmai se mutaseră în casa visurilor lor.

Casa nu era complet gata, mai erau mici lucruri de pus la punct. Tocmai asta a ajutat la producerea nenorocirii.

Stocătorul cu GPL fusese alimentat chiar ieri, în ziua exploziei. Cei doi soți au chemat un instalator pentru a le pune în funcțiune aragazul și centrala termică.

În bucătărie, nu erau montate încă prizele. Din acest motiv, deși exista, senzorul de gaz nu era băgat în priză.

Explozia s-a produs în timp ce instalatorul era în casă.

Silviu și instalatorul, în stare gravă

Din păcate, Silviu (asistent la UPU, originar din Lopătari) și instalatorul sunt în stare gravă, cu arsuri pe 70% din corp. Ambii au fost transferați în această dimineață către alte spitale. Silviu, cu elicopterul, la Timișoara, iar instalatorul la București (Bagdasar Arseni).

Veronica e în afara oricărui pericol, dar are corpul plin cu cioburi, adevărate proiectile de sticlă rezultate în urma exploziei.

UPU Buzău: „În urma exploziei produse in comuna Mărăcineni, la U.P.U. a S.J.U. Buzău au fost transportate 4 victime.

Un tanar in varsta de 26 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III, la nivelul feței, gâtului, trunchiului, membrelor superioare, și se afla internat în sectia A.T.I.-Arsi, cu arsuri pe 70% din corp!

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri de gradul II-III la nivelul membrelor inferioare, membrelor superioare, toracelui si feței, si se află internat în sectia A.T.I.-Arsi – cu arsuri pe aproximativ 70% din suprafata corpului.

Un barbat in varsta de 70 de ani, care a suferit un politraumatism minor în urma exploziei, arsuri de gradul II la genunchi bilateral si se afla internat în secția Chirurgie plastică.

O femeie în vârstă de 43 de ani, care a suferit policontuzii prin explozie, multiple plăgi faciale, torace posterior cu corp străin (sticla). Femeia a rămas internată in secția A.T.I.-Chirurgie Plastică.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Cei doi soți prinși în explozie lucrau ca salvatori de vieți!

 • E mare, mare păcat de turnura luată de viața unui cuplu tânăr și frumos – cu visele inerente începutului căsniciei … Din păcate, n-ar trebui apelat la firme sau specialiști strict autorizați ?! Cu toții avem tendința ca uneori să ” rezolvăm ” probleme tehnice apelând la persoane care le știu pe toate… M-aș bucura mult ca tânăra familie ( ca și restul victimelor ) să iasă cu bine din dureroasa dramă și să-i așteptăm din nou în secțiile UPU … ca salvatori !

  Răspunde
 • Care cuplu tanar si frumos.
  Ca sotia era aproape de o varsta cu mama sotului (cu soacra). Tehnic ii putea fi mai degraba mama decat sotie, atat de mare era diferenta intre ei.
  L-a luat de tanar, l-a scos din saracie si i-a dat loc caldut la stat. Si pentru asta platea in natura baiatul, ca nimic nu e gratis in viata.
  Dai un ban dar primesti carnita proaspata.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.