Cel mai circulat drum județean. Neagu: „Am semnat ordinul de începere a lucrărilor”. Iată de unde se pornește


După ani de așteptări, se întâmplă minunea.

E vorba de asfaltarea celui mai circulat drum județean pe relația Mărăcineni – Săpoca – Cernătești – Beceni.

De luni urmează ca firma Oil Company, câștigătoarea licitației, să înceapă amenajarea șantierului.

CJ Buzău a reușit inclusiv „bomba” de a fi obținut finanțare pentru acest proiect (aprox. 17 mil. euro) din fonduri europene, realizându-se astfel o importantă economie în buget.

„Vineri am semnat semnat ordinul de începere a lucrărilor. De luni va avea loc organizarea șantierului și începerea lucrărilor pentru  DJ 203K Maracineni – Podu Muncii (37 km)! Valoarea proiectului după licitație este de 78.338.628 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. Este o mare realizare pentru Județul Buzău, un proiect foarte important pentru modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pentru revitalizarea acestei zone turistice” – Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

Neagu a risipit și îngrijorarea buzoienilor că începerea lucrărilor dinspre Mărăcineni va produce ambuteiaje suplimentare în condițiile în care încă se lucrează la pod.

„Lucrările se vor realiza în așa fel încât să nu se îngreuneze situația existentă”, a precizat Neagu.

Mai exact se va începe dinspre Podul Muncii înspre Buzău. Oricum, lucrările la pod vor mai dura maximum o lună și jumătate, acesta urmând a fi redeschis traficului în jur de 1 septembrie.

Neagu a descărcat tolba cu vești bune și pentru cei din V. Vodă, Mânzălești, Lopătari, Sărulești și Bisoca:

„Pe DJ 204C V. Vodă – Sărulești – Bisoca – Poiana Mărului ne aflăm în procedura de licitație, etapa de evaluare tehnică. Va fi finanțat de guvern prin PNDL 2. Tronsonul Podu Muncii – Plaiul Nucului va fi reabilitat tot din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Suntem în etapa de pregătire a proiectului”.

Tot prin fonduri europene se va moderniza și celălalt segment important din DJ203K de la Autorolla (E85 – V. Pașii) până la Robeasca (hotar cu jud. Brăila). Și acest proiect este extrem de avansat, zilele următoare urmând să se anunțe firma câștigătoare a licitației de execuție.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util!


Citește și: PREMIERĂ la Buzău. Apariție excentrică la antrenamentul din această seară. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Cel mai circulat drum județean. Neagu: „Am semnat ordinul de începere a lucrărilor”. Iată de unde se pornește

  • Ce înseamnă sa te îmbeți cu apa rece. Drumurile sunt în Buzău de căcat iar aia de se lauda la fel. Manca-ia-r pușcăria! Atâția morți pe drumurile din Buzău nu sunt în toată Belgia sau Olanda fir-ar ei ai dracului de politicieni. Ciorditorii de bani publici fac sa moara oamenii nevinovați pe drumurile lor de căcat iar ei se lafaie cu amantele lor de 20 de ani. Unde ați văzut mai idioților drumuri bune? De orice rang: autostrazi, naționale, județene sau comunale? Or sa fie bune drumurile când or sa geamă pușcăriile de politicieni.

  • Este o mare realizare cea a dlui Neagu .Cu cât vom folosi cât mai multe fonduri europene ,cu atât va fi mai bine pentru noi toți .Buzăul a devansat celelalte județe ,din câte am aflat ,și lucrul ăsta nu va putea trece neobservat .La fel și culoarea roșie .

  • Adrian cam are dreptate in tot ce spune cuvant cu cuvant stam la mila acestor n…….si ne bucuram cand mai pun un petic de asfalt , e jale fratilor cu aceasta asa zisa clasa politica

  • P.S. o precizare domnul Primar Toma in opinia mea nu face parte din aceasta clasa politica, dumnealui este cu onor Primarul nostru al municipiului Buzau

  • DJ 203 K nu înseamnă o simpla asfaltare, presupune o mulțime de lucrări de structura, abia apoi o asfaltare, marcaje, indicatoare rutiere, rigole, s a m d, ceea ce de fapt vede orice om fără cunoștințe despre construcția, reabilitarea sau repararea de drumuri. Daca se încearcă aburirea noastră cu o asfaltare banala, ca cea de la Săpoca – Berca, atunci da, asta meritam, o asfaltare mult așteptată de zeci de ani.
    Mă minunez cat de repede s-a semnat cu o firma contestatara, dar si mai mult mă mir cat de repede s-a obținut schimbarea către fonduri europene pentru un drum care așteaptă de zeci de ani astfel de fonduri. Cum asta este posibila iar pentru proiecte începute cu finanțare europeana se așteaptă tot felul de termene???? Numai minuni se produc in ultimele zile. Poate se întâmplă o alta minune si tot drumul DJ 203 K, de la limita de județ cu Brăila, pana la Nehoiu se va termina pana la iarna, asta ar fi o minune cu adevărat.
    Așa se explica faptul ca apar comentarii de genul celor ale lui Adrian, care citește numai declarații de presa. Îl aștept pe dl Adrian sa comenteze la terminarea proiectului si sa laude pe cine vrea. La rândul meu, eu voi fi primul care voi mulțumi celor care vor realiza proiectul așa cum este el aprobat, in termenul legal, adică, in 15 iulie 2020, când se termina alegerile locale; ați înțeles cum sta problema!!!!

  • MIHAITA ,CE A FACUT PRIMARUL NOSTRU IN BUZAU?DU-TE IN CENTRU ORASULUI LA KM 0 SA VEZI CUM ARATA TROTUARELE SI STRAZILE.FLORI NU MAI AVEM IN ORAS DECAT 20 DE ZILE PE AN (LALELE),RESTUL ANULUI NIMIC! COPACII DIN CENTRU S-AU USCAT SI AU COSTAT 1000 LEI BUCATA!A FACUT O GROAPA MARE VIS-A-VIS DE BISERICUTA COPIILOR PENTRU A MUTA GROAPA DE GUNOI DE LA APA BUZAULUI IN CENTRU!DACA MAI VREI ITI POT SPUNE MULTE.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.