„Cei mai șmecheri din oraș! Cum se poate asta ?”

„Domnule reporter, vă rog să documentați cazul blocului de lângă strada Chiristigii. Și-au tras barieră în fața blocului. Cum se poate așa ceva, să aibă parcarea lor ? Dar ce, ei sunt cei mai șmecheri din oraș ?”.

Așa a sunat reclamația adresată azi-dimineață reporterului buzoienii.ro de un cititor.

Jurnalistul a mers ulterior la fața locului pentru a vedea „minunea” de pe strada Lt. Col. Gh. Iacob.

Cazul a fost lămurit în doar câteva secunde de un locatar aflat chiar lângă barieră.

„Domnule Tereacă, știu că unora li se pare ciudat, dar noi – locatarii acestui bloc – suntem proprietari și pe terenul de până în gard. Blocul a fost al IEELIF, ca și acest teren. Când s-au vândut apartamentele din bloc, s-au dat inclusiv cu o bucată de teren pentru parcare. Să știți că și înainte de a pune această barieră, aveam o poartă pe care o puteam încuia cu lacăt. Acum, când domnul Ghiveci a construit hotelul, ne-a propus, iar noi am fost de acord, să punem o barieră. Îi convine și dânsului că poate face aprovizionarea la restaurant, ne convine și nouă că nu ne mai trezim cu locurile de parcare ocupate”.

Fiecare locatar a primit două dispozitive prin care poate ridica bariera.

Orice trecător prin zonă poate lesne observa discrepanța.

Pe de o parte, strada plină cu mașini parcate pe o parte și pe alta, în timp ce parcarea de la fostul bloc IEELIF e mai mult goală.

Mașinile de pe stradă sunt în majoritate ale polițiștilor din cadrul IPJ Buzău ori ale celor cu treabă în zonă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  ULTIMA ORĂ! S-a întâmplat pe pod. „Ne-a lovit și-n față, și-n spate!” CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „„Cei mai șmecheri din oraș! Cum se poate asta ?”

 • Norocul lor. Dacă știți pe cineva de-acolo care are de vânzare un apartament?

 • nu este corect! locatarii blocului nu platesc nimic la primarie dar au parcare rezervata
  nu cred ca au cumparat apartamentul cu tot cu teren mi se pare aberant!

 • terenu este de stat indiferent ce-au cumparat ei nu sint proprietari pe teren , dar la cit se fura in ziua de azi se poate orce nu-i verifica nimeni mai ales cei de la Casa Alba , poate peste 50 ani ii verifica

 • E vorba de Constantin Ghiveci, implicat in firmele Conprif, Concas, Metal Somet si multe alte firme prin care controleaza active preluate de la stat si care au numai contracte cu statul.
  Cladirea de acolo e construita ilegal, pe baza unei autorizatii obtinuta ilegal pentru o cladire de birouri, ca apoi ei sa construiasca in baza acelei autorizatii o cladire hotel dupa ce expirase autorizatia. Planul era sa faca acolo un hotel Ramada, dar avand in vedere ca e ilegal se pare ca cei de la Ramada au refuzat sa isi puna numele pe ceva ilegal, deaceea nu apare nimic scris pe cladire si se inchiriaza pe sub mana.

  In cladirea de langa bloc a functionat pe vremuri IEELIF si chiar si birourile unor publicatii locale de presa ca apoi sa fie transformata in ceea ce e azi.
  Blocul era destinat locuintelor de serviciu, si precum si celelalte blocuri de acest tip au fost vandute, uneori la pachet cu intreaga intreprindere. Si cei ce au preluat neputand evacua legal oamenii au incercat o metoda de evacuare legala si totodata o valorificare a cladirii, cine nu cumpara era evacuat, astfel majoritatea au fost fortati sa cumpere ca sa nu fie evacuati.

 • O idee bună, cred că așa o să procedăm și noi din zona Unirii, vii seara acasă și nu poți parca în fața blocului în care locuiești din cauza altora care au câte 2-3 mașini și la ei nu mai încap iar tu vii ca prostul și lași mașina „la Gară” pentru că unii sunt chiar nesimțiți.

 • Raspunsul de ant-vorbitorul de mai sus ,arata trebui sa-l publucati …..domnule TEREACA…..ADICĂ ACESTA.. ..ESTE PURUL ADEVAR……..,,E vorba de Constantin Ghiveci, implicat in firmele Conprif, Concas, Metal Somet si multe alte firme prin care controleaza active preluate de la stat si care au numai contracte cu statul.
  Cladirea de acolo e construita ilegal, pe baza unei autorizatii obtinuta ilegal pentru o cladire de birouri, ca apoi ei sa construiasca in baza acelei autorizatii o cladire hotel dupa ce expirase autorizatia. Planul era sa faca acolo un hotel Ramada, dar avand in vedere ca e ilegal se pare ca cei de la Ramada au refuzat sa isi puna numele pe ceva ilegal, deaceea nu apare nimic scris pe cladire si se inchiriaza pe sub mana.

  In cladirea de langa bloc a functionat pe vremuri IEELIF si chiar si birourile unor publicatii locale de presa ca apoi sa fie transformata in ceea ce e azi.
  Blocul era destinat locuintelor de serviciu, si precum si celelalte blocuri de acest tip au fost vandute, uneori la pachet cu intreaga intreprindere. Si cei ce au preluat neputand evacua legal oamenii au incercat o metoda de evacuare legala si totodata o valorificare a cladirii, cine nu cumpara era evacuat, astfel majoritatea au fost fortati sa cumpere ca sa nu fie evacuati.”

 • Ar fi de adaugat ca acolo nu e o cladire, ci sunt 3 cladiri construite ilegal una lipita de cealalta ca un intreg si deaceea pare ochiului necunoscator doar o cladire.
  O cladire e segmentul dintre bloc si fostul IEELIF, o cladire este amplasementul IEELIF, iar o cladire este segmentul dintre IEELIF si strada Gheorghe Iacob. Astfel din 3 cladiri au format aparent o cladire in forma de L.

 • Blocurile de pe partea cealalta a Frasinet (cele pana in Biserica), apartineau tot de IEELIF, la alea cum de terenul din jurul lor e public si intretinut de primarie?
  A verificat primaria actele cu atentie?
  Ca unii interpreteaza in mod eronat acea cota parte de teren din contract (ce se refera la terenul de sub bloc) ca fiind in jurul blocului. Si ma tem ca nu cumva primaria sa se pacaleasca aici din cauza ca nu verifica cu atentie actele.

 • Teoretic si gradinile de langa blocuri sunt ale locatarilor, iar daca ai pile la primarie, iti faci loc de parcare asa cum si-au facut multi, daca nu, platesti amenda daca bagi masina in gradina sau desfiintezi gardul verde pentru asta. La noi in tara totul e pe baza de pile, relatii, spagi.

 • Da a verificat primaria.

 • Este o idee bine venita cu barierele in zona locurilor de domiciliu. La nici o constructie de blocuri , spatii comerciale, cabinete medicale si analize, nu trebuiesc sa se emita autorizatii de constructie sau functionare daca nu au si parcare proprie pentru clienti. Sunt unii care au ca activitate bisnita, aduc masini de afara, de au umplut strazile si trotuarele, sau sunt familii care au mai mult de doua masini care creeaza disconfort celorlalti locatari !!!

 • Ghiveci este un mare șmecher. El lucreaza pentru diverse firme cu nume sonore. Michelin. Pirelli. Xcent . Pentru francezi in general. Silcotub zalau. Etc. Sunt multe. In fiecare firma el are omul lui pe care îl plătește. In fine. Om șmecher. Care face multe afaceri pe mute. Nu iese in evidenta. Si nici nu il verifica nici Dracu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.