Cel mai bun loc unde buzoienii pot vinde cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău etc.

Conform hărții de pe site-ul Pro Infrastructura, autostrada Ploiești – Buzău (și mai departe spre Focșani) prevede un spațiu de servicii în apropierea parcului industrial de la Frasinu (vezi harta de mai jos).

Acest spațiu de servicii va fi cel mai bun loc unde buzoienii își vor putea vinde produsele tradiționale (cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău, usturoi de Râmnicelu etc.) și nu numai (pepeni, struguri, roșii etc.).

Indicat ar fi ca autoritățile locale, Primăria Buzău și/sau CJ Buzău, să se preocupe din timp ca în interiorul sau în imediata vecinătate a spațiului de servicii să construiască/amenajeze o piață pentru producătorii buzoieni.

De fapt, ar trebui două piețe, una pe sensul către București, a două către Moldova

Mii de mașini vor trece zilnic pe aici după ce A7 va fi gata.

Cu un panotaj inspirat, această piață poate asigura traiul câtorva zeci/sute de producători buzoieni.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Cel mai bun loc unde buzoienii pot vinde cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău etc.

 • „Deștepți” conducători avem, bine că faceți supermarketuri în buricul orașului și piața la Botoșani. Vai mama noastră, cu așa conducători!

  Răspunde
 • E doar o sugestie a redactorului, posibil entuziasmat de ideea viitorului spitalului municipal în afara orașului, cu mult. În schimb, dl primar Toma a promis acum ani de zile o piață de en-gros (și cu vânzare en-detail), cu depozitare la frig a legumelor și fructelor pentru producătorii din județ. Ideea era ca astfel să se adune cantități mari de produse iar producătorii să poată intra în relații economice cu marile lanțuri de magazine, care cer continuitate pe toată perioada anului și cantități însemnate, sigure. Lângă SoufletMalt, pe un teren viran care aparține Jandarmeriei. Urma să se facă un schimb interinstituțional de terenuri, nu se mai aude nimic. Dacă-mi aduc bine aminte a făcut chiar și un poll primarul, ce investiții viitoare să aibă prioritate (printre care năstrușnicia cu aeroportul, această piață-depozit și altele). Un adevărat ”giocatore”.
  Părerea mea că nici nu era ceva ”frumos”, deci dă-o dreacu de piață!
  Cred că primarul ori a vorbit iarăși impulsionat de un joc de Monopoli (cel mai sigur ca spectator) și a constatat ulterior că nu e interes, cadru legal, posibilitate tehnică sau pricepere (încă un depozit/piață mai trebuie celor de la PTO să aibă în administrare și crapă firma, leșină membrii CA de la atâta responsabilitate), sau ăsta-i stilul, de mic dictator, pe care nu-l apucă seara cu aceeași idee cu care s-a ridicat dimineața din pat.

  Răspunde
 • N-avea ‘neata grija, domnule redactor că semi interlopii, neapărat cu legături politice, AKA marii afaceriști locali, cu acest la informație, au deja făcute și proiectele în acest sens.

  Răspunde
 • spațiul de servicii pe autostrada știam ca e ptr cu totul altceva nu ptr piata. de fapt ce ma mai mira aci ii posibil orice sa găsești numai ce trebuie nu.

  Răspunde
 • Spatii servicii se vor scoate la licitatie si vor fi folosite dde cine trebuie , sunt deja vorbite. Ce tarani si ce ceapa ? In plus toti cei ce vand nu sunt producatori, ci cumpara de la producatori si vand dublu….deci nici o paguba….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.