Cei mai șmecheri din oraș ? Iată cine și-a tras parcare privată pe domeniul public!

Un cetățean a reclamat astăzi pe site-ul domnuleprimar.ro apariția pe domeniul public a unui indicator prin care se interzice parcarea în dreptul sediului Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (str. Democrației, colț cu Bd. Unirii – vizavi de Catedrala Sf. Sava).

Pe panoul respectiv scrie roșu pe alb, „Nu parcați! Proprietate privată!”. Solicitarea l-a mirat pe un locatar din blocul respectiv care a scris următoarele:

„Domnule primar, cand s-a vandut domeniul public de pe Bd Unirii bloc 12F (colt cu Str Democratiei) ? Că văd că Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Buzau a pus un afis prin care anunta ca s-au improprietarit pe spatiul de langa bloc si a devenit parcare privată. Daca nu s-a vandut, atunci inseamna ca s-a pus acel semn ilegal de catre AJVPS Buzau ? Daca s-a vandut cui i s-a vandut ? Nu era normal sa instiintati toti proprietarii din zona? Sau scopul neinformarii e că trebuia să nu aibă concurență la o licitație liderii AJVPS Buzau?”.

Actuala conducere a primăriei nu are însă habar despre o vânzare a spațiului respectiv, întrucât de dimineață Poliția Locală a fost trimisă în control.

Detalii ne-a furnizat, și îi mulțumim pentru amabilitate, secretara AJVPS Buzău:

„Da, cunosc subiectul. Au trecut și cei de la Poliția Locală pe aici. Există un contract de concesionare pe 49 de ani pentru care plătim o sumă de bani. Nu vă pot spune eu exact cât, dar se plătește. Contractul nu s-a semnat acum, ci în urmă cu câțiva ani. Cei de la Poliția Locală ar fi trebuit să meargă să verifice mai întâi la primărie pentru că acel contract e și la ei”.

Chiar dacă subiectul în sine pare unul minor, el poate deschide o discuție interesantă, întrucât numeroase firme ori instituții au fost interesate să cumpere ori să concesioneze domeniul public pentru a-și înființa parcare, dar nu au reușit.

Citește și articolul: Greu de crezut, dar adevărat! Buzăul – mai modern și mai civilizat decât Timișoara la un capitol. Iată imagini elocvente!

O ciudățenie e cum de a ajuns AJVPS Buzău să pună mâna pe acest spațiu de parcare în condițiile în care inclusiv fostul primar C-tin Boșcodeală a fost împotriva concesionării/închirierii domeniului public pentru parcări private, conștientizând că astfel s-ar deschide Cutia Pandorei.

Nici măcar Compania de Apă n-a primit o asemenea favoare, pentru cele câteva locuri de parcare din fața sediului de pe Bd. Unirii firma de apă făcând o înțelegere, dar nu cu primăria, ci cu Urbis Serv.

Deocamdată primarul C-tin Toma n-a răspuns la întrebarea cetățeanului, dar cu siguranță o va face în orele sau zilele următoare, probabil după ce va găsi în arhivă acel contract.

În urmă cu cinci ani! Foto Google Street View

Postarea de pe domnuleprimar.ro are și o notă umoristică:

„Daca trimiteti pe cineva, verificati si batrana Dacia care e abandonata acolo de ani de zile. Și poate reusiti sa convingeti proprietarul sa o caseze”.

O fotografie de arhivă, din urmă cu cinci ani, ne înfățișează acea Dacie Papuc nemișcată, fix în locul respectiv.

Citește și articolul: Toma vrea să demoleze această casă. Iată cu ce îl încurcă pe primar

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Cei mai șmecheri din oraș ? Iată cine și-a tras parcare privată pe domeniul public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.