Cel mai așteptat Concert de Crăciun de către buzoieni

Johann Strauss Ensemble i-a încântat anul trecut pe 18 decembrie pe buzoienii care au venit la Sala Sporturilor.

Mulți dintre norocoșii care au putut intra în sală au apreciat că a fost cel mai frumos spectacol live la care au asistat.

Vestea bună, anunțată vineri de primarul C-tin Toma, e că muzicienii austrieci vor reveni și în acest an la Buzău.

„E sigur, vin. Consilierii au aprobat acum rectificarea bugetară în care s-au prins banii și pentru acest concert. Nu vă pot încă spune data exactă”.

Concertul din 2018 a fost intitulat „Vienna Magic – Christmas Edition”. Va poposi în mai multe orașe din țară Brașov, Bistrița, Cluj-Napoca,  Rm. Vâlcea, București (Sala Palatului 17 dec.) etc.

Dintre bijuteriile muzicale care vor înnobila programul concertului organizatorii au anunțat lucrări ce aparțin marilor compozitori Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach.

Dacă anul trecut alături de Russel McGregor pe scenă a urcat soprana Ana Cebotari, în 2018 au fost anunțați trei invitați speciali: soprana Irina Baianț, soprana Milena Arsovska și baritonul Michael Havlicek.

Soprana Irina Baianț a cucerit Europa cu talentul și frumusețea ei, iar vocea ei s-a făcut auzită de pe marile scene ale lumii. Are doar 28 de ani, dar o activitate impresionantă, cu peste 70 de concursuri naționale și internaționale la activ. A colaborat cu Scala, Alte Oper Frankfurt, Filarmonica din Berlin, Opera din Viena, Opera Garnier din Paris, Filarmonica din Bruxelles, Balshoi Teatre din Moscova, Palatul Kremlin, Grand Rex Paris, Opera Națională din Istanbul, München Stats Oper, Her Majesty’s Theatre Londra, Paladium theatre UK și multe altele.

Soprana Milena Arsovska provine din Macedonia, deține diploma de master a Universității de Muzică și Arte din Viena și este aboslventă a Universității din Ss.Cyril și Methodius, Facultatea de Muzică din Skopje, Macedonia. Milena Arsovska a fost finalista prestigioasei competiții de canto Leyla Genzer din Istanbul, în 2012 și a câștigat premii importante la numeroase concursurile internaționale de muzică, precum: concursul de Operetă Dostal din Viena, în 2011, concursul internațional de muzică OEJAB din Viena, Heder-Stipendium sau Crossover Competition-Heinrich Strecker din Baden, în 2013. Și-a făcut debutul la Opera din Macedonia, în Tosca, și-a continuat activitatea artistică la Teatrul din Vienna, iar în 2015, a devenit angajata Teatrului din Magdeburg, unde a interpretat rolul lui Gretchen în operă comică Der Wildschütz. În urma succesului obținut, i-a fost atribuit un al doilea rol, în același an: Milena Arsovska interpretând rolul principal al filmului Stravinsky’s Nightingale, care a avut premiera la Teatrul Național din Praga.

Baritonul Michael Havlicek nu este la prima vizită în România. Artistul a mai fost prezent în concertele orchestrei Johann Strauss Ensemble din țara noastră, în anii 2009, 2010, 2016 și 2017. Este absolvent al Conservatorului din Vienna. De-a lungul timpului a susținut numeroase concerte și recitaluri pe marile scene internaționale din Japonia, Africa de Sud, Argentina, Germania și SUA. Din anul 2011, este anagajat al Vienna Volksoper și poate fi admirat, și astăzi, ca deținător al rolurilor principale în aproape toate producțiile scenice.

Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care, de altfel, stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

5 comentarii la „Cel mai așteptat Concert de Crăciun de către buzoieni

  • Foarte frumos , sper sa nu fie vreun leut cu dus întors .

  • Cred că ar fi normal să se comunice data mai din timp! Așa cum se știe că la București este pe data de 17 noiembrie,la Buzău pauză…..se va comunica cu 1-2zile înainte!!!!????

  • Speram să fie comunicată data mai din timp,nu cu 1-2 zile înainte!

  • Domnule Auras , va rog sa puneti si o suma rotunda care sa va pierde din bugetul primariei , noi stam in frig nu avem stati amenjate nu avem banci in statii si mai marii primariei raspund ca nu sunt bani , iar acum face mare concert .

  • Macar de data asta nu il aduce pe nea Beni pe mii de euro iar!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.