Cei mai mulți muncitori de la deschiderea șantierului (galerie foto)

Venirea primăverii a însemnat și venirea mai multor muncitori în Piața Dacia.

Azi au fost cei mai mulți lucrători de la deschiderea șantierului:Dacă reporterul a remarcat creșterea activității urmărind camera de pe Hotelul Pietroasa, primarul Toma a văzut-o de la fereastră:

„Am văzut și eu, am și fost apoi pe șantier să vorbesc cu oamenii. Mi-au spus că trag tare pentru a termina în luna mai. Nu-i o lucrare ușoară, dimpotrivă, e una migăloasă, sunt multe rețele subterane electrice și de apă. Fântâni arteziene, jocuri de apă, canale… Îmi cer scuze buzoienilor pentru disconfortul din ultimul an, dar la final va ieși ceva frumos. Ar fi fost păcat să avem această posibilitate de renovare cu fonduri europene și să nu fi făcut nimic”

Mâine se va turna placa pe o suprafață întinsă de pe platoul Dacia
Lucrările au progresat și pe Aleea Trandafirilor, unde s-a adus deja pâmântul vegetal pentru viitoarele spații verzi

Ideea întregului proiect pietonal, gândită de primarul Toma, e ca Piața Dacia să nu mai fie doar un loc de trecere, ca până acum, ci unul care să-i rețină pe locuitorii Buzăului.

Fotografia de mai sus e din Oradea, acolo unde majoritatea străzilor din centrul orașului au fost închise traficului rutier, asfaltul înlocuit cu dale, iar spațiul ocupat de terase populate îndeosebi cu tineri.

Centrul Oradiei (așa îi spun localnicii) – unde s-au renovat și clădirile istorice – a devenit cel mai frumos din România.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.